Bitvu o první místo v tabulce jsme zvládli

KERHARTICE 3 : 2 JISKRA 2008 B (2 : 1)

GÓLY: 33. ŠTUSÁK (MARTINEC), 34. MARTINEC (KAPLAN), 70. MARTINEC (VAŠÁTKO) – 32. KALOUSEK (VLASTNÍ), 82. PASKER

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS (76. PÁVEK), JANOTA (K), MANSFELD, KALOUSEK – ŠTUSÁK, VAŠÁTKO, KAPLAN (57. BRODSKÝ), MOTL, KOPEČEK (78.STANĚK) – MARTINEC

Šlágr kola o průběžné první místo v tabulce přilákal do ochozů kerhartického stadionu slušnou diváckou návštěvu. Od úvodních minut se hrál pohledný a rychlý fotbal.

Začátek patřil tentokrát hostům a byla to právě Jiskra, která si vytvořila tlak a několik šancí. V 9. minutě hasil první požár před naší brankou Hanus a z následného rohu jsme tlak přestáli. O minutu později Poláček odkopl balón před Paskerem na poslední chvíli. Ve 13. minutě po pěkné kombinaci Kuběnky s Paskerem chytil Poláček střelu aktivního Ročka. Ve 20. minutě jsme se dostali do prvního zakončení, když po Kopečkově rohu střílel Vašátko vedle. Hned z protiútoku přeskočil skákající balón Janotovu nohu a Pasker střílel těsně vedle tyče. Pak přišly střely Paskera a Ročka opět těsně vedle. Ve 31. minutě poslal balón do lajny Štusákovi Vašátko. Ten našel nabíhajícího Martince, který jen těsně minul bránu. Ve 32. minutě po naší chybě Paskerův centr Poláček nestačil zachytit a míč si nešťastně do vlastní branky srazil dobíhající Kalousek – 0:1. Hosté byli do této chvíle aktivnější a vedli zaslouženě. Až obdržená branka nás probrala a ve 33. minutě přišla rychlá odpověď, když Martinec potáhl balón a před bránou našel volného Štusáka, který vyrovnal – 1:1. Hosté se ještě ani nestačili vzpamatovat z šoku z vyrovnání a už prohrávali. To totiž Kaplanovu přihrávku uklidil do branky Martinec a rázem jsme vedli 2:1. Ve 38. minutě se řítili naši hráči ve čtyřech do otevřené obrany. Štusákovu přihrávku Kaplanovi stihli hosté na poslední chvíli zastavit.

Druhý poločas začal divoce, když po hrubém faulu na pronikajícího Kaplana nechal nepochopitelně rozhodčí pokračovat ve hře. Dan Kaplan se sice ještě chvíli snažil pokračovat ve hře, ale pak musel se zraněným ramenem ze hřiště předčasně. Mezitím jsme přežili další dvě šance Jiskry a Kopeček po Martincově přihrávce branku netrefil. Stejně se vedlo Skotákovi na druhé straně. Hosté pak začali v obraně chybovat v rozehrávce. V 61. minutě jednu z těchto chyb ještě Martinec nepotrestal. V 62. minutě po dlouhém výkopu Poláčka si Štusák dobře narazil míč s Motlem, ale centr mu nesedl. V 64. minutě po rohovém kopu hostí vytáhl fantastický zákrok Poláček a zabránil Jiskře vyrovnat. V minutě 67. mířil Pasker opět jen mimo naší bránu. O minutu později stejný hráč hlavičkoval po trestném kopu do Poláčka. V 70. minutě už další chybu v rozehrávce Jiskry Martinec potrestal a poslal nás do vedení 3:1. V 75. minutě se situace opakovala. Další riskantní rozehrávku vystihl Brodský, ale Martinec gól nepřidal. V 80. minutě Martinec přesprintoval protihráče po levé lajně. Centr však obrana zblokovala na roh. V 83. minutě sérii drobných chyb v naší obraně potrestal Pasker a zdramatizoval tak konec zápasu – 3:2. Závěr jsme si už však zkušeně pohlídali a další ohrožení branky jsme nepřipustili. V poslední šanci střílel po faulu na Motla Martinec na bránu, ale brankář hostí byl připraven.

Velký favorit celé soutěže nechal tedy všechny tři důležité body v Kerharticích. Štěstí, které se k nám obrátilo zády v minulém kole v Králíkách, nám tentokrát nastavilo přívětivější tvář, když jsme přežili několik velkých šancí dobře hrajícího soupeře. Sami jsme pak dokázali využít šance, které se nám naskytli. Nutno podotknout, že celé mužstvo podalo kvalitní bojovný výkon a šlo si tvrdě za třemi body. Ukázalo jak se bojuje o první místo a že s případným postupem to myslí opravdu vážně. V dalším kole zajíždíme na horkou půdu do Boříkovic, kde nás tradičně nečeká lehký zápas. Utkání startuje v 15:30.