Výsledek byl lepší než náš ostudný výkon

KERHARTICE 2 : 2 TATENICE B (0 : 1)

5. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 54. KUKLA, 86. FISCHER (PK) – 18. POLIČKA, 63. KRISTEK

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK, JANOTA (C), FALTYS, PIRKL – MARTINEC, BRODSKÝ, HANUS, KAPLAN (76. FISCHER), ŠTUSÁK – KUKLA (69. BARKÓCI)

V sobotu jsme se v rámci 6. kola okresního přeboru III. třídy utkali se soupeřem s Tatenic, konkrétně s jejich B týmem. Jedna nepříjemnost nás potkala již před samotným výkopem, když si při rozcvičování obnovil své zranění levého ramene brankář Kuba Poláček, do zápasu ale nastoupil.

Jako první se osmělili hosté, když v 6. minutě poslali dlouhý balón za naší obranu na Rottera a jeho střelu mířící na naší branku zblokoval Faltys na rohový kop. Ve 13. minutě byl při centru faulován brankář Poláček a to jeho zdravotnímu stavu rozhodně nepřidalo. V 15. minutě byl k vidění také náš první střelecký pokus, když střela Martince z poza velkého vápna skončila nad hostující brankou. V 17. minutě byla naše obrana nucena zastavit kličkovanou aktivního Rottera až nedovoleným zákrokem cca 20 metrů od naší svatyně. K následnému přímému volnému kopu se postavil hostující Martin Polička a jeho ránu, která ve vzduchu „zaplavala“, zastavila až síť naší branky. V 18. minutě tedy prohráváme 0:1. Ve 25. minutě předvedli hosté rychlý brejk, který naštěstí skončil přetaženým centrem Rottera. Hosté byli do této doby rozhodně aktivnějším týmem s držením míče na vlastních kopačkách. Až po půl hodině se začala hra vyrovnávat a dokazovala to i střela Martince z úhlu, která ale svůj cíl minula. Pohledná akce našich hráčů byla k vidění ve 31. minutě, když Staněk našel přesným centrem Kuklu, ten však po precizním zpracování branku vysoko přestřelil. Ve 33. minutě byla k vidění zřejmě největší šance na vyrovnání, brankář hostí však Štusákovu přízemní střelu z přímého volného kopu vytěsnil na rohový kop. Stejný hráč pokoušel štěstí znovu ze standartní situace ještě ve 41. minutě, trefil však pouze hostující zeď.

Do druhého poločasu, hraného na sokolovnu jsme vstoupili rozhodně lépe než do půlky první a na našich hráčích bylo znát odhodlání výsledek otočit. V 53. minutě se hezky uvolnil Martinec a svou přihrávku směřoval na Kuklu, který však efektní patičkou branku netrefil. Tentýž hráč si však náladu spravil hned o minutu déle, kdy mu hostující obrana doslova „namazala“ balón před osamoceného brankáře. Kukla si s nabídnutou šancí poradil dokonale a podél bezmocného Herzoga vyrovnává na 1:1. V 60. minutě byl k vidění rychlý průnik Kaplana a jeho následná přihrávka na Kuklu, který z první opět branku netrefil. Hra našich hráčů začínala nabírat na obrátkách, ale v 63. minutě po zbytečné ztrátě míče ve středu pole udeřilo na druhé straně. To když osamocený Kristek běžel na Poláčka, udělal mu kličku a pohodlně vrátil hostům vedení – 1:2. Hned v 66. minutě však mohlo být ještě hůře. Ještě zřejmě „opařená“ obrana z inkasované branky předvedla ve vlastním pokutovém území značný nedůraz, a jen neschopnost hostujícího útočníka nás zachránila před dalším gólem v naší síti. V 69. minutě provedl trenér Dočkal první změnu v sestavě, když Barkóci vystřídal na hrotu hrajícího Kuklu. V 74. minutě byl za hranicí velkého vápna faulován Brodský, následný trestný kop Martince však hostující brankář s přehledem kryl. V 76. minutě opustil hřiště lehce zraněný Kaplan a nahradil ho Erik Fischer. Poté zkoušeli svými projektily vyrovnat postupně Barkoci, Faltys a Pirkl, ale ani jedna střela svůj cíl nenašla. Domácí hráči byli za svou snahu odměněni až v 87. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován střídající Fischer a hlavní rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Sám postižený hráč vzal odpovědnost na svá bedra, s přehledem pokutový kop proměnil a upravil tak na konečných 2:2.

Tým ukázal ve druhém poločase zlepšení ve hře a především v přístupu. První půle byla ostudná a doufáme, že se nebude opakovat. Bohužel jsme s naprosto hratelným soupeřem ztratili dva body, nicméně musíme si přiznat, že na víc jsme tentokrát neměli.