Zápas podzimu jsme zaslouženě ovládli

JISKRA 2008 B 0 : 2 KERHARTICE (0 : 1)

8. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 18. KAPLAN (MARTINEC), 53. MOTL (KALOUSEK)

SESTAVA: POLÁČEK – STANĚK, JANOTA (C), FALTYS, KALOUSEK – ŠTUSÁK, MOTL, KAPLAN (77. KUKLA), BRODSKÝ, KOPEČEK (60. FISCHER) – MARTINEC (86. PIRKL)

Zcela jistě nejlepší zápas podzimu odehrálo mužstvo Kerhartic v úterním svátečním odpoledni v Červené Vodě s mužstvem Jiskry 2008 B. O důležitosti zápasu pro obě mužstva vypovídá i fakt, že na hřišti se v domácím dresu postupně proháněla hned šestice hráčů, která ještě v neděli vyválčila bod v domácím zápase A týmu Jiskry s Tatenicemi v krajské I.A třídě mužů. A to včetně kapitána áčka Tomáše Vyšohlída, který odehrál stejně jako obávaný útočník Pasker celých 90 minut zmíněného zápasu.

V Červené Vodě se hrálo utkání, které svou kvalitou převyšovalo úroveň III. Okresní třídy. Navíc na perfektně připraveném trávníku místního areálu. V taktické bitvě se nedal očekávat festival šancí na obou stranách. Jenže naše mužstvo nejenže domácí do vyložené šance pustilo pouze na konci za rozhodnutého stavu, ale navíc bylo tentokrát schopné své vypracované příležitosti dotáhnout do konce.

V 5. minutě střílel domácí Wawrzyczek z vápna do míst, kde byl připraven Poláček. V 7. minutě Martinec málem potrestal laxní rozehrávku domácích, ale míč skrz nohy brankáře Dostála neprostrčil. V 10. minutě odražený balón z vápna napálil Janota hodně mimo branku. O chvíli později po faulu na Brodského střílel z rohu velkého vápna Martinec, ale jeho dobrou střelu gólman vyrazil. Ve 14. minutě propadl dlouhý výkop Poláčka za domácí obranu, kde Kaplan posunul na Martince, kterému po kličce a střele pravačkou zkazil radost z gólu brankář Dostál skvělým zákrokem u tyče. V 18. minutě už jsme se radovali ze zaslouženého vedení. Balón vybojoval Štusák. Posunul ho Martincovi, který našel po zemi Kaplana a ten uklidil míč do sítě – 0:1. Hned na to Kaplan dobře uvolnil Štusáka, který vybojoval rohový kop. Z něj se zakončit nepodařilo. Podobná situace se opakovala ve 24. minutě. Štusák se opět po Kaplanově přihrávce dobře uvolnil, ale jeho dobrou střelu gólman chytil. Ve 28. minutě střílel domácí Hlava, ale Poláček se zaskočit nenechal. Ve 35. minutě opět mohl využít chyby v rozehrávce Jiskry Martinec, ale dostal se příliš blízko brankáři a nedokázal ho překonat. Ve 37. minutě vybojoval další roh Štusák. Z něho po Brodského centru hlavičkoval Motl nad branku. Ve 40. minutě posunul míč Staněk Štusákovi, ale tomu se přihrávka do vápna nepovedla.

Nadějný výsledek a hlavně velmi dobrý výkon našeho mužstva v prvním poločase byl jen předzvěstí dobrého vyvrcholení skvělého zápasu. Domácí sice po domluvě v kabině v úvodu druhé půle přidali a výsledkem byla jejich zlepšená hra. Z ní však vytěžili pouze jednu standardní situaci, kterou si vychutnal připravený Poláček. A tak přišel zase skvělý moment na druhé straně. Faltys rozehrál trestný kop nečekaně na rozběhnutého Kalouska, který našel před bránou Motla a ten uklidil míč pod horní tyč – 0:2. O svou radost ze vstřeleného gólu se běžel podělit do sektoru kerhartických fanoušků, což rozhodčí Doskočil ocenil žlutou kartou šťastnému střelci. V 61. minutě nevypustil Kaplan dlouhý sprint a donutil obránce k chybě, ale střílel mimo tři tyče. Pak našel Martinec Fischera, který vybojoval roh. Z něho centroval Brodský na Janotovu hlavu, která skončila také vedle branky. V 64. minutě po faulu na Brodského rozehrál trestný kop Fischer do prostoru, kam si zaběhl Motl a hlavičkoval těsně vedle. Pak skvěle hrající stoper Faltys přerušil slibnou přihrávku domácích středem hřiště. Jiskra se dostala k zakončení až v 69. minutě, ale střela branku Poláčka neohrozila. V 73. minutě po výborné práci Motla střílel Fischer ukvapeně. O chvíli později po dobrém centru Štusáka hlavičkoval Fischer opět vedle branky domácích. V 76. minutě po dlouhém sprintu po levé straně hřiště předložil Martinec míč volnému Fischerovi, který prováhal správný moment k zakončení a byl zablokován. Gól se Fischerovi nepodařilo vstřelit ani po faulu na Kuklu, když se po pěkné střele odrazil míč od břevna. Akce pokračovala a Kalouskův oblouček spadl těsně vedle tyče. V 87. minutě podklouzl nešťastně Poláček při odkopu, ale nebezpečnou situaci jsme odvrátili do autu. Až v 90. minutě, když jaloví domácí vrhli všechny síly do útoku, přišla jejich jediná opravdová šance. Střídající Bednář střílel na zadní tyč, ale branku minul. Už v nastaveném čase ještě Poláček vyrazil trestný kop domácích na rohový kop. Ten odvrátil Brodský a byl také poslední kdo se dotkl míče, než zazněl závěrečný hvizd rozhodčího.

Posílené domácí béčko tedy vyšlo z utkání naprázdno a Kerhartice slaví již páté venkovní vítězství v sezóně. Zcela jistě to nejcennější a hlavně po zásluze. Za zmínku stojí i druhé čisté konto v řadě a 199 minut hry bez obdržené branky. O kolik se tato série povede natáhnout se přesvědčíme v neděli 3.10.2021 v 15:00 v Libchavách, kde nás čeká další těžké venkovní utkání navíc s regionálním rivalem.