Konečně jsme proměnili penaltu!!!

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

10.KOLO

KERHARTICE 2 : 0 TATENICE B (0 : 0)

GÓLY: 55. KAPLAN (PEN.), 75. KAPLAN (STANĚK)

SESTAVA: ZEMAN – STANĚK, JANOTA (C), ČADA, HONZ (81. HRDINA) – VAŠÁTKO (60. KOPEČEK ML.), KAPLAN, FALTYS, BRODSKÝ, ŠTUSÁK (81. PIRKL) – MARTINEC (89. RUS)

V 10. kole přijely do Kerhartic silné Tatenice, které měly v tabulce stejný počet bodů jako my. Od úvodních minut se nehrál příliš pohledný fotbal. Šancí bylo v první půli minimum a počítali je spíše hosté.

Ve 2. minutě průnik Podlouckého do vápna zastavil Janota. Ve 4. minutě byl faulován Kaplan. Trestný kop trefil Štusák jen do zdi. V 10. minutě kopali trestný kop hosté. Květenského dobře kopnutý balón odhlavičkoval Faltys. V minutě 16. Soukop po rohu minul a o chvíli později pustila naše obrana do samostatného úniku Prokopa. Toho skvěle vychytal Zeman, když nohou perfektně zasáhl. My jsme poprvé trefili bránu v minutě 22., když Faltys střílel po trestném kopu Brodského slabě. Ve 32. minutě jsme spálili tutovku, když Vašátka po přihrávce Kaplana vychytal gólman. Ve 38. minutě Martincovi rána nesedla. O minutu později musel Zeman vyběhnout z brány a na poslední chvíli odkopnout před osamoceným útočníkem. Víc se toho v nezáživném prvním poločase nestalo.  

Do druhé půle bylo potřeba rozhodně přidat, abychom si vytvořili šance a zdolali dobře bránící Tatenice. Ve 47. minutě ještě střelu hostí musel likvidovat Zeman. Pak se po centru Honze a náběhu do vápna ocitl na zemi Brodský. Rozhodčí zapískal a ukázal na značku pokutového kopu. Po chvíli zmatků svůj verdikt odvolal, když sám faulovaný Brodský přiznal, že ke kontaktu s nohou bránícího hráče nedošlo. Za stavu 0:0 určitě pozoruhodné gesto fair-play. V 52. minutě po faulu na Štusáka trefil Kaplan jen zeď. V 54. minutě zase Zeman nejprve lapil balón do vápna od Chládka. Vzápětí si poradil i s centrem zprava. V 55. minutě osud vrátil Brodskému jeho fair-play gesto. Tentokrát o faulu na něj v pokutovém území nebylo pochyb. K míči se postavil kanonýr Kaplan a stala se dlouho nevídaná věc v našich utkáních. Proměnili jsme penaltu! 1:0. V 60. minutě přišel na hřiště uzdravený Kopeček ml. za Vašátka. V 64. minuté trefil Kaplan v obrovské šanci brankáře a Martinec z dorážky hlavou těsně minul branku. V 69. minutě hledal dobře Faltys Štusáka. Ten však akci střelou nezakončil. V 72. minutě udržel naše naděje na plný bodový zisk Zeman, když vytáhl na břevno míč odražený od Štusáka. V 75. minutě tak mohlo udeřit na druhé straně. Bek Staněk přešel na levé straně přes tři protihráče a zvládl i přihrávku na Kaplana. Nejlepší střelec našeho mužstva si s předloženou šancí poradil a vstřelil důležitou branku na 2:0! V 80. minutě nebezpečnou standardku hostí nejprve hlavou přizvedl Faltys a pak jistota v bráně Zeman vyrazil míč do bezpečí. V 81. minutě přišlo dvojí střídání v našem mužstvu. Odešli Honz a Štusák a na hřiště se dostali Hrdina a Pirkl. V 85. minutě se dobře uvolnil Kaplan, ale balón dobře netrefil a branku přestřelil. Stejně se vedlo na druhé straně kapitánovi Jednorógovi. V závěru utkání ještě Martinec na přihrávku Kaplana v pokutovém území těsně nedosáhl a pak poslal krásný centr z pravé strany Kopeček na Kaplana a ten poslední šanci zápasu zahodil. Na poslední minutku přišel ještě na hřiště za Martince Rus. Po závěrečném hvizdu rozhodčího Stolína, který zápas odřídil velmi dobře, tedy svítilo na tabuli skóre 2:0.

Tentokrát jsme si nevytvořili velké množství šancí jako v předchozích domácích zápasech. O to důležitější bylo aspoň nějakou z nich proměnit. Dalším důležitým faktorem vítězství bylo udržené čisté konto, na čemž se velkou měrou zasloužil jistě chytající Zeman. Výkon mužstva měl s přibývajícími minutami vzestupnou tendenci. Po nepříliš vydařeném prvním poločase jsme v druhé půli přebrali kontrolu nad zápasem a houževnatého soupeře zlepšeným výkonem nakonec přehráli. V tabulce se tak držíme na dostřel ostatním soupeřům. Další utkání sehrajeme v neděli 20. října od 15 hodin v Rudolticích.