Povinná výhra i ve slepené sestavě

KERHARTICE 4 : 0 KUNVALD (1 : 0)

17. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY:  44. FISCHER (KALÁB), 77. KOPEČEK, 81. KOPEČEK (MARTINEC), 87. MARTINEC (KALÁB)

SESTAVA: POLÁČEK – PÁVEK, KALÁB, BRODSKÝ, NOVÁK – MARTINEC, ŠTUSÁK, KOPEČEK (C), PIRKL (48. SKALICKÝ) – TEPLÝ (85. HAMOUZ, FISCHER (87. TŘEŠŇÁK)

K sobotnímu utkání nastoupili naši borci na domácí půdě proti soupeři z Kunvaldu. Nádherné počasí přilákalo přes 50 převážně domácích diváků, aby podpořili místní černobílý dynamit. Přetrvávající problémy se zraněními mnoha hráčů nám opět řádně zkomplikovaly tvorbu sestavy.

Ihned od začátku zápasu jsme se dostávali ke spoustě šancí, které jsme však nedokázali proměnit. Předposlední Kunvald nestíhal a už ve 2. minutě po centru Fischera na Pirkla došlo k první prověrce hostujícího gólmana, avšak neúspěšné. O čtyři minuty později si Novák na lajně vyměnil míč s Pirklem a po jeho centru Kopeček hlavičkoval vedle. V 7. minutě Pirkl slabou střelou prověřil gólmana. Tato minuta přinesla ještě větší akci, když se Fischer napálil míč do břevna. Ve 12. minutě, po přihrávce Pávka na Štusáka, se nám povedlo vyšachovat soupeřovu obranu díky dobré kombinační hře. Bohužel Fischer na míč nedosáhl a následně zavírající Pirkl zahodil další tutovou šanci a přestřelil prázdnou bránu ze vzdálenosti dvou metrů. Ve 13. minutě vyslal Brodský průnikovou přihrávku na Nováka, který z lajny našel Teplého, ani ten ale odkrytou bránu netrefil. V 17. minutě po nádherné přihrávce Štusáka šel Fischer sám na bránu, avšak gólman jeho úmysl přečetl. V 18. minutě po spolupráci Kalába s Novákem jsme opět zahodili tutovou šanci, když už jsme překonali gólmana, ale míč se za brankovou čáru nedostal zásluhou obrany soupeře, která míč odkopla do bezpečí. Pak náš tlak lehce opadl. Až ve 40. minutě přihrál Kaláb do ulice Kopečkovi, který běžel sám proti gólmanovi. Ten se však očividně dobře vyspal a střelu opět chytil. Ve 44. minutě obdržel Fischer první žlutou kartu tohoto utkání. Ve stejné minutě konečně došlo k radosti našich kluků, když gól do šatny dal Fischer po přihrávce Kalába – 1:0.

Zkraje druhé poloviny zápasu po nuceném střídání Pirkla nastupuje ostřílený mazák Skalický. V 54. minutě Kaláb nachází kolmicí Martince, který skvěle přebírá míč, ale gólman soupeře je opět ve správnou dobu na správném místě. O dvě minuty později Kaláb opět nachází krásnou přihrávkou Fischera a ten v průniku jeden na jednoho na gólmana nevyzrál. V 57. minutě přímý kop ze 40 metrů Martince zakončuje Novák, střelu tečuje soupeř, což pro nás znamená možnosti využití nacvičeného signálu z rohového kopu. Bohužel z této akce Kaláb netrefuje hlavou zařízení. V 60. minutě po záchranné brzdě soupeře, kdy se dostával domácí Martinec do průniku, obdržel hostující obránce žlutou kartu a poté i náš hráč. V 64. minutě založil akci domácí gólman Poláček, který našel rozběhnutého Martince, ale jeho zakončení skončilo opět na gólmanovi soupeře. V 68. minutě po centrovaném přímém kopu Fischera zakončuje Teplý hlavou nad bránu soupeře. V 75. minutě po rohu soupeře Štusák odvrací hlavou míč do bezpečí. V 77. minutě se podruhé radujeme po chybě soupeře a Kopeček nekompromisně trestá krásnou střelou k tyči a zvyšuje stav utkání na 2:0. V 81. minutě po krásné kombinační hře domácího týmu přihrává Martinec na Kopečka a ten nedává sebemenší šanci nejlepšímu hráči soupeře (gólmanovi). Stav utkání se opět mění v náš prospěch na 3:0. V 84. minutě dochází ke střídání našeho ostříleného borce Teplého a nahrazuje ho Hamouz. Střídání ještě proběhlo dvě minuty poté, kdy z hrací plochy odchází střelec první branky Fischer a jeho nástupcem je Třešňák. V 87. minutě po pěkné přihrávce Kalába zvyšuje Martinec na konečných 4:0.

I přesto, že jsme do sobotního utkání nastoupili ve velmi osekané sestavě, tak jsme díky bojovnosti našich kluků splnili roli favorita a získali povinné tři body. Nicméně kvůli špatné koncovce jsme se až do 77. minuty obávali o výsledek. Příští týden nás čeká utkání s Tatenicemi B, hrát se bude v sobotu 30.4. už od 14.00 a to netradičně v Sázavě. Doufáme, že naše sestava bude již kompletní a že si z tohoto velmi důležitého zápasu odvezeme opět 3 body. Závěrem bychom chtěli ještě vyzdvihnout výkon rozhodčích, kteří utkání zvládli na jedničku.