Třetí místo nám zajistil gól v poslední minutě

KERHARTICE 2 : 1 SOPOTNICE (1 : 1)

GÓLY: 14. ŠTUSÁK (VAŠÁTKO), 60. PÁVEK (MOTL) – 1. JIROUŠEK

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, JANOTA, FALTYS, PÁVEK –ŠTUSÁK, VAŠÁTKO, KAPLAN, MOTL, KOPEČEK ML. – MATOUŠEK (TEPLÝ T., TEPLÝ P., KROULÍK, VENCL)

Poté co ve druhém zápase korečkova memoriálu přehrál Brandýs Sopotnici 3:0 jsme v úmorném vedru nastoupili k zápasu o třetí místo v turnaji.

Utkání nezačalo vůbec dobře a hned v první minutě jsme prohrávali 0:1 když Jiroušek využil špatného postavení Poláčka v brance a z dálky ho přehodil. Ve 4. minutě další střelu Sopotnice Poláček chytil. V 6. minutě zakončil povedenou akci Kaplana s Vašátkem Matoušek střelou do gólmana. Ten pak chytil i Motlovu střelu z dálky v 9. minutě. Ve 12. minutě se do vápna prodral Štusák, ale Matoušek ani Vašátko se neprosadili. Ve 14. minutě konečně Štusák uklidil do branky Vašátkovu kolmou přihrávku a bylo vyrovnáno – 1:1. O minutu později sopotnický gólman Martinec vychytal Kaplanovu hlavičku po centru Kopečka. V 16. minutě další hlavička Vašátka mířila vedle branky. V 18. minutě Kopeček z trestného kopu střílel slabě a na druhé straně zvonila tyč naší branky po rohovém kopu sopotnických. Ve 28. minutě střílel T. Teplý, ale jeho rána byla sražena na roh.

Druhá půle začala Sopotnice nejprve slabou střelou a další zakončení mířilo těsně nad branku. Ve 39. minutě si po výměně balonu s veteránem P. Teplým Kopeček míč příliš předkopl a do zakončení se nedostal. Pak napřáhl z dálky Vašátko a jeho krásnou ránu vytáhl brankář Martinec na tyč. Ve 41. minutě připravili spoluhráči střeleckou pozici T. Teplému. Jeho střelu srazili hosté na roh. V 43. minutě z dalšího rohu napálil vencl odražený balon vedle branky. Ve 47. minutě kopl sopotnický Pánik trestný kop nad branku. Ve 48. minutě hosté propadli a naši hráči postupovali k brance tři na dva. Kaplan přihrál Kopečkovi a ten opět trefil jen gólmana Martince. Odražený balon pak Hanus napálil tvrdou ranou mimo tyče. V 50. minutě pálil Štusák opět jen do gólmana. V 52. minutě připravili Štusák s Kaplanem střeleckou pozici pro Hanuse. Ten pálil vedle branky. V 55. minutě zatáhl Kroulík unikajícího soupeře a uviděl za to žlutou kartu. V 59. minutě Vašátko vyslal do lajny Vencla. Jeho centr našel hlavu Motla, ale gólman Martinec byl úspěšný i tentokrát. V poslední 60. minutě zápasu přišlo rozhodnutí, když Motl vyslal do úniku Pávka a ten si skvěle poradil i s vyběhnutým gólmanem a otočil skóre zápasu na naši stranu – 2:1!

V turnaji jsme tedy obsadili konečné třetí místo. Z vítězství se radovali hráči Libchav, když ve finále proti Brandýsu otočili nepříznivý vývoj zápasu a uspěli v penaltovém rozstřelu. Přípravné období tímto zápasem skončilo a nyní už nás čeká ostrý start soutěže, když v sobotu 8.8. zajíždíme na horkou půdů do Libchav k prvnímu zápasu nové sezony.