Doma jsme Lichkovu nasázeli bůra

KERHARTICE 5 : 0 LICHKOV (2 : 0)

GÓLY: 9.MARTINEC (KAPLAN), 32. ŠTUSÁK (KOPEČEK), 71. KAPLAN (ŠTUSÁK), 74. POLÁČEK (penalta), 75. FISCHER

SESTAVA: POLÁČEK –STANĚK, MANSFELD, HANUS (K), PÁVEK (80. KROULÍK) – ŠTUSÁK (83. MATOUŠEK), VAŠÁTKO, KAPLAN, FALTYS (52. TEPLÝ), KOPEČEK – MARTINEC (71. FISCHER)

První domácí zápas sezóny odehrálo mužstvo Kerhartic proti soupeři z Lichkova. Na výborně připraveném pažitu v Kerharticích se při absenci několika opor našeho mužstva představily i některé staronové tváře.

První vážnější akce se zrodila poté, co Martinec vybojoval aut, který sám bez váhání vhodil před lichkovskou bránu, kde však Štusák míč netrefil. Vzápětí si gólman Lichkova s obtížemi poradil s Vašátkovou táhlou ránou z dálky. Po pěti minutách hry potáhl dobře balón Faltys a naservíroval ho před bránu Kopečkovi, který nechal vyniknout opět gólmana. V 9. minutě se po přihrávce Kaplana prosadil Martinec a vedli jsme 1:0. Ve 13. minutě pálil Kaplan nad branku. V 17. minutě Faltys uvolnil napravo Kopečka a jeho dobrý centr Kaplan hlavou do sítě neumístil. Ve 22. minutě zahrozili také hosté z Lichkova po levé straně a volný hráč ve vápně mířil těsněn mimo. Ve 32. minutě vykombinovali obranu Vašátko s Kopečkem na pravé straně a centr umístil do brány volný Štusák – 2:0. Ve 35. minutě Kopeček přesprintoval obránce a dalším skvělým centrem našel nabíhajícího Martince, ale tomu zakončení v rychlosti nevyšlo. Ve 42. minutě si vzal balón Kaplan. Doběhl s ním až do pokutového území, kde však Štusák pálil jen do brankáře. V závěru poločasu poslal Štusák míč do vápna na Martince a ten hlavičkoval těsně vedle.

V úvodu druhé půle nejprve Staněk dostal balón do běhu od Kopečka, ale centrem trefil jen gólmana. V 52. minutě vystřídal zraněného Faltyse Teplý a hned mohl skórovat, když mu míč posunul Kaplan. V 55. minutě ojedinělý střelecký pokus hostí Poláček chytil a na druhé straně Kaplan v tutovce po hlavičkovém souboji Kopečka branku netrefil. Pak po dvou nepřesných centrech z levé strany od Teplého napálil Vašátko odražený balón vedle. V 66. minutě ze standardní situace Mansfeld pálil přesně, ale slabě a gólman míč vyrazil. V 71. minutě po dobré kombinaci a přihrávce Štusáka konečně skóroval Kaplan a vedli jsme 3:0. V 74. minutě střídající Fischer po svém prvním kontaktu s balónem vybojoval penaltu, kterou s přehledem proměnil brankář Poláček a vedli jsme 4:0. Za další minutu už Erik Fischer skóroval sám a upravil na 5:0. V minutě 79. Fischer z trestného kopu tentokrát branku minul. Pak musel dva střelecké pokusy Lichkova likvidovat Poláček. Poslední krásnou akci předvedl Fischer v 88. minutě, když si sám nadzvedl míč a střelu z voleje mu brankář skvělým zákrokem vytáhl z brány.

Herní převahu po celých 90 minut jsme tedy korunovali pěti góly do soupeřovy sítě. Definitivně zlomit soupeře se povedlo až v závěru, když po brance na 3:0 už soupeře dorazil střídající Fischer. Ukázal tím, jak platný by mohl pro naše mužstvo být, kdyby se rozhodl pokračovat ve fotbalové kariéře. Dosavadní 100% bilanci budeme chtít potvrdit v dalším zápase v neděli 23.8. v Lukové. Ta zatím doma porazila 2:1 Těchonín a prohrála 1:5 v Libchavách. V minulé sezóně sice skončila až jedenáctá a ve vzájemném zápase jsme jí doma nasázeli šest branek, nicméně na svém hřišti je to nepříjemný a houževnatý soupeř. Poslední dva zápasy v Lukové jsme prohráli, takže jim máme co vracet.