Druhá venkovní porážka v řadě

TATENICE B 3 : 0 KERHARTICE (2 : 0)

18. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY:  30. DOLEŽAL, 40. POLIČKA, 67. ŠTRBÍK

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK (65.PIRKL), JANOTA (C), KALÁB (86. TŘEŠŇÁK), HANUS – MARTINEC, MOTL, KAPLAN (39. PÁVEK), BRODSKÝ (46. NOVÁK), ŠTUSÁK – FISCHER (82. HAMOUZ)

Ani druhé jarní vystoupení na soupeřově hřišti nepřineslo body, radost ze hry a vstřelený gól. Po drtivé porážce v Chocni, která je ovšem kvalitativně jinde než ostatní týmy ve III. Okresní třídě, se našemu mužstvu nepovedl ani duel v Sázavě, kde našlo azyl béčko Tatenic.

Ve 2.minutě prodloužil dlouhý nákop za sebe hlavou Motl na Kaplana, ale jeho hlavička nebyla nebezpečná. Na druhé straně přestřelil branku domácí Rotter. V 6. minutě se k odraženému míči po našem rohu dostal Kaplan, vrátil ho do vápna, kde Motl hlavičkou prodloužil k volnému Fischerovi, ale jeho volej skončil mimo tři tyče. V 16. minutě už náš kanonýr Fischer branku z trestného kopu sice trefil, ale gólman byl pozorný. Pak pálil nebezpečně opět Rotter, ale Poláček byl u tyčky včas a vyrazil střelu na roh. Ve 25. minutě po akci na pravé straně našel Štusák v nadějné pozici Fischera, který branku netrefil. Neujal se ani Fischerův roh a hlavička Kalába. Ve 30. minutě vyběhnutý Poláček netrefil míč, ale gólovou radost domácím sebral Janota obranným zákrokem na poslední chvíli. Následoval roh a volný Doležal si v malém vápně věděl rady a otevřel skóre – 1:0. Ve 36. minutě byl faulován aktivní Motl. Fischerův centr zprava domácí obrana odvrátila na roh, z kterého jsme branku neohrozili. Ve 40. minutě po akci Tatenic přišel centr do pokutového území, který si našel hlavou Polička a zvýšil vedení na 2:0. Do konce poločasu to ještě zkoušel obstřelem opět domácí útočník Rotter, ale neuspěl. Emoce trochu rozvířil Fischer, když dojel do gólmana Herzoga a uviděl žlutou kartu.

Ani úvod druhé půle nevypadal na zdramatizování skóre. Vinou obnovených zranění museli ještě před jejím začátkem ze hřiště Kaplan a Brodský. Šance si vypracovaly opět Tatenice. Nejprve Poláček stihl vyrazit střelu Doležala na roh. Po něm pálil ostře Polička, ale branku netrefil. V 51. minutě po sérii nešťastných odrazů uháněl sám na Poláčka Chládek, ale branku vůbec netrefil. My jsme si zakončení vypracovali jen po standardních situacích. Po jednom rohovém kopu lapil Motlovi hlavičku Herzog. Pak se dobře uvolnil po autovém vhazování Martinec, ale střela mu nesedla. Velkou šanci po dalším Fischerově rohu spálil osamocený Štusák. Pak hledal Štusák ve vápně Fischera, který také branku minul. V 67. minutě odvracel hlavou míč do našeho pokutového území Motl tak nešťastně, že si ho našel Štrbík a střelou k tyči nedal Poláčkovi šanci – 3:0. My jsme dál ohrožovali branku výhradně ze standardních situací. Další rohové kopy Fischera si nejprve hlavou srazil málem do vlastní sítě Doležal a poté hlavičkoval Kaláb vedle. V 76. minutě se neujala ani Martincova nepřipravená střela z dálky. O minutu později po Janotově trestňáku se míč dostal ke Kalábovi, který místo zakončení hledal spoluhráče v malém vápně marně. Poslední minuty se za rozhodnutého stavu už jen dohrávaly. Bohužel i všichni střídající hráči ve druhém poločase opouštěli hřiště po zraněních (Staněk, Fischer, Kaláb).

Další venkovní prohra bez vstřeleného gólu ještě neznamená vyklizení druhé pozice našeho mužstva v tabulce. Helvíkovice totiž v Chocni nepřekvapily a odjely se čtyřgólovým přídělem. Do boje o druhou postupovou příčku se však přihlásil náš soupeř z Tatenic, který se dotáhl na rozdíl tří bodů. Příští sobotu přijede do Kerhartic poslední tým tabulky Těchonín, který v tomto kole slavil první výhru v sezóně, když těsně 1:0 přehrál Boříkovice. Úkol na sobotu je však jasný. Udržet domácí jarní 100 % bilanci a splnit roli favorita zápasu. V opačném případě by postupové ambice utrpěly značnou trhlinu.