Penaltové prokletí je konečně prolomeno

KERHARTICE 1 : 1 ŽAMBERK B (0 : 1) – PK 3 : 2

GÓLY: 82. MOTL (KOPEČEK) – 14. PECHÁČEK

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, JANOTA (K), MANSFELD, PÁVEK – ŠTUSÁK, VAŠÁTKO (38. BRODSKÝ), MOTL, KUKLA (63. MATOUŠEK), KOPEČEK – MARTINEC

V 8. kole jsme na našem hřišti přivítali soupeře ze Žamberku. O kvalitách tohoto mužstva jsme věděli z minulosti. Jeho postavení v tabulce rozhodně neodpovídá předváděné hře. O tom nás přesvědčovali hned od úvodního hvizdu, když byli na hřišti lepším mužstvem.

Hned ve 2. minutě chytil první střelu Bartoše Poláček. Stejný hráč se pokusil našeho brankáře přehodit v 5. minutě, ale Poláček se zaskočit nenechal. My jsme se dostali k zakončení v minutě 11. po rohovém kopu Kopečka. Vašátko však v krkolomné pozici střílel vedle. Ve 12. minutě chytil Poláček další střelu hostí. Ve 14. minutě šel Žamberk zaslouženě do vedení, když nejprve Motl odhlavičkoval standardku a odražený balón i s pomocí jeho teče dostal do branky Pecháček – 0:1. V 18. minutě vymotal u rohového praporku Štusáka Cvik a centrem našel hlavu Hušky, který střílel vedle. Z protiútoku pak hosté odvrátili Kopečkův centr, který směřoval do nebezpečného prostoru na roh. Z něj pak hlavičkoval Motl, ale balón mezi tři tyče nedostal a protiútok Žamberku skončil střelou vedle. Ve 20. minutě Kukla centrem zprava Martince nenašel a poté hlavičkoval nepřesně Štusák. Ve 22. minutě střílel opět Bartoš a Poláček skvělým zákrokem u tyče držel naše naděje. Ve 24. minutě po Mansfeldově nákopu hlavičkoval Motl vedle branky. Ve 32. minutě musel pro zranění střídat střelec zatím jediné branky Pecháček. V 35. minutě málem zaskočil Poláčka střelecký pokus Anikieieva, který se odrazil od břevna. Ve 38. minutě si obrana Žamberku opět zvládla poradit s centrem Kopečka, který odvrátili na roh z kterého jsme branku neohrozili. Ve 38. minutě se pokusil mužstvu dodat nový impuls trenér Dočkal, když na hřiště poslal Brodského místo Vašátka. Ve 41. minutě po faulu těsně před vápnem na Štusáka napálil Mansfeld břevno branky Žamberku. Na konci první půle si Poláček poradil se dvěma slabými pokusy hostí a stejně se vedlo na druhé straně Brodskému, který se pokusil o střelu z velké dálky.

Na začátku druhého poločasu trefil nejprve Pávek odkopem útočníka, od kterého se míč odrazil směrem k brance, kde byl připravený Poláček. Pak se Pávek vydal na útočný výlet a jeho centr hlavičkoval vedle Motl. V 50. minutě střelu Žamberku Poláček vyrazil a míč odpálil do bezpečí Mansfeld. V 51. minutě si střelecký pokus z velké dálky zopakoval Brodský, ale brankáře Vítka nepřekvapil. V 53. minutě pronikl do vápna Martinec a jeho přihrávku napálil Motl vedle branky. V 55. minutě dobře kombinoval s Martincem Kopeček, ale centr stáhnul do náručí gólman Vítek. Náš výkon se rapidně zvedl a tlak sílil. Hosté však stále odolávali útočným nájezdům našeho mužstva. V 58. minutě přistrčil míč Pávek Brodskému, který střílel ze záklonu hodně nad branku. O minutu později Brodský našel rozběhnutého Martince. Ten však střelou trefil brankáře. V 63. minutě vystřídal jinak dobře hrajícího Kuklu Matoušek. V 67. minutě viděl jedinou žlutou kartu v utkání hráč hostí Bartoš. V 70. minutě byl další Kopečkův centr sražen na roh. V 74. minutě prolétl Pávkův přízemní centr vápnem Žamberku bez povšimnutí. V 78. minutě střílel Štusák po přistrčení Motla v tutovce do tyče. Tlak našeho mužstva vyvrcholil v 82. minutě. Po rohovém kopu Kopečka a hlavičce Motla míč tečoval mimo dosah brankáře Bartoš a bylo zaslouženě vyrovnáno – 1:1. Smolař Bartoš musel navíc v 85. minutě ze hřiště kvůli zranění. V 86. minutě střílel Mansfeld z trestného kopu po zemi do brankáře. V 90. minutě trefil Pávek obranným odkopem branku, ale Vítek se zaskočit nenechal. V nastaveném čase vytáhl bravurním zákrokem trestný kop Žamberku Poláček a pak ještě zvonila tyč naší branky po další střele. Remízový stav však už zůstal nezměněn a tak si obě mužstva rozdělila po bodu a následovaly penalty. Dvě z nich dokázal Poláček chytit a jedna mířila z kopaček hráče Žamberku vedle branky. Za nás proměnili bezpečně postupně Mansfeld, Pávek a Martinec a tak jsme se po opravdu dlouhé době mohli radovat z bonusového bodu za pokutové kopy.

Z těžkého utkání jsme tedy ukořistili dva zlaté body. Soupeř se ukázal ve skvělém světle a připraven čelit útokům našeho mužstva, stejně jako nebezpečně ohrožovat naši branku. Bod si odvezlo mužstvo Žamberku určitě zaslouženě. Stejně tak si naše mužstvo body zasloužilo za to, jak příkladně bojovalo a ani za nepříznivého vývoje utkání nevzdalo. Odměnou je vítězství po penaltovém rozstřelu a udržení první příčky v tabulce. V příštím kole zajíždíme do Kunvaldu, kde nás opět čeká těžké utkání na malém a hlavně úzkém hřišti, kde těžko uplatníme propracovanou křídelní hru. Čeká nás fotbalová bitva plná osobních soubojů. Utkání se hraje v sobotu 3.10. v 15:00.