Kvůli penaltové mizérii vezeme jen bod ze Žichlínku

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

7.KOLO

ŽICHLÍNEK B 2 : 2 KERHARTICE (2 : 2) – NA PENALTY 4:1

GÓLY: 11. ČADA (vlastní), 36. DOLEŽAL – 13. PÁVEK (PIRKL), 27. MOTL (penalta)

SESTAVA: KOPEČEK – HONZ, JANOTA (C), ČADA (63. VENCL), BUBEN – MARTINEC, MOTL, KAPLAN, BRODSKÝ, PIRKL (48. STANĚK) – PÁVEK, (69. RUS)

K utkání 7. kola jsme přijeli k soupeři, který nás v minulé sezóně dvakrát porazil, přestože v tabulce skončil několik míst pod námi. To, že Žichlínek B nepatří mezi naše oblíbené soupeře, se bohužel potvrdilo i tentokrát. V sestavě trenér Dočkal musel udělat další vynucené změny, když na marodku přibyli krajní hráči Štusák a Kopeček mladší. Na naší hře se to bohužel projevilo výrazněji, než se původně očekávalo.

Ve 3. minutě střílel Pávek po přihrávce Kaplana vedle a o chvíli později po nadějné akci Motla s Martincem Pirkl balón přesně netrefil. Pak převzali kontrolu hry domácí a vyústěním této pasáže byl gól, když po rohu Vondráčka se míč nešťastně do brány odrazil od stopera Čady – 1:0. Teprve obdržený gól naše hráče probudil k většímu pohybu a Pirklův centr odvrátila obrana domácích. Na druhé straně zastavil akci Žichlínku Honz a v protiútoku potáhl balon Kaplan, ale na penaltě volného Pávka přihrávkou nenašel. Pak střílel Martinec zleva nepřesně. Ve 13. minutě se nám podařilo rychle vyrovnat, když Pirkl sám před brankářem neuspěl, ale míč do odkryté brány dostal Pávek – 1:1. Pak se však naše aktivita opět vytratila a hru opět kontrolovali domácí. Vondráčkovu ránu ve 23. minutě naštěstí zablokoval Janota. Ve 26. minutě po dlouhém výkopu Kopečka se řítil do pokutového území Pávek, který byl faulován a rozhodčí Šilar nařídil pokutový kop, který proměnil Motl, a vedli jsme 1:2. Ve 28. minutě po dalším faulu na Pávka hledal Kaplan před bránou Motla, ale brankář míč vyrazil. Ve 30. minutě Pávek vybojoval míč. V akci pokračovali Martinec a Brodský, ale Pirkl trefil střelou jen obránce. Pak střílel mimo tři tyče Motl. Ve 31. minutě střelu domácího Pecháčka Kopeček s námahou vyrazil na roh, po kterém ho ohrozil přímo od praporku znovu Vondráček. Na druhé straně se dobře prosmýkl obranou Kaplan, ale branku přestřelil. Ve 34. minutě se trestný kop Janoty odrazil k Bubnovi, který vystřelil nad branku. Ve 36. minutě další Vondráčkovu jedovku z trestňáku Kopeček neudržel a následoval roh, z kterého se hlavou prosadil domácí Doležal – 2:2. Pak se po pravé straně proběhl skvěle hrající Vondráček. Nacentroval na volného Doležala a jeho střelu naštěstí obrana zablokovala. Pak měl dvě šance Motl, když mu nejprve po přihrávce Kaplana gólman střelu chytil a z druhé šance po centru Martince branku netrefil. Ve 42. minutě po dlouhém autu Martince střílel Pávek těsně vedle. Před poločasovou pauzou ještě nejprve akci domácího Fingera dobře přerušil Honz a Pecháček namířil střelu jen do Kopečka.

Do druhé půle jsme šli s cílem přidat na bojovnosti a houževnatého soupeře zlomit kvalitní hrou, kterou jsme se prezentovali v minulých venkovních zápasech. Domácí však povzbuzeni nadějným poločasovým výsledkem cítili šanci na bodový úspěch a byla z toho fotbalová válka. V úvodu druhé půle nejprve krásný balón od Čady Kaplan špatně zpracoval. Pak hasil chybu ošklivým faulem Pirkl a dostal žlutou kartu. O minutu později ho na hřišti vystřídal Staněk. Ve 47. minutě na dlouhý aut Martince Brodský těsně nedosáhl. V 53. minutě přihrál domácí Hajzler Paukertovi a ten vystřelil slabě a další Martincův dlouhý aut nikoho z našich nenašel. V 56. minutě po přistrčení Motla pálil Buben tvrdě, ale nepřesně. Pak si šance opět vytvořili domácí. Nejprve centr Fingera nebyl přesný a střela Pecháčka mířila mimo. V 62. minutě vystřídal Vencl Čadu. V 63. minutě vyslal Motl Martince, ale jeho přihrávku odvrátili domácí na roh. Z něj centroval Martinec a Motl branku minul. V minutě 68. si žlutou kartu vykoledoval Brodský, když fauloval na půli hřiště a kulhajícího Pávka vystřídal na hrotu Rus. V 69. minutě střílel z trestného kopu Vondráček a Kopeček byl včas na místě. V 71. minutě Kaplan dobrou kombinaci s Motlem střelou nezakončil. V 75. minutě zase Motl ve vápně Kaplana přihrávkou nenašel. Pak se žlutilo před domácím Mikem po faulu na Kaplana. V 81. minutě centroval domácí Jániš a Hajzler míč netrefil o kousek. My jsme hrozili prakticky jen po dlouhých autových vhazováních Martince. Po jednom z nich mu Motl narazil míč zpět na střelu, ale ta byla zblokována a odražený balón poslal Honz těsně vedle branky. V 87. minutě Kopeček vyběhl skvěle proti útočníkovi. V souboji byl včas a míč odkopl do autu. Před koncem ještě průnik Martince po přihrávce Motla skončil autem. Z něj poslal Martinec další hod až před bránu, kde Motl prodloužil míč, ale Kaplan gól nedal. Víc toho zápas nenabídl.

Nervózní druhý poločas byl spíše přehlídkou nepřesností a nevybíravých zákroků na obou stranách. Především reakce domácího gólmana, když ho v souboji o míč před brankou fauloval Rus, byla hodně za hranou. Po napadení a chvatu jak z ringu, po kterém měl být vyloučen, mu sudí Šilar neudělil ani žlutou kartu. Nutno dodat, že i na naší straně byly dva zákroky, po kterých by se hráči nemohli divit, kdyby se šli sprchovat předčasně.

Oba týmy si tedy po remíze rozdělily po bodu a na řadu přišly penalty. V nich se v našem dresu trefil pouze Vencl. Motl a Buben neuspěli, a jelikož domácí střelci své penalty proměnili, mohli slavit nečekané vítězství. Nám nezbývá než hodit tento smolný zápas za hlavu a soustředit se na další důležitá utkání, která budou následovat. V příštím kole přivítáme v sobotu 28.9. v 15:30 Helvíkovice, které nás vystřídaly na čele tabulky. Doufejme, že se dají zdravotně do pořádku někteří zranění hráči a v souboji o první místo zabojujeme lépe, než v Žichlínku.