Postupujeme do semifinále okresního poháru

KERHARTICE 2 : 1 VERMĚŘOVICE (2 : 1)

ČTVRTFINÁLE OKRESNÍHO POHÁRU 2022/2023

GÓLY: 1. KALÁB (Svoboda), 9. SVOBODA (Motl) – Hynek

SESTAVA: Třešňák – Staněk (53. Novák), Janota (C), Karpíšek, Hanus – Kaplan (64. Pirkl), Flídr, Kaláb, Svoboda (82. Fischer), Pávek (77. Teplý) – Motl

Na sváteční středu 28.9. připadlo čtvrtfinále okresního poháru. Osud tomu chtěl, že přijely Verměřovice. Tedy soupeř, se kterým jsme se na domácím hřišti utkali před třemi týdny. Tehdy jsme slavili první domácí vítězství v okresním přeboru, když o třech bodech rozhodl až v poslední minutě zápasu Motl. Jak už bývá pravidlem, opět jsme nenastoupili ve stejné sestavě jako zápas předtím. Z různých důvodů se sestava neustále mění. Oproti poslednímu zápasu ve Třebové byly v základní sestavě tři nové tváře. Z prvního zápasu s Verměřovicemi chybělo v sestavě šest borců a když se podíváme na sestavu z prvního kola okresního poháru, tak z utkání 6. srpna v Rybníku zbyli pouze čtyři hráči. Neustálá rotace se sestavou zapříčinila, že v dosavadních devíti odehraných soutěžních zápasech se protočilo už 25 hráčů. Z toho vyplývá i další pozoruhodná rarita. O 12 soutěžních branek se podělila hned desítka střelců!

Do utkání vstoupilo naše mužstvo nejlepším možným způsobem. Neuběhla ani minuta hry a Svoboda po akci zleva přihrál na střed Kalábovi, který nikým neobtěžován vystřelil na branku, kde zkoprnělému brankáři Mikulovi nezbylo nic jiného, něž jít lovit míč ze sítě – 1:0. Hned z další akce si Kalábovu přihrávku ve vápně zpracoval Motl, ale gól mu sebral obránce odkopem na roh. V 9. minutě už však Verměřovice kapitulovaly podruhé. Po další akci na levé straně se míč dostal k Motlovi, který středem uvolnil Svobodu a ten s přehledem zapsal svůj první gól v dresu Kerhartic – 2:0. Ve 13. minutě po standardce Flídra hlavičkoval Motl nízko nad zemí do gólmana. Na druhé straně v ojedinělé šanci Daniel Nastoupil nepřekonal Třešňáka v brance. Po další akci Svobody s Kaplanem Motl na míč v pokutovém území nedosáhl. Karpíškův trestný kop v 17. minutě vyrazil Mikula nohou na roh. Ve 20. minutě si připsal náš brankář Třešňák rutinní zákrok. Ve 23. minutě akci Staňka s Kaplanem uvolněný Svoboda nepřetavil v gól. A tak přišel nečekaný trest. Verměřovice se po naší ztrátě míče na soupeřově polovině dostaly do přečíslení a jednoduchá kombinace uvnitř našeho pokutového území znamenala gól Hynka a snížení na 2:1. Odpovědět mohl po krásném centru Pávka Flídr, ale branku netrefil. Hostím pomalu narostla křídla a ve 33. minutě nebezpečná standardka skončila střelou nad naši branku. Ve 37. minutě vysunul Kaplan do úniku Motla. Ten pelášil směrem k brance a místo přihrávky volnému Pávkovi zvolil zakončení, které mu vyrazil gólman Mikula. V další šanci se po zisku míče Karpíška ocitl Hanus, ale ani on nikým neobtěžován v pokutovém území zakončení nezvládl. V divokém poločase, který tak dobře začal, se bohužel postupně vytrácela lehkost z našich kopaček a nepodařilo se přidat další branky.

Podobně jako konec první půle vypadal prakticky i celý poločas druhý. Přesto jsme si hlavně v úvodu druhé půle šance dokázali vytvořit. Do další tutovky vyslal středem Kaláb Motla, ale tomu toho dne prostě nebylo přáno. Branku o kousek netrefil. V 50. minutě po žlutém faulu na Svobodu vyrazil Flídrovu střelu opět netradičně nohou brankář Mikula. O chvíli později další střela Flídrovi nesedla. Nepřesné zakončení předvedl po Motlově přihrávce i Svoboda. V 55. minutě skončil lob Ryšavého naštěstí nad naší brankou. S dalekonosným pokusem Pražáka si pak poradil Třešňák. V 69. minutě uvolnil středem Motl opět Svobodu. Ten však střílel slabě. V 72. minutě se neujala ani Kalábova střela po akci Motla s Flídrem. Podobně dopadl se svým zakončením i střídající Fischer. V poslední možnosti ohrozit branku se ocitl po Karpíškově trestném kopu Kaláb, ale hlavou branku netrefil. Frustrovaní a podráždění hráči Verměřovic si na konci zápasu připsali několik žlutých karet. Hlavně ta Hynkova za nakopnutí Kalába po odpískání volala po přísnějším potrestání od sudího Hejla. Hubený náskok vybudovaný v úvodu utkání se nám podařilo udržet až do závěrečného hvizdu. Škoda že se neujala alespoň nějaká šance na pojistku výsledku.

Čtvrtfinálového vítězství a postupu do semifinále okresního poháru si ceníme. Jsme mezi nejlepšími čtyřmi celky a těšíme se koho nám los přiřkne pro bitvu o finále. Na létání v oblacích a plácání po zádech však není čas. V sobotu 1. října v 15:00 nás čeká důležitý domácí zápas se soupeřem z dolních pater tabulky Rybníkem. Pokud chceme potvrdit příslušnost k lepší polovině tabulky okresního přeboru je potřeba urvat další tři domácí body.