Těžkou dohrávku jsme s vypětím všech sil zvládli

LICHKOV 2 : 3 KERHARTICE (1 : 2)

DOHRÁVKA – 13. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 10. JAN MATOULEK, 85. BEDNÁŘ – 17. FISCHER (penalta), 41. MARTINEC (ŠTUSÁK), 53. MOTL (PÁVEK)

SESTAVA: POLÁČEK – PÁVEK, JANOTA (C), MANSFELD, NOVÁK – PIRKL (81. TŘEŠŇÁK), MOTL, HANUS, ŠTUSÁK – MARTINEC (67. HAMOUZ), FISCHER (76. BRODSKÝ)

K dohrávce odloženého zápasu jsme cestovali na tradičně horkou půdu do Lichkova s cílem vzít si zpět ztracené druhé místo v tabulce. To se povedlo, ale po těžkém průběhu zápasu v bouřlivé atmosféře, kterou přiživil nepříliš jistý výkon trojice mladých rozhodčích. Nutno podotknout, že nepřesné a necitlivé verdikty předváděli sudí na obě strany.

Hned v úvodu domácí rychle zakombinovali, ale ke koncovce se nedostali. V 7. minutě dlouhý výkop Poláčka prošel až na Fischera, kterému míč dobře skočil, ale rána mířila nad branku. Domácí vstoupili do utkání aktivněji a byli odměněni v podobě vedení, do kterého je dostal po autovém vhazování a přihrávce do vápna Jan Matoulek – 1:0. I nadále jsme prohrávali osobní souboje a po jednom takovém znemožnil střelecký pokus skluzem Janota. Ve 14. minutě Mansfeldův nákop Martinec nestihl. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Fischer byl podle rozhodčího atakován v pokutovém území nedovoleným způsobem a nařízenou penaltu sám bezpečně proměnil – 1:1. Od tohoto momentu jsme vyrovnali nejen skóre, ale i dění na hrací ploše. V 19. minutě dobrý Martincův roh netrefil Motl. Ve 33. minutě po rohu Lichkova zvonila tyčka naší branky a na druhé straně Hanus ve skluzu nepřekonal vyběhnutého gólmana. Ve 38. minutě Poláček odkopl míč před domácím útočníkem jen tak tak. Ve 41. jsme šli do vedení. Hra se otočila na volného Pávka, který si narazil míč se Štusákem. Domácí se ubránili, ale míč se odrazil k Martincovi, který na nic nečekal a práskl ho nejkratším možným směrem na bránu, kde na přední tyči gólman Nosek nestihl zasáhnout – 1:2. O chvilku později po průnikové přihrávce Fischera měl dobrou pozici Hanus, ale jeho obstřel dokázal Nosek zastavit. Na konci první půle sudí přehlédl jasný faul na Štusáka a situace vyústila ve střelu Lichkova nad branku.

V úvodu druhé půle si připsal další dobrý obranný zákrok kapitán Janota, když zblokoval střelecký pokus Záleského. Následoval rohový kop, který prošel až k volnému Plodkovi, který byl tak zaskočen, že mu míč prošel mezi nohama. Pak další střelu Záleského lapil Poláček a kapitán Jan Matoulek netrefil tři tyče. A tak udeřilo na naší straně při první šanci druhé půle. Míč putoval od Janoty nalevo k volnému Pávkovi, který ho nakopl směrem do pokutového území, kde podstoupil hlavičkový souboj Motl. Míč se mu příhodně odrazil do kroku a utěšená střela zapadla za tyč! – 1:3. Lichkovští zbraně nesložili a jejich další střelecké pokusy nejprve likvidoval Poláček a zakončení Plodka po přihrávce za obranu proskákalo podél branky. Pak to zkusil z velké dálky Pávek, ale branku netrefil. V 63. minutě po závaru v našem pokutovém území nejprve pálil Merta a po něm trefil zblízka břevno dorážející Milota. V 65. minutě nepropálili zeď ani Fischer ani Mansfeld a Martinec zleva trefil brankáře. V 70. minutě po dobré práci Štusáka se míč vykulil do kroku Pávkovi, ale jeho střelu srazili domácí na roh. V 72. minutě mohl pelášit po narážečce s Fischerem směrem k brance Štusák, ale zabránil mu v tom Martin Matoulek, který tak po šesti minutách pobytu na hřišti zamířil po červené kartě do kabin. Mansfeldovu střelu z trestného kopu v klidu lapil gólman Nosek. Na druhé straně si se standardkou Jana Matoulka poradil také Poláček. O klidný závěr zápasu jsme se zbytečně připravili v 85. minutě. Ve vápně jsme nepokryli při další standardce volného Bednáře, který skvěle umístěnou hlavičkou nedal Poláčkovi šanci – 2:3. V poslední minutě jsme s vypětím všech sil ubránili poslední rohový kop zápasu a cenné vítězství uhájili.

Body ze soupeřova hřiště tedy vezeme na jaře až na třetí pokus. Po dvou předchozích porážkách v Chocni a Tatenicích mužstvo zabralo a díky bojovnému výkonu odčinilo i zaváhání z minulého smolného zápasu s Boříkovicemi. Posunuli jsme se tedy zpět na druhé místo v tabulce před Tatenice B. Hájit ho budeme hned v sobotu od 16 hodin v derby s libchavským béčkem.