Po dlouhé době si zahrajeme finále memoriálu

3.8.2019 KOREČKŮV MEMORIÁL – SEMIFINÁLE

KERHARTICE 2 : 1 SOPOTNICE (1:1)

GÓLY: JANOTA (MARTINEC), LESÁK (ŠTUSÁK) – M. ŠEBRLE

SESTAVA: FALTYS – PIRKL, JANOTA, MANSFELD, HONZ – VAŠÁTKO, ŠTUSÁK, MOTL, ROSSLER, MARTINEC – RUS

V prvním utkání tradičního předsezonního turnaje na domácím pažitu jsme se střetli s mužstvem Sopotnice. Do utkání hraného na 2×30 minut jsme vstoupili odhodlaně a zvědaví na spoustu nových tváří v našem mužstvu. Nutno dodat, že spoustu borců na trávníku nám ještě chybělo z důvodu dovolených a zranění.

Hned v 7. minutě udeřilo, když Janota výborně ukořistil míč soupeři na vlastní polovině, přihrál do strany Martincovi a pokračoval v náběhu do pokutového území, kam mu Martinec míč vrátil a bylo z toho vedení 1:0. Ve 12. minutě se však prosadil na druhé straně Martin Šebrle a pěknou střelou vyrovnal na 1:1. Ve stejné minutě pěkně vystřelil Rus a vybojoval roh. V 15. minutě Rosslerovi po přihrávce Vašátka nevyšel krok. V 16. minutě zlikvidoval Faltys střelu soupeře a v 18. hostující Pinkava mířil vedle naší brány. Na druhé straně Martinec po úniku trefil hned dvakrát gólmana. Ve 22. minutě slabou střelu hostí Faltys chytil. Ve 24. minutě vyslal Rossler Vašátka a ten přestřelil. Ve 25. minutě poprvé střídáme. Štusáka nahrazuje Pávek. Ve 27. minutě střílí hostující Pinkava opět mimo. Ve 29. minutě vyhrál další souboj uprostřed hřiště Janota ale jeho přihrávku na Ruse zastavil praporek rozhodčího.

Do druhé půle nahradil Ruse Lesák a Honze Kroulík. Ve 32. minutě Lesák ani Vašátko v dobrých pozicích nezakončili a centr Pávka obrana zblokovala. V minutě 33. Mansfeld po faulu na Rosslera ze standardky vybojoval roh, z kterého se po centru Pávka Motl neprosadil. Ve 36. minutě centr Mansfelda ze strany nenašel adresáta. Ve 37. minutě se vydal na útočnou polovinu bek Pirkl a vybojoval roh, z kterého ale nebylo nic. Ve 40. minutě nahrazuje Pirkla Štusák. Ve 41. minutě se připomněli hosté, když na přihrávku do vápna útočník těsně nedosáhl. Velkou radost přinesla 44. minuta když Motl vyslal Štusáka, který předložil skvěle míč Lesákovi před bránu, a bylo z toho zasloužené vedení 2:1. O minutu později dobrá přihrávka Rosslera na Motla těsně unikla a na druhé straně hasil požár z protiútoku hostí skvěle Janota. Ve 46. minutě nahradil Pávka Honz. Ve 47. minutě opět Motl vyslal do křídla Štusáka, jehož dobrý centr nikoho ve vápně nenašel. V minutě 50. poslal další parádní balon na křídlo Štusákovi Mansfeld, ale tentokrát Denise zradilo zpracování. V 52. minutě si trochu zbytečně pohrával s míčem před šestnáctkou gólman Faltys, ale svoji chybu stihl skvěle napravit. V 53. minutě po našem faulu soupeř rychle rozehrál, ale centr Faltys chytil. V 55. minutě se na hřiště dostala další nová akvizice. Třešňák nahradil Lesáka. V téže minutě trefil Mansfeld ze standardky zeď. O minutu později nám do vápna pronikl hostující Martin Šebrle, ale trefil naštěstí jen Faltyse. V 58. minutě se výborně do vápna prokombinovali Štusák s Rosslerem a vybojovali roh, z kterého po centru Štusáka hlavičkoval Janota vedle.

Víc už se toho na hřišti nestalo a tak jsme zaslouženě zvítězili 2:1. Za přístup k tomuto utkání lze nově se tvořící mužstvo pochválit a zejména ve druhé půli jsme se prezentovali velice kvalitní hrou, podpořenou dobrým pohybem a pěknými kombinacemi.

Autor: Beny