Převaha vyústila v pouhé dvě branky

BOŘÍKOVICE 0 : 2 KERHARTICE (0 : 1)

7. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 27. VLASTNÍ (KOPEČEK), 80. MARTINEC (KAPLAN)

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK, JANOTA (C), BRODSKÝ, NOVÁK – ŠTUSÁK, HANUS (16. BARKÓCI, 85. KUKLA), KAPLAN, KOPEČEK (80. JINDRA) – MOTL, MARTINEC (87. PIRKL)

Po dvoutýdenní pauze jsme odjeli do Boříkovic rozhodně se silnějším kádrem, než tomu bylo v předchozím zápase v Těchoníně. Herní progres se však nedostavil a výsledkem byl nepříliš koukatelný fotbal z obou stran. Kvalitě zápasu opět nepomohl ani rozhodčí, který řadu svých nepřesností korunoval devíti žlutými kartami. Nutno dodat, že většina z nich byla naprosto zbytečná a situace necitlivě posouzené.

Ve 3. minutě střílel po autovém vhazování Martince Štusák, ale nepřesně. V 9. minutě vyslal krásně Kaplan středem Martince, ale ten hned dvakrát trefil gólmana Saňáka v tutové šanci. O minutu později si obrana Boříkovic poradila i s centrem Martince z trestného kopu. Ve 13. minutě po kombinaci Hanuse s Martincem přišel přetažený centr, který přeletěl i Štusáka v nadějné pozici. Pak napřáhl z dálky Hanus a krásnou ránou rozechvěl břevno boříkovické branky. V minutě 15. se ke střele dostal domácí Holubec, ale Poláčka nepřekvapil a na druhé straně vychytal Saňák v další tutovce nejprve Martince a poté i dorážejícího Štusáka u tyče. V 16. minutě musel předčasně ze hřiště zraněný Hanus, kterého nahradil Barkóci. Ve 22. minutě po dobrém presinku získal míč Motl. Posunul ho na Kaplana jehož dobrá rána šla těsně nad branku. Ve 24. minutě se domácí Holubec dobře uvolnil, ale ani tentokrát mu střela příliš nesedla. Ze zaslouženého gólu jsme se radovali ve 27. minutě. Výkop Poláčka prodloužil Motl na Barkóciho, jehož přetažený centr vracel navrátilec do sestavy Kopeček před bránu, kde si ho srazil do vlastní brány domácí Stavinoha – 0:1. Nejlepší nahrávač týmu z loňského podzimu Kopeček oslavil svůj první letošní start hned asistencí, tak doufejme že bude v tomto duchu pokračovat i nadále. Ve 30. minutě Novákovi rána příliš nesedla a podobně se vedlo na druhé straně při ojedinělé standardce domácích Podolskému, který branku přestřelil. Ve 37. minutě po akci Štusáka s Kopečkem si Martinec opět neporadil s vyběhnutým gólmanem Saňákem. Pak se sám Martinec dobře uvolnil přes dva obránce, ale branku přestřelil a svůj přehled spálených šancí završil ve 41. minutě, když sám v malém vápně v tutové šanci minul branku. Náš tlak na konci první půle sílil a gól visel doslova na vlásku. Jenže Saňák si poradil i se šancí Barkóciho, který těžil z dobré kombinace trojice Motl, Kaplan, Kopeček. Akce pokračovala a odražený míč napálil Kopeček jen do tyče. Saňáka nepřekonal ani Kaplan, který si udělal z obránců slalomové tyče a po narážečce s Barkócim se ocitl sám před brankou Boříkovic.

V první půli jsme Boříkovice sice přehráli, ale výsledkem byl pouze jeden gól v jejich síti, který si navíc domácí dali sami. Hra postrádala klid a kombinace vázla. Přesto jsme si vytvořili dostatečný počet brankových příležitostí, ale jak už je pravidlem v našich zápasech, jejich proměňování to je mnohdy velký problém a je neustále potřeba na tom pracovat.

Bouřka v kabině a změna v rozestavení měly pomoct zlomit slabé Boříkovice a nasázet další branky do jejich sítě. Jenže to se dlouho nedařilo a druhý poločas byl nervóznější než ten první. Do první šance vyslal Barkóciho Kaplan, ale zakončit střelou se akci nepovedlo. V 50. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků zápasu. Po naší fatální hrubce v rozehrávce se míče zmocnil Borovička, ale Poláček výborným zákrokem podržel mužstvo. V 57. minutě odvrátili domácí Martincovu ránu na roh. Po něm se míč odrazil ke Kaplanovi, který krásnou střelou rozezvučel už potřetí v zápase brankovou konstrukci, když trefil břevno. Akce dále pokračovala a další Kaplanovu střelu domácí opět srazili na roh. V 61. minutě dobře kopnutá standardka domácího Podolského prolétla celým vápnem naštěstí kousek vedle tyče. V 66. minutě uvolnil Motl Barkóciho a ten byl ve vápně opět zblokován obráncem. Stejně se vedlo Barkócimu i po pěkné akci Nováka po pravé straně. V 76. minutě po křížném pasu Janoty vybojoval Kopeček rohový kop, který sám rozehrál a Motl hlavičkoval v dobré pozici vedle branky. O chvíli později střílel Štusák opět jen do Saňáka. Uklidnění a pojistka hubeného náskoku přišla až v 80. minutě. Povedl se nám rychlý protiútok do otevřené obrany, když míč putoval od Barkóciho k výborně hrajícímu Kaplanovi, který ač mohl sám zakončit věnoval gól spoluhráči Martincovi a ten doslova dovedl míč až za brankovou čáru – 0:2. Pak autor druhé branky Martinec dobře pronikl do pokutového území, ale přihrávka na Barkóciho neprošla. Závěr zápasu rozkouskovalo už jen několik střídání.

Po další upracované výhře držíme 100% bilanci na hřištích soupeřů. Otázkou je, jestli se ji podaří udržet i v úterý na hřišti ambiciózní Jiskry B, která určitě hodlá zabojovat o postup. Vzhledem k tomu, že A tým Jiskry má v den zápasu volno, bude sestava soupeře velká neznámá a dost pravděpodobně nabitá posilami z Áčka. Pokud chceme v tomto zápase uspět, bude potřeba lepší výkon, než který stačil na Boříkovice.