Derby je naše, Libchavy B jsme jednoznačně přejeli

KERHARTICE 6 : 1 LIBCHAVY B (3 : 1)

21. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 22. KAPLAN (MARTINEC), 30. ROSSLER (MARTINEC), 31. MARTINEC (KAPLAN), 54. FISCHER (penalta), 57. FISCHER (MOTL), 89.MOTL (ŠTUSÁK) – 7. VÁCLAVEK

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK (20. PIRKL), JANOTA (C), BRODSKÝ, PÁVEK – MARTINEC (81. TŘEŠŇÁK), MOTL, KAPLAN (77. KALÁB), ROSSLER (66. HAMOUZ), ŠTUSÁK – FISCHER (74. MATOUŠEK)

Libchavy přijely sehrát derby s několika dorostenci v sestavě, kteří doplnili tradiční zkušené harcovníky. V úvodu měly Libchavy lepší pohyb a více ze hry než naše mužstvo. To se do tempa zápasu dostávalo pomaleji, ale nakonec se podařilo zlomit houževnatého soupeře a nastřílet mu šest branek.

Do zápasu vletěl jako uragán namotivovaný Rossler, který po zbytečném faulu viděl hned ve 4. minutě žlutou kartu. V 8. minutě se červenal Poláček v brance, kterému lehký centr z levé strany nepochopitelně prošel mezi prsty do branky a Libchavy šly do vedení – 0:1. Ve 12. minutě po faulu na Kaplana trefil Fischer z trestného kopu náruč brankáře Fišera. Ve 20. minutě si ve sprintu obnovil zranění stehenního svalu Staněk a na hřišti ho musel nahradit Pirkl. Ve 22. minutě nám po akci Fischera s Kaplanem darovaly Libchavy špatným odkopem velkou příležitost pro Martince, kterého vychytal Fišer, ale na dorážku Kaplana už nedosáhl – 1:1. Ve 30. minutě našel Brodský přesným pasem Štusáka, který se dostal s míčem do pokutového území a přihrál volnému Martincovi. Ten balón v běhu nedokázal dobře trefit, ale dobíhající Rossler ho dostal za záda Fišera – 2:1. Jednoduchou krásnou akci předvedli hned o minutu později přihrávající Kaplan a střílející Martinec, který se tak po dvou nechtěných asistencích u prvních dvou branek zapsal mezi střelce – 3:1. Do další šance dostal Martince přesným centrem Fischer, ale tentokrát minul branku. Libchavy se snažily otřepat z nepříznivého vývoje utkání akcí Pulkrábka, kterého však pozorná obrana do šance nepustila. Pak pálil ze záklonu nad branku Motl. Ve 38. minutě přišel krásný fotbalový moment. Libchavy zastavily Pávkův průnik jen za cenu faulu. Míč si postavil Fischer a krásnou ránu směřující přesně do šibenice mu vyrazil neméně pěkným zákrokem nestárnoucí Fišer v brance. Na konci první půle hosté odvrátili Pávkův centr a dobíhající Rossler pálil mimo tři tyče. Poslední slovo v prvním poločase mohly mít Libchavy, ale Václavek po centru Svobody netrefil branku z malého vápna. Do kabin se tedy šlo za příznivého stavu 3:1 pro domácí.

Do druhé půle opět vstoupili lépe hosté z Libchav. Nejprve standardku chytil do náruče bez problémů Poláček a Svoboda z dálky minul branku. V 54. vyslal do šance Fischer Kaplana, který po kontaktu s protihráčem upadl ve vápně a pískala se penalta. Tu bezpečně proměnil Fischer a zvýšil na 4:1. Za Libchavy se o odpověď snažil po kombinaci v našem vápně opět Svoboda, ale branku netrefil. A tak udeřilo opět na domácí straně. Motl přihrál Fischerovi a ten si ve vápně poradil ve stylu velkých kanonýrů – 5:1. V 66. minutě nakopl míč do vápna Pávek, ale Fischerovi tentokrát míč uskočil. V 70. minutě si připsal rutinní zákrok Poláček po střele Václavka. V 75. minutě zakřižoval a skluzem zastavil průnik Pulkrábka skvěle Janota. V 76. minutě si pěknou stahovačkou připravil balón ke střele Kaplan, ale efektivní zakončení už nezvládl. V 86. minutě se otevřela dálnice až před libchavskou branku pro Janotu, ale ten nastřelil jen vyběhnutého brankáře Fišera. Míč dostal do sítě dobíhající Třešňák, ale sudí po konzultaci s kolegou na lajně branku pro ofsajd neuznal. Poslední slovo si po kombinaci Hamouze a Štusáka napravo a skrumáži před brankou vzal Motl a prostřelil Fišera – 6:1.

Po jednoznačném vítězství v derby držíme postupovou druhou příčku. Do konce soutěže zbývá sehrát tři těžké zápasy. Nejprve v Lukové s Žichlínkem B, následuje poslední domácí zápas s Helvíkovicemi, a nakonec v Žamberku, kde nás s tamní rezervou jistě také nečeká nic lehkého. Tatenice B po dalším jednoznačném vítězství nad Jiskrou 2008 B 6:0 na nás ztrácí v tabulce pouze jeden bod.