Do finále Memoriálu jsme se nedostali

KERHARTICE 0 : 1 LIBCHAVY (0 : 1)

GÓL: RÁB

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, JANOTA, FALTYS, PÁVEK –ŠTUSÁK, VAŠÁTKO, KAPLAN, MOTL, KOPEČEK ML. – MATOUŠEK (TEPLÝ T., TEPLÝ P., KROULÍK)

Úvodní zápas tradičního Korečkova memoriálu jsme sehráli s mužstvem Libchav. V sestavě našeho mužstva chybělo hned několik opor vlivem zranění a čerpající dovolené.

První šanci nabídli libchavští Kopečkovi, který ale po chybné rozehrávce netrefil z dálky branku. I další šanci měl v 8. minutě kopeček, když hlavou po centru Štusáka brankáře Kolerta nepřekonal. Ve 14. minutě po faulu na Motla Kaplan z trestného kopu mířil těsně vedle tyče. V 16. minutě Vašátko špatně zahrál malou domů. Jeho úmysl vystihl Ráb a skóroval – 0:1. Ve 20. minutě vybojoval Kopeček roh. Sám ho rozehrál na Motla, který však hlavou nezakončil přesně. Ve 23. minutě se dobře po autu uvolnil Kaplan, ale zakončil slabě. Totéž se opakovalo o chvilku později, když Kaplan vystihl špatnou rozehrávku Libchav. Ve 26. minutě přišla dobrá akce z pravé strany. Štusák centrem našel hlavu Matouška a ten mířil nad branku. V minutě 30. Matouška vychytal opět brankář Kolert.

V druhé půli v 34. minutě po nakrátko rozehraném rohu, přišel centr Hanuse. Propadlý balon napálil Janota jen do obránce. Pak stříleli nad branku Vašátko a T. Teplý. Ve 44. minutě dostal balon do prostoru na pravé straně Vašátko. Přihrávkou pod sebe našel Štusáka, který přihrál Kopečkovi a jeho střelu srazili libchavští na roh. Ve 46. minutě Kaplan těsně nedosáhl na míč před odkrytou brankou. To bylo na dlouhou dobu z útočných akcí z naší strany vše a šance počítali Libchavy. Nejprve stříleli nad a vedle branky a v 53. minutě po sérii nepřesností v naší obraně hosté míč do branky nedostali. Po následném závaru zboural brankář Poláček hráče Libchav v pokutovém území, ale píšťalka zůstala němá. Pak přišli další střelecké pokusy Libchav vedle branky. V poslední minutě přišlo ještě nepřesné zakončení Kaplana po rohovém kopu a tak zápas skončil hubeným vítězstvím Libchav 1:0.

V zápase jsme rozhodně nebyli horším mužstvem, ale branku se nám vstřelit nepodařilo a naopak soupeř nabídnutou šanci po chybě v rozehrávce využil. Doufejme tedy, že si naši hráči střelný prach pošetřili do příštího víkendu, kdy do Libchav zajíždíme k prvnímu mistrovskému utkání nové sezóny.