Proti odevzdané Lukové se konal festival zahozených šancí

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

 2. KOLO

 KERHARTICE 6 : 0 LUKOVÁ (4 : 0)

 GÓLY: 18. JANOTA (ŠTUSÁK), 25. KAPLAN (MOTL), 30. MOTL (KALÁB), 42. KOPEČEK (MOTL), 58. KOPEČEK (KALÁB), 70. ŠTUSÁK (MOTL)

SESTAVA:ZEMAN (84. TŘEŠŇÁK) – BUBEN (78. KROULÍK), JANOTA (C), ČADA, HRDINA – ŠTUSÁK, KAPLAN (74. LESÁK), BRODSKÝ, KALÁB (58. MATOUŠEK), KOPEČEK – MOTL

                  

Oproti minulému zápasu v Lichkově musel trenér Dočkal udělat hned 6 změn v základní sestavě. Nutno podotknout, že všechny změny byly vynucené zdravotními problémy nebo rodinnými důvody. Když k tomu připočteme zdravotní lapálie Míši Kukly, který bohužel zřejmě na podzim dohrál stejně jako Danda Rossler, ukazuje se už teď v úvodu sezóny, jak důležité je mít široký kádr.

To Luková má evidentně větší starosti. Po minulém kole, které měli sehrát v Ústí, ale pro nedostatek hráčů se k utkání nedostavili, přijeli do Kerhartic s 11 hráči do pole a lavička náhradníků zela prázdnotou. Obraz hry taky podle toho vypadal hned od úvodního hvizdu. První střelu vyslal Motl ve 4. minutě vedle. V 7. ho následoval Štusák, kterého vyslal Kaláb. Kaláb v minutě 9. po narážečce s Brodským trefil gólmana. V 10. minutě po faulu na Kopečka střílel Janota nad branku. Ve 12. minutě vytáhl Štusákův oblouček hlavou po centru Motla nad břevno brankář hostí. V 15. minutě brankáře trefil i po rohu Kopečka hlavou Kaláb. Gól visel ve vzduchu, ale ne a ne přijít. Ani v 17. minutě kdy nejprve Kopeček ve vápně nenašel Štusáka a po Kaplanově sklepnutí střelu Kalábovi obránci zblokovali a jeho další střela mířila mimo tyče. V minutě 18. Kaplan krásně pronikl až před gólmana, ale střelu opět nasměroval jen do něj. Z následného rohu Štusáka se míč odrazil na zadní tyč k Janotovi a ten ho konečně nekompromisně uklidil do branky. 1:0. Ve 20. minutě po dalším průniku Kopeček trefil gólmana a pak Motla skvěle našel Kaláb, ale gólman včasným vyběhnutím šanci zmařil. Ve 22. minutě si vysloužil žlutou kartu po faulu Kaláb. Ve 23. minutě předvedli skvělou kombinaci Kaplan, Kopeček a Brodský, který ale sám před gólmanem opět nasměroval střelu do něj a v zápětí Kaplan další únik zakončil vedle. Ve 25. minutě se ale už Kaplan se spoluhráči radoval, když zvýšil po přihrávce Motla na 2:0. V minutě 30. nejprve Štusák na Kaplanovu přihrávku těsně nedosáhl, ale pak udeřil Motl, když proměnil přihrávku Kalába v třetí gól. 3:0. Ve 33. minutě si na roh Kopečka naskočil Buben, ale brankář si s jeho hlavičkou poradil. Ve 39. minutě se Kaplan po přihrávce Motla srazil s hostujícím gólmanem. O minutu později si Brodský vykoledoval žlutou kartu po faulu na půlce hřiště. Ve 41. minutě si novic v naší brance Zeman skvěle zařval a nepříjemný balón do vápna vyrazil do bezpečí. Ve 42. minutě vyslal Brodský Motla a ten opět trefil jen vynikajícího gólmana Lukové Motyčku. O chvíli později už udeřilo, když další pěknou kombinaci Kaplana a Motla uklidil do brány Kopeček. 4:0. V závěru poločasu nejprve Kaláb poslal skvělý balón do strany na Kopečka a jeho perfektní centr Štusák do brány netrefil. Pak po další pěkné kombinaci centroval opět Kopeček, ale i Kaplan ve vyložené šanci hlavou branku netrefil. Poločas se spoustou šancí a po jasné převaze našeho mužstva tedy končí pro hosty ještě milosrdným stavem 4:0.

