Silou vůle jsme ukopali těsnou výhru v Lukové

LUKOVÁ 0 : 1 KERHARTICE (0 : 0)

GÓL: 88. ŠTUSÁK (KOPEČEK)

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK (81. BRODSKÝ), HANUS (C), FALTYS, PÁVEK – TEPLÝ (66. PIRKL), KALOUSEK, KOPEČEK, ŠTUSÁK – MARTINEC, KUKLA (78. MATOUŠEK)

Do Lukové nejezdíme rádi. Mají tam sice super makrely, ale hřiště stojí za starou belu, spíš se na něm bojuje než hraje fotbal. I proto jsme zde v posledních dvou zápasech prohráli. Nepříjemnou bilanci jsme byli odhodlaní zlomit, nicméně už při pohledu na vysoce střižený trávník na lukovském hřišti bylo všem jasné, že o fotbale to tu moc nebude. Navíc když jsme postrádali několik hráčů ze základní sestavy. S taktikou hned od úvodních minut vlétnout na soupeře a co nejdříve se pokusit vstřelit branku jsme vstoupili do zápasu. Obrana domácích však tlaku odolala a do hry se dostalo spoustu nepřesností a chyb na obou stranách.

V úvodních minutách jsme si vytvořili spoustu nadějných situací před domácí brankou. Střelecké pokusy Kopečka, Martince a Kukly se však do brány nedostaly. V 9. minutě trefil Kopeček po dlouhém autu Martince břevno. V 11. minutě mohlo být zle. Faltys omylem vyslal hlavou útočníka domácích do šance. Tu mu však překazili společně Hanus a Poláček. V 15. minutě postupoval s míčem k brance Staněk. Střelu zakončil do gólmana Lukové. V 17. minutě střílel Martinec z dobré pozice ze standardky slabě. Ve 20. minutě jsme opět ohrozili branku po autovém vhazování Martince. Štusákovi hlavičku vytáhl gólman na břevno. Ve 23. minutě spálil tutovku Kopeček, když mířil těsně vedle. O minutu později trefil gólmana Kalousek. Ve 26. minutě napřáhl z trestného kopu Hanus. Gólman byl na místě včas. O chvíli později to z dálky zkusil i Kopeček, ale branku netrefil. Pak se ovšem ze hry vytratila přesnost a dlouhé minuty se nic nedělo. Šance jsme si vytvořili až v závěru poločasu. Nejprve Kopeček po průniku Staňka Trefil znovu břevno lukovské branky a další dlouhý aut Martince propadl na zadní tyč k Teplému, který ovšem přesněji zakončit nedokázal.

Ve druhé půli sice pokračovala herní převaha našeho mužstva. Nicméně s postupem času, kdy se nedařilo stále dostat míč do sítě, přibyla k nepřesnostem a chybám také nervozita. A i Luková občas hrozila před naší brankou. Ve 48. minutě střílel Kopeček z dálky levou nohou. Gólman v brance byl pozorný. V 51. minutě se domácí hráč v šanci naštěstí ukopl. Na druhé straně přistrčil míč Martincovi Kukla, ale střela letěla vedle brány. Pak Kalousek po průniku Štusáka do vápna trefil obránce.V 58. minutě Staněk vystřelil a vybojoval roh. Z něj poslal dobrý míč před branku Kopeček. Volný Štusák však v dobré pozici míč hlavou netrefil. V 60. minutě Poláček chytil střelu domácích. V 63. minutě nesedla střela Kalouskovi. Gólman si poradil i z jeho další střelou po kombinaci s Kopečkem. V 68. minutě vykopl dlouhý míč Poláček na Kuklu. Ten hlavou posunul do běhu Štusákovi, který levačkou vystřelil slabě. V 71. minutě napálil ze standardky míč Hanus. Gólmanovi míč vypadl, ale branka z toho opět nebyla. V 76. minutě napálil z úhlu Martinec opět gólmana. Pak emoce rozvášnil Poláček, když z odkopu trefil hráče před sebou a ten při pokusu dostat míč do branky trefil našeho gólmana. Fanoušci se dožadovali odpískání hraní rukou mimo pokutové území brankáře, ale rozhodčí Hejl situaci viděl jinak a pokračovalo se ve hře. Na druhé straně Kopeček po narážečce se Štusákem střílel nepřesně. V 80. minutě domácí útočník přehodil Poláčka, ale naštěstí i branku. V 82. minutě zblokovala domácí obrana další střelecký pokus Kalouskovi. V 87. minutě po rohu domácích hlavičkoval volný hráč v našem vápně naštěstí vedle. V infarktovém závěru, kdy trenér Dočkal vrhl všechny síly do útoku a na hrot poslal hned tři útočníky se konečně podařilo vstřelit branku. Pirkl poslal přihrávkou Kopečka do tutovky před branku. Ten napálil opět jen gólmana. Balón se ale odrazil k dobíhajícímu Štusákovi a jeho střela konečně zapadla do sítě!

V Lukové jsme tedy vydřeli všechny tři body brankou v samém závěru utkání. Vítězství bylo jednoznačně zasloužené, ale vedla k němu dlouhá a trnitá cesta. Doufejme, že příští sobotu doma proti Helvíkovicím se představí i hráči, kteří v Lukové chyběli a předvedeme lepší a efektivnější fotbal.