Na Kunvald doma umíme a jsme pořád první

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

6.KOLO

KERHARTICE 4 : 1 KUNVALD (3 : 0)

GÓLY: 12. KAPLAN (MOTL), 14. MARTINEC (KAPLAN), 20. ŠTUSÁK (MARTINEC), 67.PÁVEK (KAPLAN) – 55. KŘIČENSKÝ

SESTAVA: ZEMAN (86. TŘEŠŇÁK) – HONZ, JANOTA(C), BUBEN, PIRKL – MARTINEC (81. STANĚK), KOPEČEK (58. FALTYS), KAPLAN, MOTL, ŠTUSÁK – PÁVEK (73. MATOUŠEK)

Netradičně v neděli za krásného počasí jsme přivítali v dalším kole soupeře z Kunvaldu. Naopak už tradicí se stává každý týden látání sestavy, vzhledem k počtu absencí. Nicméně stále je naštěstí kam sáhnout a chybějící hráče nahradit.

V utkání, ve kterém jsme byli rozhodně papírovým favoritem se do první šance řítil Štusák po vysunutí Kopečka. Vyběhnuvší gólman zahrál rukou mimo pokutové území, ale rozhodčí to nepostřehli. Pak pěkně kopnutý balón od Štusáka ze standardky nikdo netrefil. Po 7 minutách se osmělili hosté a centr Vanického odvrátil Janota. O minutu později zvonila poprvé tyč branky Kunvaldu, když ji po akci Motla s Kaplanem trefil zcela volný Štusák. Pak napřáhl z velké dálky ke střele Honz, ale branku minul. V 10. minutě pak hostující Moudrý našel Suchomela, ale Honz opět centr zahrál do bezpečí. V 11. minutě vykulil Pávek míč proti noze Motlovi a jeho střela byla sražená na roh. 12. minuta přinesla první gól v utkání, když se po sérii neúspěšných pokusů o střelbu ujala až Kaplanova dorážka z bezprostřední blízkosti – 1:0. Ve 14. minutě poslal krásný centr Kopeček na Kaplana. Ten balón zpracoval a přihrál Martincovi, který rozvlnil síť podruhé – 2:0. V 19. minutě Pávek centroval pouze ke gólmanovi. O minutu později trestný kop hostí skončil těsně mimo. Ve stejné minutě Martinec po sprintu na levé straně poslal přízemní centr, který si zpracoval Štusák a nádhernou ránou rozvlnil soupeřovu síť potřetí – 3:0. Ve 23. minutě další Martincův centr hlavičkoval Motl těsně nad branku. Další zakončení předvedl Motl po Štusákově rohu, ale náběh na přední tyč odvrátila obrana hostí na další roh. Ve 27. minutě zvonilo opět v uších brankáři Kunvaldu, když po akci Kopečka a centrujícího Štusáka napálil tyč Kaplan. Ve 33. minutě Kaplan vyslal Pávka, ale ten si šlápl na balon a bylo po akci. Pak dostal žlutou kartu Buben po faulu na Moudrého a z následné dobře kopnuté standardky se k zakončení dral opět Moudrý, který upadl po souboji se Zemanem, ale vysloužil si jen žlutou kartu za nasimulovaný pád. Ve 36. minutě po centru Kaplana zleva, trefil Kopeček opět jen tyč branky hostí a po Martincově rohu a Motlově pokusu o zakončení Kopeček branku minul. Ve 38. minutě dostal dobrý balón do pokutového území Moudrý, ale Zeman proti němu včas zakročil. Ve 39. minutě prošel Martinec dobře obranou a vybojoval roh, ze kterého Motl míč špatně hlavou trefil. Ve 40. minutě Martinec po dalším průniku po levé straně trefil brankáře a poločas zakončil Janota střelou po rohovém kopu. Po první půli jsme tedy drželi nadějné vedení 3:0.

Ve 48. minutě po rychlém výkopu Zemana posunul míč Kaplan rozběhnutému Štusákovi, ale z centru nic nebylo. V 50. minutě táhl další akci po pravé straně Štusák a Pávek střílel vedle branky. V 51. minutě Motl dobře vyvezl míč. Zakombinoval s Martincem, ale ten se střelou unáhlil. V 55. minutě přišla komplikace, když po centru Suchomela překonal Zemana Křičenský – 3:1. V 57. minutě další střela Kaplana skončila rohem, po kterém zakončoval Motl opět nepřesně. V 58. minutě zakončoval hodně nepřesně akci Kaplana a Štusáka Martinec a Kopečka na hřišti nahradil Faltys. Ten hned po příchodu na hřiště našel dobře Martince, ale střela skončila u gólmana. V 64. minutě předvedl skvělé sólo Kaplan. Po něm přihrál Štusákovi, ale ten gól nedal. V minutě 67. Pávek po přihrávce Kaplana potvrdil střeleckou formu z posledních dní a poslal míč přesně k tyči – 4:1. V 69. minutě po kombinaci Kaplana a Martince Štusák sám před gólmanem v šanci selhal a ani o chvíli později po další přihrávce Kaplana gólmana neprostřelil. V 73. minutě se na hřiště dostal Matoušek za Pávka. V 76. minutě hlavičkoval po rohu Štusáka Motl vedle. V 79. minutě v ojedinělé šanci hostí Preclík těsně minul branku. V 80. minutě Štusákův centr vyrazil gólman k Faltysovi a ten pěknou střelou těsně přestřelil. V 81. minutě vystřídal Staněk Martince. V 83. minutě hledal Motl přihrávkou Matouška. Byl z toho roh, po kterém hlavičkoval dobře Faltys, ale obránce stihl hlavou míč směřující do brány odehrát. V 85. minutě uvolnil Faltys ve vápně Motla, ale ten zakončit nedokázal. V 86. minutě přišlo tradiční střídání gólmanů v našem dresu. Třešňák nahradil Zemana. V poslední šanci zápasu čerstvý otec Staněk trefil jen břevno.

Po závěrečném hvizdu sudího Šejny tedy slavíme další důležité tři body do tabulky. Výsledek 4:1 je přesvědčivý, nicméně se rozhodně tentokrát nerodil lehce a zvlášť po poločasovém vedení 3:0 přišlo jakési uspokojení s průběžným stavem a druhá půle nenabídla příliš pohledný fotbal ani z jedné strany. Nicméně roli favorita utkání jsme zvládli a po šesti odehraných kolech stále držíme první místo v tabulce. Další utkání nás čeká v neděli 22. září v Žichlínku. Zápas s tamní rezervou začíná v 16:00 a máme tam co napravovat. V minulé sezóně nás totiž Žichlínek porazil v obou vzájemných zápasech.