Gól v poslední minutě přinesl první porážku

JISKRA 2008 C 2 : 1 KERHARTICE (1 : 1)

GÓLY: 30. ĎURIŠ, 90. KAPLAN – 10. MARTINEC (ŠTUSÁK)

ČERVENÁ KARTA: 52. BRODSKÝ

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, FALTYS, JANOTA (C), KALOUSEK KALOUSEK – ŠTUSÁK (82. PÁVEK), VAŠÁTKO, KAPLAN, BRODSKÝ, KOPEČEK – MARTINEC (84. PIRKL)

Už při cestě do Králík jsme tušili, že nás čeká fotbalová válka s kvalitním soupeřem. To se ukázalo hned od úvodních minut zápasu, který měl vysoké tempo a hráči si sáhli na dno svých sil.

Do zápasu jsme vstoupili opravdu dobře a s chutí a v úvodu jsme aktivní hrou a poctivým běháním donutili Jiskru k několika chybám. Ve druhé minutě kopal Kopeček první roh zápasu a na bránu hlavičkoval Janota. O minutu později srazil obránce Martincovu střelu do protipohybu brankáře, ale ten se stihl přemístit včas. V 8. minutě si vzal balón Kaplan a na malém vápně střílel tísněn dvěma obránci do boční sítě. V 10. minutě další z mnoha chyb v rozehrávce Jiskry potrestal Martinec po pasu Štusáka a vedli jsme 0:1. V 15. minutě propadlý balón naším pokutovým územím napálil Musil vysoko nad branku. V 17. minutě si zopakovali spolupráci Štusák a Martinec, ale střela mířila tentokrát nad branku. Pak jsme trochu vypadli z role a hra se začala hodně kouskovat i po některých nepřesných verdiktech rozhodčího a zbytečnými dohady s ním i se soupeřem. Ve 27. minutě si ještě Poláček se slabou střelou po zemi z dálky poradil. Ve 30. minutě po hrubce naší obrany už Ježek trefil balón do šibenice a vyrovnal na 1:1. Až to nás zase trochu probudilo a zvýšili jsme aktivitu, z které po dobré kombinaci vyústila střela z dálky Brodského. Ve 34. minutě dostal míč po lajně od Hanuse Štusák, ale centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů. Ve 38. minutě uviděl Brodský žlutou kartu za běžný zákrok uprostřed hřiště. Ve 44. minutě jsme opět dobře vykombinovali obranu domácích, ale Kopeček po zasekávačce střílel slabě. Poločas, ve kterém jsme byli rozhodně lepším mužstvem na hřišti tedy skončil nerozhodně.

Ve druhé půli nejprve dostal žlutou kartu domácí Ježek po faulu na Brodského. Sám faulovaný hráč kopl trestný kop pouze do zdi. V 53. minutě vybojoval Kaplan na pravé straně autové vhazování. Míč rychle hodil do pokutového území na naběhnutého Martince, který ho ale netrefil. V minutě 54. přišla velká komplikace, když po dalším faulu uprostřed hřiště a druhé žluté kartě musel Brodský předčasně do sprch a utkání jsme dohrávali v deseti. V 59. minutě si Poláček zbytečně zkomplikoval situaci, když místo odkopu chtěl řešit vše fotbalově. O míč ho připravil Kromíchal, ale rozhodčí viděl faul útočníka, který ocenil dokonce žlutou kartou. Další žluté karty dostali po faulech na Kaplana a Štusáka domácí Dušek a Petránek. V 72. minutě zneškodnili šanci Ďurišovi Hanus s Poláčkem. V 75. minutě dostal dobrý křižný balón do prostoru na pravé straně Kopeček. Navedl si ho směrem k bráně, ale střelu mu gólman chytil. V 80. minutě po závaru před naší brankou pálil domácí Kaplan nad branku. V 81. minutě dostal znovu balón napravo od Kaplana Kopeček, ale střílel těsně vedle. V 85. minutě vybojoval trestný kop Kaplan, ale zakončit jsme z něho pořádně nedokázali. V 87. minutě situaci 3 na 3 domácí špatně vyřešili a z následného rohového kopu také branku neohrozili. V 89. minutě ještě brejk Aleše Moravce dokázal Faltys s Poláčkem zneškodnit. V poslední minutě opět Kopeček napravo tentokrát centroval, ale obrana jeho kop zblokovala. Následoval nákop, při kterém si naši obránci překáželi, čehož využil domácí Kaplan a otočil skóre ve prospěch Jiskry – 2:1. V 94. minutě Kopeček v poslední šanci netrefil bránu a tím utkání skončilo.

Z Králík jsme tedy odjeli s prázdnou. Nutno dodat, že v nervózním a těžkém utkání plném osobních soubojů jsme herně rozhodně nepropadli a domácím, kteří posílili svoje céčko o hráče hrající I.A třídu, jsme byli zdatným soupeřem a to i ve druhé půli, kterou jsme skoro celou hráli o jednoho hráče v poli méně. Všichni hráči zaslouží pochvalu za to, jak bojovali i v deseti a při troše štěstí jsme vítězný gól mohli vstřelit i my. Nicméně to, co se povedlo v Lukové, tedy zvrátit skóre na naši stranu na konci zápasu, se tentokrát podařilo našemu soupeři. V sobotu 12.9. přivítáme opět Jiskru 2008, tentokrát B tým. A jelikož je tento tým první v tabulce a má letos velké ambice celou soutěž vyhrát a postoupit, tak se dá očekávat další fotbalová válka dvou aspirantů na postup.