Hrozbu blamáže odvrátil hattrickem Martinec

KERHARTICE 4 : 0 TĚCHONÍN (1 : 0)

19. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY:  10. MARTINEC, 57. MARTINEC (KOPEČEK), 68. MARTINEC, 87. KOPEČEK (PÁVEK)

SESTAVA: POLÁČEK – PIRKL, JANOTA (C), BRODSKÝ, PÁVEK – TEPLÝ (68. HAMOUZ), ŠTUSÁK, HANUS (81. KUKLA), MOTL (77. TŘEŠŇÁK), KOPEČEK – MARTINEC

Poslední mužstvo tabulky soutěže Těchonín přijelo do Kerhartic povzbuzeno vítězstvím z minulého kola nad Boříkovicemi. Zápas v Kerharticích se však odehrával v režii domácího mužstva, i když výsledek se nerodil tak lehce.

První nepřesnou střelu zaznamenal v 6. minutě Těchonín. Za Kerhartice se vedlo stejně Kopečkovi. V 9. minutě si našel Martincův roh na zadní tyči hlavou novopečený otec Janota, ale branku netrefil. V 10. minutě si po faulu na Motla otevřel střelecký účet z trestného kopu Martinec – 1:0. V 16. minutě střílel po kombinaci s Martincem Motl pouze do boční sítě. Těchonín trefil naši bránu poprvé v minutě 20. Dušek střelou bodlem Poláčka nepřekvapil. Ve 26. minutě skvěle odebral míč soupeři Kopeček. Potáhl ho směrem k bráně a vyslal do úniku Martince, který nepropálil brankáře Šilara ani nadvakrát. Z následného rohu zakončoval slabě Janota. Další střelu obstaral po narážečce se Štusákem Motl, ale gólman byl připraven. Do konce první půle ještě pálili mimo tři tyče nejprve Martinec a po něm po dobrém presinku a zisku míče Kopeček. Pak hra ztratila jiskru a do konce první půle se kromě zbytečných nepřesností a nedostatku pohybu nic na hřišti neudálo.

Do druhé půle po bouřce v kabině nastoupilo naše mužstvo jako vyměněné. Zlepšilo pohyb a bojovnost a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Další dobře kopnutý roh Martince našel hlavu Motla, který ale zařízení netrefil. Do další šance vyslal Hanus Kopečka. Ten si skvěle přehodil obránce, ale střelu na zadní tyč mu lapil gólman Šilar. V 57. minutě po další z mnoha dobrých útočných akcí našel Kopeček Martince, jehož dobrý centr na Teplého si srazil do vlastní sítě obránce. Jelikož byl Martinec poslední, kdo se v kerhartickém dresu dotkl míče, připsal si druhý gól zápasu na své konto – 2:0. Tlak Kerhartic pokračoval i nadále. Motl našel rozběhnutého Kopečka, jehož centr vyrazil gólman před dobíhajícího Hanuse, který míč dobře trefil, ale v cestě do brány mu zabránila hlava obránce Těchonína. Z rohu pak nesedla střela Teplému. Další dobře kopnutý roh Martincem proletěl záhadně malým vápnem, aniž by ho někdo dokázal trefit. Bránu pak netrefil Štusák po Hanusově přihrávce a neujala se ani střela Martince po akci Pávka s Teplým. V 67. minutě už Kopeček po akci Pávka a Hanuse branku trefil, ale byl z toho jen další z mnoha rohových kopů. Po jednom takovém nakrátko rozehraném našel centrem Motlovu hlavu Pávek, ale Šilar opět svou svatyni uhájil. A tak v 68. minutě se rozhodl Martinec další roh zahrát přímo na branku a míč zapadl za zadní tyč – 3:0. Střelec se rozhodl hattrick v návalu emocí oslavit svléknutím dresu, za což uviděl oprávněně žlutou kartu od skvěle pískajícího rozhodčího Pinkavy. Dále pokračoval festival zahozených šancí domácího mužstva. Štusák z trestného kopu branku netrefil, a tak vyslal do úniku střídajícího Hamouze, který střelou na přední tyč Šilara nepřekonal. Další Martincův roh hlavičkoval vedle Janota. V 79. minutě ojedinělý průnik Těchonínu nevyřešil dobře Škůrek a neujala se ani střela hostujícího Majvalda. V 88. minutě si chtěl urvat kus slávy pro sebe gólman Poláček, když přiběhl zahrát trestný kop, který se mu však vůbec nepovedl. Pak Kopečkovu nabídku do malého vápna těsně netrefil hlavou střídající Třešňák. I poslední gól zápasu přišel po rozehraném rohovém kopu Martincem. Míč tentokrát po zemi přihrál Pávkovi, ten posunul Kopečkovi a jeho přesná přízemní střela zapadla přesně k tyči – 4:0. Poslední šanci zápasu měl na svědomí dobře pálící Martinec a dorážející Kopeček. Skóre zápasu se však už neměnilo.

Po slabší první půli přišlo herní zlepšení v poločase druhém. Byla spíš otázka času, kdy se proti poslednímu mužstvu tabulky střelecky prosadíme a jaké skóre bude svítit na tabuli po závěrečném hvizdu. Kerhartické mužstvo tedy drží nadále domácí jarní 100 % bilanci na domácím hřišti, a to se skóre 17:1 během čtyř zápasů! Gól soupeři na našem stadionu nevstřelili už úctyhodných 282 minut. Po volném losu příští víkend přivítáme opět doma Boříkovice 21.5. v 16:00. Situace v tabulce zůstává i nadále stejná i po dalším vítězství. Jak Helvíkovice, tak Tatenice B slavily v tomto kole také výhry a 3 body. Jejich odstup na naše druhé místo tedy činí stále jeden, respektive 3 body.