1, 2, 3, 4 = Derby je naše!

LIBCHAVY B 1 : 4 KERHARTICE (1 : 1)

GÓLY: 41. KARPÍŠEK – 33. ŠTUSÁK (KOPEČEK), 60. KAPLAN (JANOTA), 67. HANUS (MOTL), 90. KOPEČEK (MOTL)

SESTAVA: POLÁČEK –KALOUSEK, JANOTA (C), FALTYS, PÁVEK (72.KROULÍK) –ŠTUSÁK (81. TEPLÝ), VAŠÁTKO, KAPLAN (85. MARTINEC), HANUS (81. PIRKL), KOPEČEK – MOTL

První mistrovské utkání nové sezóny jsme přijeli odehrát do Libchav s obnoveným B mužstvem. Souboj byl pikantní pro řadu hráčů na obou stranách, kteří v minulosti oblékli dres soupeře. Přesto se derby obešlo bez nějakých zákeřností a odehrálo se ve férové atmosféře.

V samotném utkání jsme měli od začátku převahu a ve většině aspektů jsme byli lepší než domácí. První střelecký pokus vyslal po centru Kopečka Motl, ale zakončoval slabě. O chvíli později skončil Kaplanův centr rohem a z něj zakončoval opět Motl nad branku a v 5. minutě už měl Motl třetí střelecký pokus, když tentokrát hlavičkoval z rohu do gólmana. V 6. minutě jsme měli štěstí, když brankář Poláček chyboval při rozehrávce a domácí před opuštěnou brankou trefili z blízka pouze tyč a odražený balón letěl nad branku. V 9. minutě natáhl levou Vašátko, ale nepřesně. Ve 14. minutě si narazil s Motlem Kalousek a jeho průnik skončil tvrdou ranou na branku, kde byl domácí brankář připraven. V 17. minutě poprvé zahrozil libchavský Karpíšek z rohového kopu hlavou nad. V 18. minutě napřáhl ke střele Pávek, ale branku o hodně minul. Pak připravil skvělou pozici Kalousek Kaplanovi, ale ten branku těsně minul a ve 20. minutě spálil tutovku i sám Kalousek. Ve 21. minutě viděl zbytečnou žlutou kartu za protesty Motl. Ve 27. minutě našel centrem zprava Kopeček zcela volného Štusáka před libchavskou brankou. Ten si však balón špatně zpracoval a z šance nebylo nic. Na druhé straně ojedinělou střelu domácích kryl Poláček. Ve 35. minutě uvolnil Motl Kopečka na pravé straně a jeho centr už tentokrát Štusák umístil do branky a vedli jsme 0:1. Vedení nám vydrželo pouhých 6 minut, protože Karpíšek nachytal střelou k tyči Poláčka a vyrovnal – 1:1. V závěru poločasu ještě hlavičkoval z rohu nad branku Faltys a stejně se vedlo na druhé straně Karpíškovi.

Libchavy hrozili v podstatě jen z rohových kopů, které zakončoval ve většině případů Karpíšek. Jeden takový roh skončil hlavičkou vedle v 51. minutě. V 53. minutě po narážečce s Kaplanem trefil Štusák břevno libchavské branky. O chvíli později Štusák tentokrát připravil tutovku pro Kopečka, ale ani on neuspěl. Ujala se až střela Kaplana po samostatné akci v 59. minutě a vedli jsme 1:2. To naše hráče uklidnilo a hned v 66. minutě po trpělivé kombinaci vystřelil Hanus a míč po dvou odrazech od domácích skončil v síti potřetí – 1:3. V 70. minutě další Hanusovu střelu tentokrát domácí zblokovali. V 71. minutě zahrozily Libchavy, ale na Poláčka v brance otřeseného po předchozím souboji nevyzrály. V 81. minutě hlavičkoval opět Karpíšek po rohovém kopu tentokrát do břevna. V 85. minutě po dlouhém výkopu Poláčka posunul míč do běhu Martincovi Motl. Přihrávku před branku však mladičký Teplý neuklidil do odkryté branky. V 88. minutě se libchavští zoufale snažili útočit a po ztrátě míče se řítili hned tři naši hráči sami na branku. Míč potáhl Kalousek, ale střela Teplého šla opět jen mimo tři tyče. V závěru zápasu kdy Libchavy otevřely hru úplně dostal Motl spoustu prostoru v pokutovém území. Využil ho k přihrávce na volného Kopečka a ten uzavřel skóre utkání na 1:4.

Zasloužené a cenné vítězství v derby uzavřela děkovačka před početným ostrůvkem fanoušků z Kerhartic. Tři body z Libchav budeme chtít potvrdit v sobotu 15.8. v 16 hodin na domácí půdě proti soupeři z Lichkova. (pokud nebude zápas přeložen na neděli)