Selhání v penaltách nás připravilo o trofej

3.8.2019 KOREČKŮV MEMORIÁL – FINÁLE

KERHARTICE 1 : 1 LIBCHAVY dorost (1:1) PK 0:3

GÓL: JANOTA

SESTAVA: FALTYS – PIRKL, JANOTA, KROULÍK, HONZ – ŠTUSÁK, ROSSLER, MOTL, VAŠÁTKO, PÁVEK – RUS

Do finálového utkání domácího turnaje na skvěle připraveném hřišti jsme nastoupili v pozměněné sestavě, z které vypadli Mansfeld a Martinec z důvodu plnění jiných povinností.

Hned v 1. minutě střílel Vašátko vedle a v minutě 3. ho napodobil Rus. V 7. minutě bylo veselo, když faul na Ruse potrestal kapitán Janota svojí levačkou z trestného kopu i s pomocí zdi. 1:0. V 10. minutě hledal Vašátko přihrávkou Motla, ale těsně neprošla. V 11. minutě po rohu Pávka hlavičkoval Janota mimo bránu. Pak se pohledné akce ze hřiště vytratily, když soupeř zvýšil pohyb, napadání a zdravou agresivitu, kterou odnesl v jednom z mnoha soubojů Motl lehkým otřesením a krvavým zraněním v obličeji. Soupeř nepolevil a v 28. minutě byl odměněn vyrovnáním, když obraně pláchl po levé straně hráč, jehož přihrávku před bránu umístil útočník za Faltysova záda – 1:1.

Do druhé půle nahradil Dočkal Vašátka. Ve 33 minutě přestřelil branku Motl po přihrávce Ruse. Ve 35. minutě nahradil Lesák Štusáka. Ve 38. minutě Motl po špatné rozehrávce soupeře gólmana Kollerta nepřekvapil. Ve 41. minutě chytil Faltys velkou šanci soupeře. Ve 44. minutě Rus po pasu Dočkala nezakončil a na druhé straně krásná dalekonosná střela končí těsně mimo naší bránu. V minutě 47 končí další šance hostí rohem. Ve 48. se blýskl dobrou akcí střídající Třešňák, který nahradil Pávka, ale zakončil nepřesně. V 54. minutě mířil Rus po pasu Kroulíka mimo. V 56. minutě ještě Štusák nahradil na hřišti Třešňáka. Závěrečné minuty byly ve znamení tlaku hostí, kteří ukazovali výbornou fyzickou a psychickou připravenost k utkáním s mužskými protějšky. V 56. minutě přišla další střela hostí a z následného rohu další zakončení. O minutu později měli libchavští dorostenci 100% šanci, kterou Faltys likviduje na roh. V minutě 58. po dalším rohu končí míč opět v rukou gólmana Faltyse. V 60. minutě přišla ještě poslední šance Libchav, zakončená mimo bránu.

Utkání jsme tedy zuby nehty ubránili k remízovému stavu 1:1. Nutno podotknout, že soupeř se prezentoval výbornou hrou a zejména ke konci utkání, kdy už naši borci šlapali vodu po náročném programu, jsme přečkali velký tlak. Fotbalové štěstí se k borcům z Libchav přiklonilo v následném penaltovém rozstřelu, kdy si postupně na brankáři Kollertovi vylámaly zuby Motl, Pirkl a Pávek. Naopak střelci na druhé straně své penalty proměnili a zaslouženě slavili prvenství v turnaji.

Závěrečné hodnocení přípravného turnaje je určitě pozitivní. V mužstvu je celá řada nových borců a stále spousta lidí ještě chyběla. I přesto si myslím, že přípravná utkání měla slušnou kvalitu a dobré parametry. Samozřejmě, že je na čem do budoucna pracovat a zlepšovat, což ukázal zejména závěr finálového zápasu.

 

DALŠÍ VÝSLEDKY TURNAJE:

Semifinále: LIBCHAVY (DOROST) 2:1 JEHNĚDÍ

O 3. místo: SOPOTNICE 1:1 JEHNĚDÍ (na penalty 5:3)

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. Libchavy (dorost), 2. Kerhartice, 3. Sopotnice, 4. Jehnědí

Autor: Beny