Z helvíkovického plácku vezeme cenný bod

HELVÍKOVICE 3 : 3 KERHARTICE (2 : 1)

11. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY:  30. PROCHÁZKA, 36. ČADA, 73. MALEČEK – 42. ŠTUSÁK (KOPEČEK), 52. FISCHER (KAPLAN), 71. FISCHER

SESTAVA: POLÁČEK – ROSSLER, MANSFELD, JANOTA (C), KALOUSEK – ŠTUSÁK, MOTL, BRODSKÝ (46. FISCHER), KAPLAN, KOPEČEK (61. MATOUŠEK) – MARTINEC

Kerhartice sice v sobotu přišly o šňůru vítězství z venkovních hřišť, ale bod z Helvíkovic může mít v konečném účtování svou cenu. Soupeře jsme totiž udrželi v tabulce o bod za sebou.

Prakticky ihned po úvodním hvizdu jsme měli první tutovku. Kalousek nakopl míč na Martince, ten vyhrál hlavičkový souboj a Kaplan se řítil sám na gólmana Hrušu, ale překonat ho nedokázal. Následovalo slabé zakončení Kopečka. Na druhé straně spálil svou první šanci Čada, když pálil mimo tři tyče. V 5. minutě vybojoval míč Štusák. Poslal ho rozběhnutému Rosslerovi, jehož centr v malém vápně nikdo netrefil. Ve 12. minutě nevypustil Martinec souboj o balón po nepřesné přihrávce. Štusák podstoupil souboj s gólmanem Hrušou a míč se ocitl u volného Kaplana, kterému střela nesedla. Pak akci na levé straně Rosslera a Štusáka Martinec nezúročil gólem. Na druhé straně zahrozili domácí bez efektu. V 16. minutě po autovém vhazování Martince vyhrál Motl hlavičkový souboj, ale za ním nestál bohužel nikdo v kerhartickém dresu. Následoval roh, po němž střílel Štusák, ale ránu zblokovala obrana. V 19. minutě Kaplan po dobré akci přihrával balón pod sebe, ale nenašel žádného spoluhráče. Tlak Kerhartic v úvodních dvaceti minutách vyvrcholil trefenou spojnicí, když po rohu Kopečka hlavičkoval Motl. Domácí ohrozili Poláčkovu bránu až po 22. minutách hry. Jejich střelu si náš gólman pohlídal. Ve 24. minutě začal úřadovat tragický rozhodčí Hejl. Nevybíravý zákrok na Kopečka nepotrestal kartou pro domácího hráče. Kopečkův centr pak propadl k Rosslerovi, který pálil mimo branku. Stejně se vedlo na druhé straně střílejícímu Peřinovi. Ve 29. minutě po akci Kalouska a Kaplana Štusák na míč těsně nedosáhl. Následoval protiútok domácích. Z něho nejprve pálil na branku Čada. Poláček jeho střelu vyrazil, ale dobíhající Procházka rozvlnil síť v naší brance – 1:0. Žlutou kartu navíc dostal Janota, když ve snaze zabránit střele fauloval autora branky. Ve 32. minutě vysunul Kaplan Kopečka, jehož centr nenašel nikoho ze spoluhráčů. Pak uviděl žlutou kartu Kalousek po faulu na Špačka. Slabší pasáž zápasu vyvrcholila ve 36. minutě druhou brankou v naší síti, kterou vstřelil Čada – 2:0. Naši hráči však zbraně rozhodně nesložili. Ve 39. minutě střílel Kalousek, ale Hruša si s jeho ránou poradil. Ve 41. minutě po krásně akci Kaplana a Kopečka měl jednoduchou práci sám před prázdnou brankou Štusák a snížil na 2:1. Na konci poločasu přišel důležitý moment, když domácího Procházku, po balónu za naši obranu, vychytal skvělým zákrokem Poláček.

Začátek druhé půle byl ve znamení trvalého tlaku našeho mužstva. Do první šance poslal krásně Kaplan Kopečka, kterého odzbrojil obránce. Následoval rohový kop, po kterém pálil Janota, ale střelu domácí srazili na další roh. V 51. minutě sudí Hejl neodpískal jasný penaltový zákrok na Štusáka a střelu Fischera z úhlu Hruša vyrazil. Domácí gólman nestačil až na přesně umístěnou ránu Fischera, která zapadla za tyč – 2:2. Pak se řítil sám na branku Kopeček, ale Hruša ho opět vychytal. V 62. minutě nesedla střela Janotovi a na druhé straně ani Škorpilovi. V 65. minutě po akci Kalouska, Motla a Matouška byl v šanci zblokován Štusák. Pak neudržel nervy na uzdě Kaplan a poté, co řekl od plic rozhodčímu Hejlovi, co si myslí o jeho výkonu, uviděl z jeho ruky žlutou kartu. Lepší moment předvedl náš záložník Kaplan o chvíli později, když po individuální akci pálil nad branku. V 70. minutě se měla kopat další penalta. Motl byl faulován v pokutovém území, ale Hejl vytáhl faul na hranici velkého vápna. Míč si postavil Fischer a přesnou střelou k tyči nedal Hrušovi šanci – 2:3. Z obratu jsme se radovali jen tři minuty. Míč se totiž po standardce domácích odrazil k volnému Malečkovi, který sám před bránou nezaváhal – 3:3. Dramatický zápas pokračoval i nadále. Nejprve po akci Kaplana minul branku v dobré pozici Martinec. Na druhé straně střílel z voleje na hranici pokutového území domácí Maťo těsně vedle. Pak to zkoušel z velké dálky domácí Škorpil z trestného kopu. Branku však taky minul. V 80. minutě posadil Mansfeld trestný kop na hlavu Štusákovi, který ale branku přestřelil. V 83. minutě nepropálil hradbu těl před sebou po dalším nákopu z trestného kopu od Mansfelda Fischer. Poslední šanci zápasu připravil Kaplan Štusákovi. Ten však branku těsně přestřelil.

Z Helvíkovic tedy odjíždíme s bodem za remízu 3:3. Vzhledem k vývoji zápasu bod určitě bereme. Mužstvo se nesložilo ani za stavu 2:0 pro domácí a dokázalo vývoj utkání otočit na svoji stranu. Škoda vyrovnávajícího gólu, který přišel brzy poté, co nás dostal střídající Fischer svou druhou brankou do vedení. Pokud se podaří získaný bod potvrdit vítězstvím v posledním zápase podzimu proti Žamberku B (sobota 23.10.2021 ve 14:30), bude mít svou cenu.