Ze Žamberku jedeme s prázdnou

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

9.KOLO

ŽAMBERK B 3 : 2 KERHARTICE (3 : 1)

GÓLY: 8. PLUNDRA, 20. CHLÁDEK, 41. VÁVRA – 17. KALÁB (JANOTA), 85. KALÁB (BRODSKÝ)

SESTAVA: ZEMAN – HONZ, JANOTA (C), BRODSKÝ, ČADA – VAŠÁTKO (75. STANĚK), KALÁB, KAPLAN, FALTYS, ŠTUSÁK – MARTINEC

Po skvěle zvládnuté bitvě doma proti Helvíkovicím jsme přijeli bojovat o body do Žamberku. Výsledky a postavení v tabulce dávaly tušit, že ani tentokrát nás nečeká žádný lehký soupeř, ale pokud chceme hrát o příčky nejvyšší, musíme se rvát o body v každém zápase. Komplikace nastala ještě před zápasem, když se z původní nominace omluvilo 5 hráčů! Shánět na poslední chvíli náhradu už nebylo v silách realizačního týmu. Na lavičce byli jen 2 hráči do pole a v základní sestavě se po dlouhém zranění objevil Vašátko.

Ve 4. minutě první nebezpečný centr domácích odvrátil Kaláb do bezpečí. V 7. minutě našel Kaplan Martince a ten střílel slabě. V 8. minutě střelu domácího Hušky Zeman vyrazil jen před volného kapitána Plundru a Žamberk vedl 1:0. V 11. minutě se po levé straně prokombinovali domácí znovu k centru, ale Plundra byl tentokrát nepřesný. Ve 13. minutě skvěle prošel do vápna Kaplan a domácí ho zastavili faulem. Míč si na penaltový puntík postavil Kaláb a jak už je v našich zápasech zvykem, gólman mu střelu chytil. Pak po rychle rozehraném autu centroval domácí Chládek, ale míč nikdo z jeho spoluhráčů netrefil. V 16. minutě dobrá akce Kaplana s Martincem skončila rohem. Z něj poslal balón před bránu Martinec, odraženému míči se dostal Kaláb a odčinil zahozenou penaltu, když srovnal na 1:1. O minutu později hráč domácích Třináctý těsně přestřelil, ale ve 20. minutě už Žamberk opět vedl, když se po našem nedůrazném počínání před brankou prosadil Chládek – 2:1. Domácí byli herně lepším mužstvem a bylo jich najednou plné hřiště a vytvořili si i další šance. Jmenovitě Stejskal a znovu Plundra. Ve 26. minutě nepřímý volný kop za hraní na zemi ve vápně Janoty naštěstí zůstal nepotrestán. Ve 30. minutě jsme odvrátili i centr Plundry a při nadějném protiútoku Martinec nenašel ve vápně volného Faltyse. Žamberk byl však i nadále aktivnější a nebezpečnější. V dalších šancích přestřelili bránu Krejsa a Plundra. My jsme předvedli konečně kloudnou akci v minutě 40. Míč šel po ose Faltys – Čada ke Štusákovi. Ten poslal krásný centr před bránu, kde hlavičkoval Kaláb, ale tutovou šanci mu brankář chytil. Při následném protiútoku se vyznamenal také Zeman v naší bráně, když perfektním zákrokem zmařil tutovku i domácím. Ke konci poločasu se domácí dostali do tlaku, když jsme jim po několika nedůrazech v pokutovém území nabídli sérii rohových kopů. Z jednoho z nich ještě spálil šanci Janata. Ale následný roh už domácí proměnili, když přihrávku Třináctého uklidil do brány Vávra – 3:1. Poslední šanci první půle měl Martinec po centru Honze, ale hlavou nemířil přesně.

Do druhé půle trenér Dočkal udělal hned několik změn v rozestavení ve snaze eliminovat nebezpečné akce domácích a zároveň posílit útočné snažení našeho týmu. Ve 47. minutě další náš nedůraz po rohovém kopu naštěstí domácí nepotrestali. Ve 49. minutě zahrál domácí brankář po malé domů rukou v pokutovém území. Kaplan ale hradbu těl z trestného kopu neprostřelil. V 57. minutě Janota Martincův trestný kop hlavou netrefil. V 62. minutě propadl balón za naši obranu, ale Vávra mířil vedle. V 66. minutě po centru Vávry domácí útočník naštěstí uklouzl a nezakončil. Další brejk Žamberku vyřešil skvělým skluzem na poslední chvíli Janota a střela z dálky Janaty skončila nad Zemanovou bránou. V 70. minutě Čada přenesl hru na levou stranu, kde Kaplan po průniku našel Brodského a ten branku netrefil. Další nebezpečný centr domácích odvrátil Kaláb. V 73. minutě další střela mířila mimo naší bránu. V 75. minutě přišel na hřiště Staněk za Vašátka a po pár minutách rozkoukávání se zapojil do závěrečného tlaku, když jsme si šance vytvářeli po jeho levé straně. Nejprve Martinec poslal krásný balón do prostoru na Kaplana, ale jeho přihrávka na Staňka mířila do ofsajdu. Pak Staněk přistrčil míč Kaplanovi a jeho průnik směrem k brance skončil faulem. Z trestného kopu posadil Brodský míč na hlavu Kalábovi a rázem bylo v závěrečných minutách o co hrát – 3:2. Kontaktní gól však přišel pozdě, a jelikož se rozhodčí Serbousek rozhodl ukončit utkání před vypršením 90. minuty, další šanci na vyrovnání jsme si nevytvořili.

Celkově byl Žamberk v tomto utkání lepším mužstvem. Působil kompaktně, příliš nechyboval a svojí hrou si vytvářel šance a tři z nich proměnil. My jsme se ke své hře dostali jen v několika pasážích zápasu a to na dobře připraveného soupeře nestačilo. Série těžkých utkání pokračuje v sobotu 12.10. v 15:00 hodin. Hostíme rezervu Tatenic, která má po devíti kolech na kontě stejný bodový zisk jako naše mužstvo. Za zmínku také stojí fakt, že se jim ve třetím kole podařilo dokonale zaskočit našeho dnešního soupeře a připravili mu dosud jedinou domácí porážku v soutěži. Přestože Tatenice v Žamberku ještě 5 minut pře koncem prohrávaly 3:1(stejně jako my dnes), odvezly si odsud tři body za vítězství 4:3, když výsledek otočily brankami v 85., 90. a 91. minutě! I z toho je patrné, jak těžké utkání nás v dalším kole čeká.