Ani ve druhé půli se obraz hry nijak nezměnil a naši borci dál bušili do odevzdaného soupeře, který nekladl vůbec žádný odpor. Ve 47. minutě Kaláb opět jen trefil gólmana hostí. Ve 48. minutě nejprve Brodského pěknou střelu z přímého kopu vyrazil Motyčka na roh, po kterém hlavičkoval Motl a další zákrok gólmana končí dalším rohem. Z něj se pak mezi tři tyče netrefil ani Janota ani Motl. O chvíli později Kaplan vyslal do křídla Kopečka, ale jeho centr nikoho nenašel. V 50. minutě se s výborným Motyčkou střetl Brodský po přihrávce Motla. Po chvilkovém ošetřování hrdiny zápasu Motyčky pokračovali naši hráči dál ve spalování obrovských šancí. V 54. minutě končí krásná kombinace narážečkou Brodského na Kaplana, který přestřelil a ani v další šanci Kaplan neuspěl. V zápětí ho napodobil Kopeček i hlavičkující Kaláb. Ani další akce Kaplana s Brodským branku nepřinesla. V 56. minutě skvělou hlavičku Kalába po rohu Kopečka vytáhl perfektním zákrokem opět Motyčka nad břevno a z následného dalšího rohu trefil skvěle odražený míč Kaplan, ale gólovou střelu schytal do choulostivých míst Motl. V 58. minutě ještě stihl před svým vystřídáním Kaláb poslat skvělý centr, který do brány umístil Kopeček. 5:0. Na hřiště přišel Matoušek. V 64. minutě poslal skvělý balón po lajně Buben Kopečkovi a jeho přihrávku si málem Lukovští srazili do vlastní sítě. Za další minutu perfektní kombinace Buben – Kaplan – Kopeček – Štusák končí střelou nad branku. V 67. minutě perfektně načasoval přihrávku Kopeček na Kaplana a byl z toho roh, po kterém centr Brodského hlavičkoval Buben těsně mimo. V 70. minutě konečně protrhl střeleckou smůlu Štusák, když přihrávku Motla procpal za Motyčkova záda. 6:0. V 71. minutě po skvělé kličce odmítl Kopeček hattrick, když opět trefil gólmana hostí. V 74. minutě skončil zápas kvůli křečím pro Kapalna, kterého nahradil Lesák. Štusákův další skvěle kopnutý roh Motl neumístil do branky. V 78. minutě vystřídal Bubna Kroulík. V 81. minutě měl další dvě velké šance na hattrick Kopeček, když ho nejprve uvolnil Brodský a potom Kroulík. V 84. minutě nudícího se v brance Zemana vystřídal Dominik Třešňák. Za další minutu vyrazil Štusákovu ránu opět Motyčka nad Branku. Motyčka chytil i další šanci po kombinaci Motl – Lesák – Štusák – Brodský. Minutu před koncem hosté vyslali první střelu na naši branku, kterou ale bez problémů Třešňák chytil. V poslední minutě ještě přečíslení na naší polovině hřiště vyřešil obranným zákrokem Kroulík a to bylo vše.

Po dvou odehraných kolech se tedy pyšníme plným bodovým ziskem a skóre 9:2. Nutno dodat, že těžší zápasy teprve přijdou a jistě prověří naše ambice v letošní sezóně více, než v současném rozpoložení se nacházející mužstvo Lukové. K zamyšlení je hlavně spousta nevyužitých vyložených šancí, které jsme si připravili. Doufejme, že naši střelci se předvedou už v dalším utkání, které hrajeme v neděli 25.8. v Třešňovci.