Drtivá výhra v aprílovém počasí

KERHARTICE 7 : 0 DOLNÍ TŘEŠŇOVEC (3 : 0)

15. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY:  1. FISCHER (KOPEČEK), 8. FISCHER, 45. KOPEČEK (FISCHER), 56. MOTL (FISCHER), 73. PIRKL (FISCHER), 82. FISCHER (ŠTUSÁK), 85. KALÁB (TEPLÝ)

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK, JANOTA (C), MANSFELD, NOVÁK (78. TEPLÝ) – MATOUŠEK (61. HANUS), MOTL, KAPLAN (27. ŠTUSÁK), KALÁB, KOPEČEK (48. PIRKL) – FISCHER (82. TŘEŠŇÁK)

Po dvoutýdenní pauze zaviněné sněhovou kalamitou, kdy byl zápas u polského příhraničí v Lichkově odložen, hostili naši borci v jejich kerhartské aréně tým Dolního Třešňovce. Počasí bylo všelijaké, jen ke sběru třešní mělo daleko, a tak jsme sebrali aspoň všechny tři body. Domácí lodivod Dočkal (přezdívaný Mourinho pro svoji taktiku sklepávaní ze středu do stran) měl vinou zranění a pracovních povinností dvojice Brodský, Martinec (oficiálně na veletrhu sexuálních hraček v Německu) co dělat, aby poskládal vítěznou sestavu. Naštěstí se po návštěvě zoubkové víly vrátilo defenzivní štít Hanus a z aktivních hasičských záloh byla povolána dvojice Kaláb, Novák. Zastoupení zde měl i bankovní sektor v podobě „Moneyho“ Mansfelda a omluvenku ze školy měl v žákovské knížce podepsanou milovník studentek Motl. Z Prahy přijel i člen týmu Real Top Praha, bývalý král střelců Fischer. Bohužel v pražském týmu nehraje na úkor Jiřinky Bohdalové, která je opravdu nesmrtelná teta.

Fanoušci si ještě ani nestačili najít svá místa k sezení, když jim domácí hráči hned v první minutě doručili gólovou radost. Za rychlost doručení by se nestyděl ani přítomný zaměstnanec České pošty a místní fotbalový boss Karel „Matějka“ (jméno bylo na přání autora článku změněno z důvodu možné inzultace). Skóre zápasu otevřel koníčkem Erik Fischer, kterému předcházela diagonála Kalába, kterou z první vracel Kopeček na EF7 a ten bezpečně uklízel – 1:0. Hosté se snažili o rychlou odpověď z rozehrávky, avšak našli jen rukavice připraveného strážce domácí svatyně Poláčka, dle serveru transfermarket.de nejhodnotnějšího a nejtěžšího hráče v týmu domácích. V 8.minutě po sérii přešlapovaček a koloběžek byl faulován náš porcelánový střelec Fischer, který z nařízeného přímáku poslal míč přes zeď do branky – 2:0. Poté tempo hry z naší strany opadlo. Za zmínku stojí bohužel jen zranění Kaplana, kterého v 26. minutě vystřídal Štusák. Z Kaplanova zranění byl nejvíce smutný jeho pes Žeryk, který je věrným fandou a nevynechá jediný domácí zápas. Na konci prvního poločasu ještě uklidil míč do branky po nezištné Fischerově přihrávce místní plájboj Kopeček mladší a do šaten se šlo za stavu 3:0.

V 56. minutě Kaláb, hrající jak v dobách, kdy měl o 30 kg méně, poslal nadýchaný centr na Fischera, který posunul na kantora Motla a ten s ledovým klidem uklidil míč do sítě – 4:0. V 61. minutě stáhnul trenérský bard Dočkal Matouška a nahradil ho štírkem Hanusem. Jeho nástup odměnili diváci (všech 10) bouřlivým potleskem. Poté hosté 2x zahrozili Betlachem, ale ani jedna z jeho žblabuněk zkušeného Poláčka nepřekvapila a s jistotou sobě vlastní si připsal dva úspěšné zákroky. V 71. minutě se rozeběhl dobře hrající Kaláb ke svému životnímu sólu čítajícímu rovných 17 metrů, avšak v souboji těžkých vah s hostujícím gólmanem selhal. Hned poté zažehnul tryskové motory střídající Pirkl a stalo se něco nemožného, prostřelil gólmana a bylo to 5:0. Tato situace by se dala přirovnat k zázraku v číhošťském kostele v roce 1949. V 80. minutě musel vytáhnout Poláček ze svého rezervoáru tygří skok po lobu Betlacha, vymrštil se jako kočka několik centimetrů nad zem (cca 5 cm) a konečky prstů vytáhnul téměř jistý gól na roh. (Malé vápno je nutno po dopadu brankáře v týdnu zválcovat – poznámka spoluhráčů) V 82. minutě zkompletoval svůj hattrick Fischer – 6:0. Hned vzápětí šel střídat, v zápase si připsal fantastické skóre 3+3. Minimálně podobné skóre, ne-li vyšší, měl z nedaleké hospůdky místní pomezní rozhodčí Pávek, který přehlédl ofsajd hostí, jenž by snad viděl i Ray Charles s páskou přes oči. Ale Poláček měl v sobotu bránu zamknutou a změnu skóre nedopustil. V 85. minutě se dočkal svého gólu i Kaláb – 7:0. Bohužel k tomuto momentu nemáme žádné obrazové ani psané záznamy, jelikož vedoucí mužstva Beny, přezdívaný Velký čáp, měl plné ruce práce. S čím? To už nechám na Vaší fantazii. V závěru utkání měl ještě gól na hlavě místní Bony Wilfried alias Třešňák, ale o kousek nedoskočil.

Na tabuli se závěrečným hvizdem svítilo skóre 7:0. Mnohem těžší prověrka nás však čeká v neděli, kdy jedeme na hřiště suveréna soutěže do Chocně. Využijte volného pondělí a přijeďte podpořit naše borce. Výkop je v 16:00. KERHARTICE OLÉ