Potřetí v řadě jsme neinkasovali a Helvíkovice odjely se čtyřkou

KERHARTICE 4 : 0 HELVÍKOVICE (2 : 0)

GÓLY: 30. MARTINEC (ŠTUSÁK), 36. MARTINEC (KOPEČEK), 58. MOTL (KALOUSEK), 86. MOTL (BRODSKÝ)

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, JANOTA (K), FALTYS, KALOUSEK, (77. MANSFELD) – ŠTUSÁK, VAŠÁTKO (65. BRODSKÝ), KAPLAN (87. TŘEŠŇÁK), MOTL, KOPEČEK (74. MATOUŠEK) – MARTINEC

Proti Helvíkovicím nás čekal rozhodně jiný zápas než před týdnem v Lukové. Soupeř má ve svých řadách spoustu kvalitních vysloužilých fotbalistů z vyšších soutěží a na noze to tito borci stále mají. Přesto jsme si s kvalitním soupeřem dokázali poradit a přesvědčivě zvítězit. Ačkoli nám v den zápasu vypadli 4 hráči, nastoupili jsme téměř v nejsilnější možné sestavě a měli k dispozici i 4 hráče na střídání.

První šanci měl tradičně v 5. minutě Kopeček po vysunutí Kaplana. Vyběhnutý gólman Hruša mu ji ovšem zneškodnil. Pak hlavičkoval nepřesně Martinec po Kalouskově centru. V 8. minutě vrátil míč pod sebe Martinec Kopečkovi a ten zblízka napálil obránce. Ve 12. minutě nastartoval Kopeček rychlé nohy Kaplana, ale ten vyběhnutého brankáře Hrušu neobešel. Ve 25. minutě faul těsně před vápnem od Hanuse hosté nepotrestali. Ve 26. minutě skvěle vyvezl balón stoper Faltys a předložil ho do šance Kaplanovi, který ani tentokrát nevyzrál na vyběhnutého Hrušu. V minutě 30. přihrával Štusák Kaplanovi do jasného ofsajdu. Ten však vědom si svého špatného postavení nejevil zájem o hru a pro volný míč si dosprintoval Martinec a nekompromisně ho uklidil do sítě – 1:0. Ve 33. minutě pálili hosté těsně vedle. Ve 36. minutě si Poláček poradil s trestným kopem soupeře a založil protiútok, který skvěle vyřešil Kopeček centrem na nabíhající spoluhráče do vápna kde si ho našel Martinec a dal svůj druhý gól v zápase – 2:0. Poločas se pak už dohrál bez šancí na obou stranách a tak za zmínku stojí pouze žlutá karta pro Ulvra, který fauloval Kopečka.

Ve 47. minutě napřáhl z dálky Martinec, ale Hruša byl pozorný. Na druhé straně hasil nebezpečný útok Helvíkovic Faltys rohem. Z něj pak střílel hostující Ulvr a míč směřující do branky odpálil Hanus do bezpečí. V 50. minutě pak střílel opět Ulvr tentokrát těsně vedle branky. O chvíli později přišla další střela Helvíkovic, kterou naši obránci zblokovali. V 54. minutě napřáhl z dálky Vašátko, ale jeho pumelice skončila vysoko nad brankou. V 56. minutě prošel s míčem až před branku Štusák, ale přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů. V 58. minutě jsme zatlačili soupeře do pokutového území. Centry Kalouska a Štusáka ještě obrana s vypětím všech sil odvrátila ke Kopečkovi, který vystřelil dobře na bránu. Gólman Hruša skvělým zákrokem míč vyrazil ke Kalouskovi, který poslal před branku skvělý centr a Motl ho hlavou umístil do brány – 3:0. V 67. minutě si Poláček poradil s další nebezpečnou střelou Ulvra. V 70. minutě naši branku vysoko přestřelil Škorpil po Brodským zblokovaném centru. Víc už toho Helvíkovice nepředvedli a tak závěr zápasu byl v naší režii i díky prostřídání sestavy. V 79. minutě krásný centr Martince, který se přesunul z útoku na levý kraj obrany našel Matouška. Ten hlavičkoval dobře, ale vedle. V 86. minutě uklidil Motl opět hlavou dobře zahraný rohový kop Brodského a uzavřel skóre na 4.0. V poslední šanci zápasu totiž po krásném balónu od Mansfelda Kaplan nepřehodil gólmana Hrušu.

Po čtyřech odehraných zápasech se tedy pyšníme 100% bodovou bilancí a skóre 14:1. Za zmínku stojí hlavně série tří zápasů v řadě bez obdržené branky. Ve dvou domácích zápasech jsme soupeři neumožnili skórovat ani jednou. Doufejme, že nám tato skvělá čísla vydrží co nejdéle. V sobotu do Králík k zápasu s mužstvem Jiskra 2008 C pojedeme zdravě sebevědomí a odhodlaní prodloužit sérii vítězství.