Běhavý favorit nás utahal, na zvrat už nebyly síly

ČESKÁ TŘEBOVÁ B 3 : 1 KERHARTICE (2 : 1)

7. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU II. TŘÍDY 2022/2023

GÓL: 8. Rybka, 22. Krása, 88. Hurt – 45. FLÍDR (penalta)

ČERVENÁ KARTA: 65. Sklenář (Česká Třebová B)

SESTAVA: Poláček – Hanus, Janota (C), Karpíšek, Matoušek (33. Novák) – Flídr, Svoboda, Kaláb, Kaplan, Kalousek (89. Třešňák), Pávek (74. Pirkl)

Devět jmen: Bohunek, Brodský, Fischer, Kopeček, Martinec, Motl, Staněk, Rossler, Teplý. To je výčet hráčů, kteří nemohli odcestovat s mužstvem do Třebové k sedmému utkání Kerhartic v okresním přeboru. Do boje tak muselo hned několik hráčů, kteří nemají doléčena svá zranění a své první minuty v sezóně si odbyli dva veteráni Kaláb a Novák, kteří se na hřišti rozhodně neztratili. V utkání samotném se naše mužstvo pralo statečně se silným a běhavým soupeřem. Při troše štěstí a souhře okolností mohlo sahat alespoň po bodu. Jenže v závěru proti oslabenému soupeři už nezbyly síly na zvrat a kvalitnější ohrožení branky domácích.

Třebová hrozila od úvodu zápasu hlavně po našich ztrátách míče uprostřed hřiště a bleskovém přechodu do nebezpečných protiútoků. Ten první ještě zraněním limitovaný brankář Poláček zvládl společně s obranou zachytit. Jenže ten další už v 8. minutě zápasu skončil za jeho zády – 1:0. Trefa Třebovského Rybky ukončila sérii neprůstřelnosti Kerhartic na soupeřových hřištích. Gól jsme dostali naposledy 6.8. ve 49. minutě pohárového zápasu v Rybníku. Trvalo to úctyhodných 319 minut hry. K aspoň náznaku ohrožení branky domácích jsme se dostali v 19. minutě. Kaláb poslal po autovém vhazování vysoký balón směrem na branku, ale dobíhající Matoušek se k němu nestihl dostat včas. Ve 22. minutě nebezpečný přízemní centr domácího Flídra odvrátil Janota na roh. Po jeho rozehrání vyrazil míč Poláček k volnému Krásovi, který ho z hranice velkého vápna uklidil do sítě a domácí vedli 2:0. Ve 25. minutě mohlo být ještě hůře, kdyby střelec první branky Rybka úplně sám před prázdnou brankou zvládl jednoduché zakončení. Střelu Krásy ve 28. minutě chytil bez problémů Poláček a další střela třebovského Flídra letěla nad branku. Ve 32. minutě uvolnil Svoboda Matouška, který po kličce dovnitř pokutového území poprvé trefil branku domácích, ale brankář Hýbl byl připraven. Pro Matouška tím zápas skončil, protože ho z důvodu svalového zranění musel ve 33. minutě nahradit Novák. V závěru poločasu se naše mužstvo dostalo přeci jen více do hry na soupeřově polovině. Nejprve Kalousek hledal Svobodu v náběhu nepřesně. Ve 38. minutě se už Svoboda dostal k zakončení. Z velkého úhlu ale branku minul. O chvíli později se po průniku Kaplana dostal Svoboda k další střele. Tentokrát však neměla potřebnou razanci. Své kvality pak musel prokázat Poláček, když zvládl vyrazit nebezpečnou střelu domácích na roh. Na konci poločasu přišlo jako blesk z čistého nebe snížení výsledku. Kalousek vybídl ke spolupráci na pravé straně střídajícího Nováka, který od svého příchodu na hřiště hýřil aktivitou a byl za ni odměněn. U rohového praporku nasadil soupeři výstavní housle a pelášil do pokutového území, kde ho chvilku před tím potupený protihráč zastavil jen za cenu faulu a rozhodčí Kodýtek nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Flídr a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Do druhého poločasu nastoupilo naše mužstvo poučeno z taktických chyb z úvodu utkání. Přestože se podařilo po dohodě v kabině zhustit nebezpečné prostory a zamezit nebezpečným útokům domácích, Třebová si přesto šance vytvořila. Nejprve si se střelou Flídra poradil Poláček. V 55. minutě se po sporné situaci, která zaváněla ofsajdem, ocitl po kličce Poláčkovi útočník sám před prázdnou brankou. Jistý gól mu sebral skvělým obraným zákrokem Janota, který vykopl míč z brankové čáry. Náš kapitán pak rozehrál trestný kop nákopem do pokutového území, kde došlo k běžnému souboji mezi nabíhajícím Kalouskem a gólmanem Hýblem. Třebovský gólman se po našem záložníkovi ohnal a strhla se mela několika hráčů z obou táborů, po které se ze hřiště pakoval domácí Sklenář za úder pěstí do protihráče v přerušené hře. Naše mužstvo vycítilo šanci zabojovat proti oslabenému soupeři o bodový zisk. V 62. minutě po dalším faulu na aktivního Nováka rozehrál trestný kop Flídr, ale míč z hlavy sebral Kalábovi na poslední chvíli obránce skvělým zákrokem. Pak se ocitl v zajímavé pozici Kalousek po výměně míče se Svobodou, ale včas vyběhnutého brankáře přehodit nezvládl. V 69. minutě si nepřesnou střelu třebovského Poláška málem srazil do vlastní sítě Novák, ale míč proletěl těsně vedle tyče. V 76. minutě Novák skvěle obral soupeře o míč a přihrál ho na Kaplana, který se však proti obránci neprosadil. Kerhartické mužstvo se v závěru pokusilo zjednodušit hru a vrhnout se dobít domácí tvrz nákopy směrem k brance. Jenže sil už moc nezbývalo a ze střídačky nebylo možné hru oživit čerstvými hráči. Hra vabank tak skončila v 88. minutě třetím gólem v naší síti, když se po jednoduché kombinaci v pokutovém území prosadil kapitán Hurt – 3:1. Do konce zápasu se ještě ve dvou šancích ocitl střídající domácí Kovář, ale obě jeho střely branku minuly.

Z těžkého zápasu proti dobře fyzicky připravenému soupeři tedy odjíždíme bez bodu po výsledku 3:1. Mužstvo však podalo statečný bojovný výkon. Kádr kosí jedno zranění za druhým. Nezbývá než zatnout zuby a bojovat s nepřízní osudu. Ve sváteční středu nás čeká domácí čtvrtfinále okresního poháru proti Verměřovicím (28.9. 15:30) a v sobotu přivítáme v dalším zápase okresního přeboru Rybník (1.10. 15:00).