Odevzdané Boříkovice sestřelil hattrickem Martinec

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

12. KOLO

KERHARTICE 3 : 0 BOŘÍKOVICE (2 : 0)

GÓLY: 14. MARTINEC (KALÁB),18. MARTINEC (MOTL),90. MARTINEC (KOPEČEK ML.)

SESTAVA: KOPEČEK – STANĚK (62. HRDINA), JANOTA (C), ČADA, HONZ (88. KROULÍK) – ŠTUSÁK (79. PÁVEK), KALÁB (69. PIRKL), BRODSKÝ, MOTL, KOPEČEK ML. – MARTINEC

Boříkovice přijely odehrát utkání 12. kola okresní III. třídy s 11 hráči do pole a prázdnou lavičkou náhradníků. Po většinu zápasu neprojevovaly moc velkou snahu o ohrožení naší branky a ustrašeně bránili, i když už prohrávali o dvě branky. My jsme se bohužel jejich stylu hry přizpůsobili a výsledkem toho nebyl příliš pohledný fotbal pro diváky.

V 5. minutě se Kalábovi otevřela cesta k brance, ale v rozhodujícím momentu mu balón odskočil. Tak ho přihrál do strany na Kopečka a ten pálil nad branku. Na druhé straně jsme pustili do první velké šance Boříkovice. Kopeček však výborným zákrokem proti Náglovi udržel čisté konto. Totéž platilo po slabé střele Chromka. V 9. minutě Kaláb vyslal Kopečka. Jeho dobrý centr našel hlavu Brodského, ale brankář Saňák tentokrát obstál. O chvíli později poslal další prudký centr do vápna Kopeček a nabíhající Štusák byl faulován. Nařízenou penaltu však Martinec trestuhodně zahodil, když překopl bránu. Ve 14. minutě odčinil penaltové selhání, když proměnil Kalábovu přihrávku v úvodní gól zápasu – 1:0. V 18. minutě mu další gól perfektně připravil Motl a vedli jsme 2:0. Ve 21. minutě se Motl po trestném kopu Brodského k ohrožení branky nedostal. Ve 24. minutě Brodský dobře dostal míč na levou stranu na Kopečka a ten byl faulován. Následoval trestný kop Brodského, který skončil rohem. Z něj jsme branku Saňáka neohrozili, ale odražený balón se dostal nalevo k Martincovi a ten centrem na přední tyč našel nabíhajícího Brodského, ale ten branku o kousek minul. Další centr přišel tentokrát zprava od Štusáka, ale Brodský měl k míči daleko. Následovala ostrá rána Martince, ale mířila mimo branku. Ve 31. minutě se připomněli hosté, ale z centru Nágla nebylo nic. Ve 32. minutě Štusák nepříjemně dohrál vyběhnuvšího gólmana Saňáka. Následovala potyčka několika hráčů, po které rozhodčí Pecza udělil žlutou kartu jen Štusákovi za jeho faul. Ve 36. minutě rohový kop hostí odvrátil do bezpečí hlavou Motl. Pak nesmyslně oplácel Brodskému faul Khol a dostal za to žlutou kartu. Pak se po akci Boříkovic dostal balón ke Krejčímu a ten ho napálil těsně nad břevno. Ve 43. minutě akci po pravé straně Kalába se Štusákem zakončil opět Brodský vedle. A na konci poločasu poslal dva nepřesné centry Kopeček.

V úvodu druhé půle se osmělili hosté a po Saňákově rohu Krejčí hlavou branku netrefil. To se po dalším rohu povedlo Podolskému, ale Kopeček v brance si s jeho zakončením poradil. V 55. minutě po žlutém faulu Honze Saňák trefil zeď. Následný rohový kop vyrazil Kopeček do bezpečí. V 62. minutě musel zraněného Staňka vystřídat Hrdina. V 64. minutě Kopeček po přistrčení Martince neprostřelil míč přes obránce. V 66. minutě vznikl obrovský závar v pokutovém území po našem rohu. Motl trefil hlavou tyč a z dorážek Štusák ani Kaláb nedostali míč do sítě. V 68. minutě Štusákovi centr nesedl a Martincův roh nenašel spoluhráče. Z protiútoku pálil Pejchar mimo. V 69. minutě vystřídal zdravotně indisponovaného Kalába Pirkl. V 72. minutě Saňák z trestného kopu přestřelil naši branku. V 76. minutě dostali po vzájemné potyčce žluté karty Pirkl a hostující Chromek. Jelikož tento hráč už jednu kartu obdržel v první půli po zbytečném odhození míče, tak uviděl z rukou rozhodčího Peczy i kartu červenou a utkání pro něho skončilo. V 77. minutě po vyhraném souboji postupoval směrem k soupeřově brance Honz. Posunul míč na Pirkla, ale ten trefil střelou gólmana. V 79. minutě vystřídal Pávek Štusáka. V 82. minutě Martinec po samostatné akci branku těsně přestřelil. Hosté se do šance dostali po krásné přihrávce Krejčího na Švédu. Brankář Kopeček ale dobře vyběhl a šanci zmařil. Dorážku poslal Pejchar vedle. V 84. minutě propadl Honzův centr k Pávkovi, ale ten střílel opět jen mimo branku. Od 86. minuty dohrávaly Boříkovice zápas v devíti, když se po červené kartě za napadení Pirkla ze hřiště pakoval Nágl. V 88. minutě se na hřiště dostal Kroulík za Honze. Do brány míč nedostal ani po dobré ráně Pirkl po přistrčení Pávka. Neujaly se ani dorážky Motla a Brodského. A tak jsme si třetí gól nechali až na poslední minutu. Akci začal dobrou přihrávkou Kroulík na Brodského. Ten míč poslal Kopečkovi a na jeho přihrávku před branku nabíhali Pávek a Martinec. Míč nakonec do sítě dostal Martinec a završil tím hattrick a vítězství 3:0.

Roli favorita utkání jsme tedy zvládli a po třech brankách Martince nad Boříkovicemi zvítězili. Hosté se nikam nehrnuli ani po dvou obdržených brankách v první půli a naše hra postrádala více klidu a přesnosti. Nicméně důležité tři body do tabulky se počítají. Podzimní část sezóny zakončíme v sobotu 2.11. v 11:30 zápasem v Ústí.