Statistika nuda je aneb podzimní shrnutí

Pár statistických dat a jejich vyhodnocení hlavně z pohledu odehraných minut během podzimu 2019. Speciálně na přání Pepy Kalába, který se těšil, že si svou nízkou účast na mistrovských zápasech vykompenzuje právě tím. Nakonec se mu podařilo jednu z těchto statistik ovládnout, ale postupně.

TÝMOVÉ STATISTIKY

Nejprve týmové statistiky. Sehráli jsme 13 mistrovských zápasů – 9 z nic vyhráli, 3 prohráli a jednou jsme neuspěli až v penaltovém rozstřelu. V součtu to znamená 28 bodů a průběžné třetí místo v tabulce.

INKASOVANÉ BRANKY

24 obdržených gólů dává průměr 1,8 branky na zápas. Gól jsme umožnili soupeřům v průměru každých 49 minut hry. Do branky se během podzimu postavili čtyři brankáři. Nejlépe dopadl Roman Kopeček, který ve 4 zápasech dostal 6 branek a míč lovil ze sítě v průměru každých 60 minut hry. Následuje Míra Zeman s 8 starty, který inkasoval gól každých 53 minut hry. Ondra Pávek, který musel zaskočit v bráně hned v prvním kole v Lichkově, dostal dvě branky za 90 minut, tedy každých 45 minut v průměru. Benjamínek Dominik Třešňák se do branky dostal v 6 případech, což je slušný počin na náhradníka. Po sbírání zkušeností, když střídal své ostřílenější kolegy na koncích zápasů, přišel křest ohněm, když musel do brány už v 15. minutě derby v Ústí. Přestože obdržel čtyři branky, v tomto nelehkém testu obstál a nic na tom nemění fakt, že si své osobní statistiky trochu pokazil na obdrženou branku každých 24 minut.

ODEHRANÉ ZÁPASY

Na hřišti se během podzimu objevilo 27 hráčů v kerhartickém dresu. Ani jeden z nich nenastoupil do všech zápasů. Jedinkrát chyběli pouze Honz, Janota a Martinec. O start méně mají na kontě Brodský, Čada, Kaplan a Štusák. Nejvíc minut na hřišti strávil kapitán Janota (1080). Následují Honz (1064), Brodský (984), Martinec (948), atd.

VSTŘELENÉ BRANKY

Konto soupeřů jsme zatížili 47 vstřelenými brankami ve 13 zápasech. Tedy 3,6 branky na jedno utkání. Gól jsme slavili v průměru každých 25 minut hry. Nejvíc se činil tradičně Kaplan. Jeho 10 branek v 11 utkáních, do kterých nastoupil, stačilo na prvenství mezi střelci v týmu. Čas, který potřebuje na to aby vstřelil branku (93 minut) však překonal Dan Rossler, který ve svém jediném staru skóroval a stačilo mu na to 90 odehraných minut. Překvapivé prvenství v této statistice drží Ondra Pávek. 6 branek za 487 minut, tedy gól každých 81 minut hry.

KANADSKÉ BODOVÁNÍ

Statistiku asistencí na gól ovládl opět Dan Kaplan s 7 přihrávkami na gól. Následují Kopeček ml. a Martinec se 6 asistencemi a 5 jich posbíral Pavel Motl. Po sečtení gólů a asistencí je tedy nejproduktivnější hráč Kaplan (17 bodů). Dále pak Martinec (13), Motl (12), Kopeček ml. a Štusák (9), Kaláb (8), atd. Z pohledu odehraných minut a bodů je na tom nejlépe Kukla, který ale stihl jen jednu asistenci za 45 minut na hřišti, než se odebral na marodku. Daleko hodnotnější čísla má tedy na kontě Kaplan (bod každých 55 minut hry). Následují Kaláb (61), Motl (66), Martinec (73), Kopeček ml. (75), Pávek (81), atd.

ŽLUTÉ A ČERVENÉ KARTY

Ve 13 utkáních jsme obdrželi 27 žlutých karet. Tedy v průměru 2,08 karty na utkání a každých 43 minut hry. Nejpilnějším sběratelem karet je Martin Brodský, který k 6 žlutým uviděl i jednu červenou v divokém závěru domácí bitvy s Helvíkovicemi, stejně jako brankář Kopeček. Dále pak Kaláb (4), Pirkl a Čada (3) atd. Když se na obdržené karty podíváme opět z pohledu odehraných minut, tak přichází chvíle pro Pepu Kalába, který obdržel žlutou každých 122 minut hry a hravě porazil i Pirkla (160) a Brodského (164). Takže autor gratuluje J. Titul gentlemana naopak lze přisoudit kapitánovi Tomáši Janotovi, který odehrál nejvíc minut a to na postu stopera. Přesto během podzimu neviděl z rukou rozhodčích kartu ani jednou!

Dost nudných statistik. Sportu zdar a kerhartickému fotbalu zvlášť!