Absence nás o čelo tabulky nepřipravily

BOŘÍKOVICE 0 : 4 KERHARTICE (0 : 1)

GÓLY: 44. MARTINEC (MATOUŠEK), 46. ŠTUSÁK (MARTINEC), 82. MATOUŠEK (KOPEČEK), 89. ŠTUSÁK (KOPEČEK)

SESTAVA: POLÁČEK – KALOUSEK, JANOTA(K), FALTYS (6. KUKLA), PÁVEK (70. PIRKL) – KOPEČEK, HANUS, BRODSKÝ, ŠTUSÁK – MARTINEC (83. TŘEŠŇÁK), MATOUŠEK

V tradičně bouřlivém prostředí a atmosféře jsme odehráli utkání v Boříkovicích. Herně i výsledkově jsme však měli jasnou převahu i přes spoustu nucených absencí na klíčových postech v sestavě.

Ve 4. minutě zvonila tyč naší branky, když po našem špatně zahraném trestném kopu jsme pustili do brejku a tutové šance Tomka. Další komplikace přišla v 6. minutě, když musel nuceně po obnoveném zranění střídat stoper Faltys. Pak po špatné rozehrávce Poláčka střílel domácí Štogrýn nad branku. Pak jsme se vydali před branku soupeře konečně i my a výsledkem byl nejprve Kopečkův propadlý centr zprava. K míči se dostal nalevo Štusák a jeho centr gólman Saňák vyrazil. Ve 12. minutě šla Kopečkova střela vedle a o chvíli později po jeho dalším centru na Štusáka se k průniku do vápna odhodlal Pávek a byla z toho rána do břevna. V 15. minutě trestný kop Boříkovic Poláček vyrazil a odražený balón letěl z kopaček domácích hodně mimo. V 17. minutě aktivní Štusák připravil střeleckou pozici Brodskému, který pálil vedle. O chvíli později prostrčil míč Matoušek Martincovi, ale k zakončení se nedostal. Další střeleckou pozici připravil Štusák tentokrát Kopečkovi, ale jeho rána šla taky mimo tři tyče. Ve 25. minutě našel Pávek z trestného kopu Martince, ale ani jeho zakončení Saňákovu branku neohrozilo. To v 27. minutě už Janota po rohu Kopečka hlavičkoval dobře na bránu, ale Saňák držel Boříkovice nad vodou. Ve 29. minutě šla akce opět po levé straně přes Štusáka a Matouška ke Kalouskovi a ten střílel opět nad branku. Martinec poté střílel přesně, ale slabě. Na druhé straně ojedinělý střelecký pokus Borovičky taky branku neohrozil. Ve 36. minutě dostal Kopeček nejprve žlutou kartu za faul, z kterého domácí vytěžili hlavičku z trestného kopu vedle. Z výkopu od naší branky se pak řítil hříšník na Saňáka, který mu tutovku chytil. Po autovém vhazování Kopečka si dobře pokryl míč Kukla a připravil střelu Brodskému. Saňák opět míč chytil. Kapituloval až v závěru poločasu, když chybnou rozehrávku zachytil Matoušek a přihrál Martincovi před volnou bránu a ten si s šancí poradil – 0:1. Poločas ukončila střela domácího Borovičky vedle.

V úvodů poločasu druhého jsme navázali na dobrý konec první půle a hned z první akce udeřilo podruhé. Kukla našel Kopečka, který centrem oslovil Martince. Tomu se zakončení nepovedlo, ale míč se odrazil ke Štusákovi, který zavíral zadní tyč a ten ho dostal do branky – 0:2. Ve 49. minutě střílel po přistrčení Štusáka dobře Kukla, ale branku netrefil. V 52. minutě viděl žlutou kartu po faulu na Kalouska stoper Saňák. Trestný kop hlavičkoval Martinec opět jen mimo. Pak se do dvou zakončení dostali domácí. Nejprve střelu Švédy Poláček chytil a hlavička Podolského šla mimo branku. V 58. minutě si Kopeček narazil balón s Martincem a centrem těsně nenašel nabíhajícího Štusáka. Matoušek poté trefil břevno domácí branky. V 62. minutě prolétla standardka nebezpečně naším pokutovým územím. Z protiútoku Kopeček našel centrem skvěle Matouška, který hlavičkoval těsně vedle. V 70. minutě si o střídání řekl zdravotně indisponovaný Pávek a nahradil ho Pirkl. V následné šanci neuspěl Martinec a Kopečkův rohový kop hlavičkoval Štusák vedle. Do stejných míst šla i Kuklova střela o chvilku později. V 82. minutě po našem sílícím tlaku a sérii chyb domácích uklidil Kopečkovu přihrávku pod břevno Matoušek a vedli jsme 0:3. Pak pálil nejprve Kopeček nad branku a o chvíli později uvolnil přihrávkou střídajícího Třešňáka, který se řítil sám na brankáře Saňáka, ale bohužel ho neobstřelil. Na druhé straně selhal v šanci domácí Macan a tak přišla poslední povedená akce zápasu. Po Kuklově přistrčení střílel Kopeček a míč do branky uklidil svým druhým gólem v utkání Štusák – 0:4.

Utkání v Boříkovicích jsme tedy zvládli jak herně, tak hlavně výsledkově. Šanci dostali hráči, kteří v minulých utkáních nedostávali tolik příležitostí. Z tohoto pohledu velice pozitivní zjištění, že v případě absencí hráčů ze základní sestavy máme kvalitní náhradníky, kteří svou šanci chytli za pačesy a přispěli k dobrému výkonu celého mužstva. V příštím kole budeme hájit první místo v tabulce v domácím zápase proti Žamberku B. Výkop je v sobotu 26.9. v 15:30.