Den blbec znamenal první porážku v této sezóně

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

4. KOLO

KERHARTICE 4 : 5 JISKRA 2008 B (0 : 2)

Góly: 10. a 85. Pasker, 15. Roček, 56. Ďuriš, 78. Maleček – 49. Pávek (Martinec), 57. Pirkl, 59. Štusák (Pirkl), 75. Štusák (Kopeček)

Sestava: Zeman – Honz, Janota (c), Čada, Hrdina (69. Kroulík) – Pirkl (77. Rus), Martinec, Brodský, Kopeček, Štusák – Pávek (64. Motl)

                  

Ve 4. kole okresního přeboru III. třídy se bohužel kerhartickým fotbalistům nepodařilo navázat na dosavadní úspěšná utkání ze začátku sezóny. Na domácím hřišti jsme podlehli Jiskře 2008 B (klub vzniklý spojením Králík a Červené Vody) po divoké přestřelce 4:5.

Ačkoli jsme na začátku sezóny evidovali celkem 29 hráčů, rozcvičit se před druhým domácím zápasem se vydalo jen 13 hráčů. Chyběli zranění Kukla, Rossler, Kaplan, Hanus, Staněk a Vašátko, do práce musel Kaláb, Lesák a Kopec starší. Dál byli omluveni Třešňák, Buben, Vencl a Rus, před zápasem se omluvil i Faltys. A když Matoušek nepřišel vůbec, museli jsme přemluvit unaveného Motlika, aby si aspoň sedl na lavičku. Celkem nám chybělo neuvěřitelných 15 lidí, díra vznikla především ve středu zálohy, kde se k Brodskému museli postavit krajní záložníci Martinec s Kopečkem.

Soupeř v prvních kolech ani jednou nevyhrál, nicméně proti nám předvedl velice dobrou a organizovanou hru. My jsme si nemohli poradit s jejich hlubokým obranným blokem a každý protiútok smrděl brankou. Když se k tomu přidaly špatné individuální výkony téměř kompletní sestavy, byli jsme rádi, že to bylo v poločase jen 0:2.

O přestávce se šatnou prohnala bouře, jakou mnozí dlouho nepamatují, a efekt se brzy dostavil. Díky zvýšené bojovnosti jsme dostali hosty pod tlak a Pávek už po čtyřech minutách přeloboval brankáře a snížil – 1:2. Bohužel uběhlo jen šest minut a hosté znovu vedli o dvě branky. My jsme se ale nepoložili. Aktivní Pirkl vzápětí snížil a v 59. minutě vyrovnal Štusák na 3:3. To nám nestačilo, pokračovali jsme v bojovném výkonu a v 75. minutě dal nejlepší hráč zápasu Štusák svůj druhý gól – 4:3. Jenže místo toho, abychom hru uklidnili, hnali jsme se dál dopředu a trestem nám bylo vyrovnání na 4:4. Unavený tým to zmrazilo a korunu špatnému zápasu nasadil další laciný gól v naší síti, pět minut před koncem rozhodl Pasker o první výhře Červené Vody v sezóně – 4:5.

Nedá se nic dělat, většina hráčů si vybrala špatný den a nic se nedařilo, ve druhém poločase jsme alespoň přidali bojovnost. Takže jsme z hrušky zase dole a musíme začít znovu makat. Na podzim nás čeká dalších 9 zápasů. Už v sobotu 7. září od 16:00 nastoupíme v Těchoníně, kde jsme se dlouho neukázali a potřebujeme se vrátit na vítěznou vlnu.

Ostatní výsledky:

Helvíkovice 2:3 Ústí nad Orlicí C (1:1)

Tatenice B 3:2 Rudoltice B (3:0)

Kunvald 3:0 Luková (0:0)

Boříkovice 3:5 Žamberk B (1:2)

Lichkov 4:1 Žichlínek B (2:0)

Dolní Třešňovec 5:1 Těchonín (2:0)