První přátelák po COVID pauze

KERHARTICE 4 : 1 LIBCHAVY DOROST (3 : 1)

Hráno 2 x 30 minut

GÓLY: 17. ŠTUSÁK (MARTINEC), 24. BRODSKÝ, 26. MARTINEC (KOPEČEK), 33. MARTINEC – 7. 0:1

SESTAVA: TŘEŠŇÁK – PIRKL, JANOTA, FALTYS, PÁVEK – ŠTUSÁK, HANUS, KAPLAN, BRODSKÝ, KOPEČEK – MARTINEC (FISCHER, JINDRA, KAČER, POLÁČEK, STANĚK)

Tradiční generálku před ostrým startem sezóny obstaral pro naše mužstvo Korečkův memoriál. V úvodním zápase jsme se utkali s mužstvem dorostenců z Libchav.

Úvod utkání byl z pochopitelných důvodů poněkud neurovnaný vzhledem k tomu, že fotbal nebylo možné dlouhou dobu hrát. V 7. minutě padl úvodní gól zápasu, když k překvapení všech skončil v síti míč přímo z rohového kopu Libchav – 0:1. Ve 12. minutě skončil nepříjemný střet za postranní čárou mezi Faltysem a hráčem Libchav naštěstí jen naraženým zápěstím. V 15. minutě Pávek nešťastným odkopem málem ohrozil vlastní branku. V 17. minutě předvedli naši borci konečně pohlednou akci. Kaplan uvolnil Martince na pravé straně. Ten obešel gólmana a naservíroval balón před prázdnou branku Štusákovi, který se nemýlil – 1:1. Ve 21. minutě jsme nechali po standardce hlavičkovat hráče naštěstí vedle. O chvíli později Štusák po individuální akci těsně nenašel Martince v pokutovém území. Následoval ukázkový tlak na míč a po jeho zisku napřáhl ke střele Brodský a po teči obránce zapadl míč přímo k tyči – 2:1. Ve 26. minutě už to bylo 3:1, když Kopeček dostal míč do strany od Kaplana a přihrávkou po zemi našel Martince, který nadvakrát překonal Kollerta v brance Libchav. O chvíli později opět Štusák Martince před brankou nenašel a poločas zakončil slabou střelou nejprve Kaplan a po něm se ukvapil se zakončením po zisku míče Martinec.

Po změně stran chybnou rozehrávku Třešňáka hosté nepotrestali. Ve 33. minutě se prosadil podruhé Martinec, když po dalším zisku balónu a kličce gólmanovi skóroval – 4:1. O minutu později pálil po akci Brodského a Martince Kaplan vedle. Ve 37. minutě servíroval míč před bránu Kopeček Martincovi, ale ten branku netrefil. Pak se pokusil střídající Fischer překvapit Kollerta v brance Libchav rychle zahraným trestným kopem, ale branku minul. Ve 42. minutě nevyšla Faltysovi klička ve vlastním pokutovém území a hosté stříleli slabě. O chvíli později se neprosadil ve své šanci střídající Poláček. Ve 44. minutě fauloval další střídající hráč Patrik Kačer a obdržel zaslouženě žlutou kartu. Ve 46. minutě došlo po rohovém kopu Libchav ke dvěma zakončením. U druhého z nich se vyznamenal dobrým zákrokem brankář Třešňák. Ve 48. minutě přišla žlutá karta pro hráče Libchav po faulu na Štusáka. V 51. minutě přihrával Martinec Poláčkovi do šance nepřesně. V minutě 55. po kiksu našeho bývalého hráče v dresu Libchav Honze Poláček trestuhodně svou příležitost zazdil. Do další tutovky poslal Poláčka nádhernou přihrávkou Kaplan, ale střela mířila nad branku. Poslední velkou šanci utkání spálil Štusák po akci Fischera a Kopečka.

Výhra 4:1 nás poslala do finále proti týmu Ústí B, který si poradil s Černovírem.