Po deseti letech jsme vyrazili na zimní soustředění

Ve dnech 27.2.2020 – 1.3.2020 proběhlo soustředění A mužstva mužů FK KERHARTICE před jarní částí soutěže. V lokalitě malebné vesničky Křinice u Broumova jsme našli perfektní zázemí v místní bývalé škole předělané na ubytovací zařízení se stravováním. Co se ubytování a stravování týká, tak opravdu nebylo na co si stěžovat, ba naopak. Bylo o nás perfektně postaráno a za to patří hostitelům velké díky.

V oblasti Broumovských stěn se také našlo mnoho tras a stezek po místních přírodních skvostech, zejména nádherných skal. Jestli si ovšem tyto úchvatné přírodní úkazy stihli užít během celkem šesti tréninkových jednotek i hráči zůstává otázkou.

Soustředění se zúčastnil dvacetičlenný tým. Z toho bylo 14 aktivních hráčů a šestičlenný doprovod ve složení: předseda, trenér, vedoucí, pokladník, sparing na herní části tréninků a operativně jsme zařadili i funkci psychologa týmu, vzhledem k tomu jak se pobyt vyvíjel. Jak se později ukázalo funkce psychologa byla jistě dobrý nápad, ale ke konci se trochu minula účinkem, zejména pak při poslední tréninkové jednotce.

Samotné tréninkové jednotky probíhaly zejména po okolních cestách a výstupech do místních kopců. Pro další tréninkové fáze bylo k dispozici místní fotbalové hřiště, které ovšem vzhledem k období v roce a panujícím povětrnostním podmínkám nemělo kvalitu, kterou jsme potřebovali, takže jsme ho nahradili místní loukou kousek za vesnicí.

Kvalitní tréninkové dávky bylo připraveno absolvovat 14 hráčů. Bohužel vlivem zdravotních problémů a pracovních povinností se počet trénujících značně lišil od plánů a představ realizačního týmu. O to větší pochvala patří sedmeru statečných, kteří absolvovali všechny tréninkové dávky, což mimo jiné znamenalo během třech dnů naběhat zhruba 50 km, včetně výškového převýšení a sprintů do kopce a proti větru. Jmenovitě se jedná o tyto borce: Čada Tomáš, Honz Pavel, Janota Tomáš, Kopeček Roman ml., Pirkl Martin, Štusák Denis, Třešňák Dominik. Věřme, že absolvované tréninkové dávky pomůžou hráčům získat potřebnou kondici do druhé poloviny sezóny a těm, kterým zdravotní stav nebo jiné okolnosti nedovolily absolvovat kompletní přípravu, tréninkové manko brzy doženou. Do zahájení druhé části sezony moc času nezbývá a fotbalové jaro klepe na dveře. Věřme, že v podání kerhartického týmu nás čeká proslulé SILNÉ JARO! Tentokrát ovšem doslova. Ve hře je postup do okresního přeboru, což jak všichni věříme není pro tento tým nereálný cíl.