První přátelák skončil divokou remízou

KERHARTICE 4 : 4 JANOV (3 : 0)

GÓLY: 1. KAPLAN (KUKLA), 19. KAPLAN, 25. ŠTUSÁK (KALOUSEK), 83. ŠTUSÁK (KALOUSEK)

SESTAVA: TŘEŠŇÁK – STANĚK, JANOTA, BRODSKÝ, KALOUSEK – ŠTUSÁK, VAŠÁTKO, FALTYS, KAPLAN, KOPEČEK ML. – KUKLA (TEPLÝ T., PIRKL M., KROULÍK)

Za krásného počasí a na pěkném trávníku a před slušnou diváckou kulisou sehrálo družstvo Kerhartic přátelské utkání s účastníkem okresního přeboru na svitavsku. Sešlo se 14 hráčů připravených nastoupit, včetně dvou nových posil v podobě Honzy Kalouska a mladého Tomáše Teplého.

Úvod z říše snů přišel hned po rozehrávce kdy se z prvního útoku prosadil kanonýr Kaplan po vysunutí Kukly – 1:0. Ve 4. minutě pálil Kaplan po Vašátkově kolmici vedle. V 5. minutě přišla první střela Janova na naši branku. V 7. minutě postupoval hostující hráč sám na brankáře Třešňáka. Ten však skvělým zákrokem zabránil soupeři vyrovnat. V 16. minutě po kombinaci Brodského s Kopečkem Kukla v nadějné pozici zakopl. Vzápětí ho rychle v útoku vystřídal Teplý a hned se řítil směrem k brance, ale střílel těsně mimo. V 19. minutě přišla typická akce Kaplana, kdy po slalomu mezi obránci obešel i gólmana a do prázdné branky vsítil druhý gól – 2:0. Ve 23. minutě po faulu Kalouska hosté z trestného kopu branku netrefili. Ve 24. po vyhraném souboji na půlce hřiště vyslal do šance Kopeček Teplého. Akce skončila rohovým kopem. V minutě 25. už jsme vedli 3:0, když se trefil Štusák po centru Kalouska. Ve 29. minutě hosté z ideální pozice z trestného kopu opět branku netrefili. V minutě 38. chytil Třešňák se štěstím hlavičku směřující do branky.

Druhý poločas začal podobně jak první, jen s tím rozdílem, že tentokrát po našem zaváhání vstřelil první gól hned v úvodu Janov – 3:1. Ve 48. minutě jsme se stále neprobrali a ze standardky nám volný hráč Janova vstřelil hlavou gól na 3:2. V 53. minutě už bylo vyrovnáno, když po hrubce obrany darujeme soupeři třetí gól – 3:3. V 60. minutě pěknou kombinaci Kalouska s Kaplanem Kopeček gólově nezakončil. O minutu později připravil Kaplan tutovku před prázdnou bránu Štusákovi. Ten však balón přesně netrefil. V 62. minutě Kaplan těsně gólmana nepřehodil. V 64. minutě pěkný centr Kopečka z prava netrefil Kukla. V 67. minutě dostal od Kukly přesný pas Štusák, přihrál Teplému, který branku minul. V 83. minutě Štusák konečně uklidil míč do sítě po kombinaci ve vápně hostí – 4:3. V 88. minutě opět Teplý nemířil přesně a tak přišel trest na druhé straně, když po nedůrazném odkopu hosté vyrovnali na konečných 4:4.

Přátelské utkání s kvalitním soupeřem splnilo svůj účel. Hráči po dlouhé pauze a převážně běžeckých trénincích potřebují čas na sehrání se. Po dobrém úvodu však přišel útlum a po našich chybách soupeř vyrovnal jak hru tak i skóre. Mnohdy místo bezhlavého útočení a hnaní se dopředu by to chtělo více klidu v rozehrávce a kombinaci. Další možnost na zlepšení bude naše mužstvo mít v sobotu 1.8.2020 při tradičním Korečkově memoriálu hraném v kerhartickém areálu.