Derby jsme nezvládli a tak přezimujeme na třetím místě

OKRESNÍ PŘEBOR III. TŘÍDY 2019/2020

13. KOLO

ÚSTÍ NAD ORLICÍ C 4 : 0 KERHARTICE (1 : 0)

GÓLY:  39. MAŠANSKÝ, 63. DOSTÁL JAN, 65. A 73. DOSTÁL IVAN

SESTAVA: ZEMAN (15. TŘEŠŇÁK) – HONZ, JANOTA (C), ČADA (53. PÁVEK), PIRKL (74. HRDINA) – MARTINEC, KALÁB, KAPLAN, BRODSKÝ, KOPEČEK ML. (83. RUS) – MOTL

Nejhorší zápas dosavadní sezóny jsme si bohužel vybrali při derby v Ústí. Shoda okolností a čtyři obdržené branky nás odsoudily k nejtěžší porážce první poloviny sezóny.

V 6. minutě po centru zprava od Ivana Dostála trefil Karlík tyč naší branky. O chvíli později se sám na Zemana řítil Pulkrábek, ale Janota ho ještě stihl doběhnout a šanci mu zmařit. Náš první střelecký pokus přišel v minutě 10. od Čady, který po přistrčení od Kaplana branku přestřelil. Ve 13. minutě přišel první nešťastný okamžik, když po rychlé rozehrávce běžel sám na Zemana Ivan Dostál. Náš brankář proti němu vyběhl a šanci mu překazil bohužel jen za cenu zranění ramene. Po chvíli se ukázalo že Zeman nemůže v utkání dále pokračovat a do branky musel Dominik Třešňák. Ve 22. minutě po rychlém brejku Martinec přihrál Kaplanovi. Ten by šel sám na branku domácích, ale v rozhodujícím okamžiku uklouzl a z šance nebylo nic. O chvíli později už se Kaplan s míčem do vápna dostal, ale jeho přihrávka nenašla spoluhráče. Ve 28. minutě centroval opět Kaplan zprava nepřesně a stejně se vedlo o chvíli později Kopečkovi. Ve 33. minutě hodil dlouhý aut Martinec do vápna. Tam propadl míč ke Kopečkovi, ale ten neprostřelil míč přes obránce. Ve 36. minutě vysunul Kaplan Kopečka. Ten v souboji ve vápně s obráncem upadl, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Ve 39. minutě dostal míč před vápnem Mašanský. Na jeho střelu si Třešňák sice sáhl, ale nezabránil jí v cestě do sítě – 1:0. Při oslavě gólu běžel Grunta okolo Kopečka a mimo dohled rozhodčího ho nesmyslně udeřil zezadu loktem. Roman se skácel na trávník a dlouho nebyl schopen pokračovat ve hře. Rozhodčí nic neviděl. Ve 43. minutě předvedl dobrý zákrok Třešňák po střele zprava. Poslední šanci první půle měl domácí Grunta hlavou po rohu Mašanského, ale branku netrefil.

Ve 47. minutě dostal žlutou kartu Mašanský, když nesmyslně dohrál Brodského po odehrání míče. V 51. minutě mířil domácí Šimon Kopecký vedle. V 52. minutě perfektně vychytal Třešňák šanci Ivana Dostála po přihrávce Mašanského. V 53. minutě nahradil Pávek na hřišti Čadu. V 58. minutě dostal žlutou kartu Kaláb po běžném faulu na půli hřiště. V 61. minutě Janota na útočném výletě po přihrávce Kaplana nepropálil hradbu těl před sebou. V 63. minutě kopal ústecký Jan Dostál trestný kop ze strany a jeho nákop před branku si nešťastně za Třešňáka srazil Janota a Ústí vedlo 2:0. Hned vzápětí proměnil svou šanci Ivan Dostál a bylo to už 3:0. V 69. minutě měl snajpr Dostál další šanci, ale tentokrát střílel slabě. V 71. minutě jsme měli největší šanci zápasu, když po chybě brankáře Javorskiho měl Pávek před sebou úplně prázdnou branku, ale trestuhodně ji netrefil. V 73. minutě Motlův centr Javorski lapil a na druhé straně jsme pustili do další šance Ivana Dostála a ten dal svůj druhý gól v zápase – 4:0. V 74. minutě nahradil na pravém kraji obrany Pirkla Hrdina.  V 76. minutě střídající Vladimír Novák minul naší branku. V 81. minutě poslal dva skvělé centry zprava Kopeček na Kalába, ale ten ani jeden z nich do brány nedostal. V 83. minutě přišel na hřiště ještě Rus za Kopečka. Na konci zápasu střílel dvakrát nepřesně Jan Dostál a poslední střelu Grunty chytil Třešňák.

Porážka 4:0 je krutá a v derby bolí o to víc. Ústí vyhrálo zaslouženě, protože své čtyři šance proměnilo a nás do nich naopak moc nepustilo. Kaňkou na jejich výkonu je chování několika ústeckých „mistrů světa“, kteří své zákeřnosti, jež na hřiště nepatří, doprovází nemístnými komentáři a ukazují tím svůj charakter. Po podzimní části okupujeme třetí místo v tabulce, na postupovou druhou příčku ztrácíme čtyři body. Rozhodovat se bude na jaře, ale náš cíl zůstává stejný. Chceme nadále hrát fotbal, na který si do Kerhartic najdou diváci cestu a pokud to bude možné, rádi bychom postoupili do okresního přeboru.