Zraněními zdecimovaná sestava vydřela tři body

TĚCHONÍN 3 : 4 KERHARTICE (2 : 2)

6. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 22. SCHOLZ, 28. ČERNOHOUS, 71. TURNER – 10. ŠTUSÁK (HANUS), 27. ŠTUSÁK (STANĚK), 76. POLÁČEK (JANOTA), 83. MATOUŠEK (JANOTA)

SESTAVA: TŘEŠŇÁK – STANĚK, JANOTA (C), FALTYS (28. JINDRA, 85. TEPLÝ), PIRKL – ŠTUSÁK, HANUS, BRODSKÝ, MATOUŠEK – POLÁČEK, MARTINEC

Rozsáhlá marodka a několik vynucených absencí ovlivnilo skládání sestavy na utkání s posledním mužstvem v tabulce Těchonínem. Na hřiště do pole musel i brankář Poláček se zraněným ramenem a vydržel celých 90 minut, což je určitě chvályhodný čin. Stal se i jedním z hrdinů závěru nervózního utkání, ve kterém byl nejslabším mužem na hřišti hlavní rozhodčí Pavel Šilar.

V 8. minutě se řítil do první šance Martinec po přesné přihrávce od Staňka. Balón si ale příliš předkopl a brankář stihl vyběhnout. V 9. minutě trestný kop domácích lapil Třešňák. V 10. minutě po kombinaci uprostřed hřiště Poláčka a Hanuse přišel přesný pas na Štusáka, který si skvěle poradil a otevřel skóre zápasu – 0:1. Ve 12. minutě Štusák posunul míč Martincovi, který tísněn obráncem nezakončil přesně. Ve 22. minutě potrestal chybu v naší rozehrávce Scholz přesnou střelou k tyči a vyrovnal na 1:1. Vedení nám vrátil opět Štusák ve 27. minutě, když využil přesný pas od Staňka a přehodil gólmana Ordoše – 1:2. O minutu později bylo opět vyrovnáno. Nejprve Třešňák reflexivním zákrokem střelu vyrazil, ale dobíhající Černohous i s pomocí teče rozvlnil síť naší branky – 2:2. Navíc musel ze hřiště zraněný stoper Faltys, kterého nahradil mladičký Jindra. Ve 32. minutě poslal Štusák do samostatného úniku Martince, kterého stáhl domácí Majvald k zemi za cenu žluté karty. Následovala potyčka, do které se zapojilo několik hráčů na obou stranách, ale rozhodčí Šilar už dále netrestal. Následný trestný kop letěl z kopačky Štusáka nad branku. Ve 36. minutě jsme odvrátili rychlý brejk domácích s vypětím všech sil. Pak vyslal Hanus pas na Martince, ale s razancí to přehnal. Ve 40. minutě si s dalekonosnou střelou ze standardky Třešňák poradil jen tak tak. Ve 41. minutě přišla rychlá akce Štusáka s Martincem, po které se krásně z voleje opřel do střely Jindra, ale branku těsně minul.

Úvod druhé půle patřil domácím. Nejprve střílel vedle brány Scholz. Pak to zkusil z velké dálky z trestňáku kapitán Turner, ale přestřelil. Jeho další střelu na přední tyč v 55. minutě si Třešňák pohlídal. My jsme se do hry dostali až v 58. minutě. Nejprve Štusákova střela gólmana nepřekvapila a pak se krásně uvolnil Martinec, ale jeho dobrou střelu Ordoš vyrazil před Poláčka, který branku přestřelil. V 62. minutě si našel Štusákův roh hlavou Hanus, ale míč netrefil dobře. Na druhé straně se ocitl sám před Třešňákem Polzer, ale naštěstí branku netrefil. V 70. minutě to vyzkoušel z dálky Štusák, ale ani on branku netrefil. A tak bylo zle v 71. minutě. Domácím se povedla rychlá akce, po které zapadla Turnerova hlavička o tyč do naší brány – 3:2. V tu chvíli to s nadějí na bodový zisk ze hřiště posledního Těchonína nevypadalo slavně. Nezbývalo než vrhnout zbylé síly do útoku a pokusit se o další zvrat ve skóre. Nejprve Martincův dlouhý aut do vápna hlavičkoval za sebe Matoušek, ale za ním už nikdo v kerhartickém dresu nebyl. V 75. minutě rozehrál Staněk trestný kop nakrátko na Brodského. Ten napřáhl a střela skončila mimo tři tyče. K obratu příkladně zavelel kapitán Janota. Nejprve si zaběhl pro míč po autovém vhazování a poslal do vápna centr, který propadl na zadní tyč k Poláčkovi a ten z nulového úhlu patou dostal míč do sítě – 3:3. Namlsaný střelec vyrovnávací branky to pak zkoušel v 80. minutě z nepřipravené pozice. O minutu později Brodský překvapivě místo centru zvolil z trestného kopu střelu na bránu, kterou mu i s pomocí břevna Ordoš vyrazil. Sílící tlak našeho mužstva vyvrcholil v 83. minutě. K rozehrávce standardky se postavil Janota a jeho další centr do pokutového území tečoval hlavou Matoušek za záda bezmocného brankáře Ordoše – 3:4. A když v poslední šanci zápasu nepřekonal domácí Mareš Třešňáka, zrodilo se vydřené vítězství kerhartického mužstva v Těchoníně.

Příští víkend má naše mužstvo volný los, který vzhledem k rozsáhlé marodce přijde vhod. Snad bude prostor pro doléčení šrámů a na příští utkání budou k dispozici alespoň některé tradiční opory týmu. Série venkovních zápasů bude pokračovat v sobotu 25.9. v 15:30 v Boříkovicích. Následovat budou v rychlém sledu zápasy v Červené vodě (úterý 28.9. v 15:30) a derby v Libchavách (neděle 3.10. v 15:00)