Po výhře nad Žichlínkem jsme krůček od postupu

ŽICHLÍNEK B 2 : 3 KERHARTICE (1 : 1)

22. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 31. A 65. HRABÁČEK– 17. KAPLAN (ŠTUSÁK), 61. KOPEČEK (MARTINEC), 74. KAPLAN (FISCHER)

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS (70. PÁVEK), JANOTA (C), MANSFELD, NOVÁK – MARTINEC (89. PIRKL), MOTL, KAPLAN, BRODSKÝ (59. KOPEČEK), ŠTUSÁK – FISCHER (78. MATOUŠEK)

Výsledek sobotního zápasu v Lichkově, kde domácí porazili 1:0 Tatenice B, dodal zápasu v Lukové s Žichlínkem B ještě větší punc důležitosti. V případě vítězství jsme totiž mohli přímému konkurentovi o druhé místo Tatenicím odskočit dvě kola před koncem na rozdíl čtyř bodů. Ve slunečné výhni a bouřlivém prostředí se to po velkém boji nakonec povedlo!

Nejprve centr domácího Štochla Poláček sice nejistě, ale vyrazil. My jsme poprvé zahrozili po kombinaci Brodského s Hanusem, který udržel míč ve hřišti a vyslal do úniku Martince, jehož centr byl sražen. Ve 12. minutě byl faulován Kaplan. Janotův trestný kop odvrátili domácí jen k Brodskému, jehož krásnou ránu pohotově vyrazil gólman Dlabola. Ve 14. minutě dostal míč za naši obranu Bohuněk. Mansfeld ho dokázal odzbrojit, ale odkopem trefil Hanuse, od kterého se míč odrazil naštěstí Poláčkovi do rukavic. V 17. minutě poprvé udeřilo. Po akci Fischera a Štusáka si balón našel Kaplan a střelou k tyči překvapil Dlabolu – 0:1. Pak po Mansfeldově nákopu nedokázal zakončit Kaplan. Vystřelit se povedlo až Fischerovi, ale domácí se ubránili za cenu rohu. Martincova rána z dálky ve 20. minutě vyletěla hodně vysoko nad branku. Vyrovnání přišlo ve 31. minutě. Na polovině hřiště nesklapla ofsajdová past a Hrabáček si poradil jak s dobíhajícím Janotou, tak s Poláčkem – 1:1. O chvíli později jsme si mohli ztracené vedení vzít zpět. Štusákova střela ve skluzu na zadní tyči po akci Fischera a Martince byla ale zblokována na roh. Po jeho rozehrání jsme pustili domácí do brejku a Bohuněk sám před Poláčkem zazdil obrovskou šanci. Ve 41. minutě se neujala ani standardka Fischera a na konci první půle jsme opět umožnili rychlý brejk domácím. Situaci dva na jednoho v našem pokutovém území, ale nevyřešili ani tentokrát.

Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 1:1. Bylo jasné, že pokud chceme v tomto zápase uspět, je potřeba přidat a vymačkat ze sebe všechny zbylé síly, které rychle ubývaly v úmorném horku. Příkladem pro mužstvo byl Pavel Motl. Odvedl spoustu černé práce v první půli. Neúnavně běhal a bojoval. Obětoval se pro mužstvo. V poločasové přestávce neměl daleko ke kolapsu organismu. Přesto se rozhodl do druhého poločasu nastoupit a vydržet co to půjde. Je neuvěřitelné, že vydržel na hřišti celý zápas a pokračoval v úctyhodném výkonu z první půle.

Na úvod druhého dějství se do šance řítil rychlík Kaplan. Dlabola mu včasným vyběhnutím stihl míč odkopnout do autu. Na druhé straně uvolnil Hrabáček Pánika, jehož střelu vyrazil rukou Poláček. Další tutovku spálil sám před naším brankářem Pecháček. V 59. minutě změnil obraz hry trenér Dočkal, když poslal na hřiště po zranění se vracejícího Kopečka. Ten se ihned s chutí zapojil do hry a po akci Nováka se Štusákem se dostal k nebezpečnému centru, který skončil rohovým kopem. Jeho rozehrání se ujal Fischer a přesným centrem našel na zadní tyči Martince, který hlavou míč dostal před branku a Kopeček po necelých dvou minutách na hřišti překlopil skóre na naši stranu – 1:2. V 63. minutě prostrčil míč Kaplan na Martince. Ten se k němu dostal po chybě obránce a přehodil vyběhnutého Dlabolu, ale bohužel i branku. V 65. minutě přišel šok. Poláček nedokázal udržet jednoduchý centr. Míč mu vypadl a volný Hrabáček měl před brankou jednoduchou práci a svým druhým gólem opět srovnal skóre – 2:2. O minutu později jsme si mohli vzít vedení zpět. Míč skončil v síti po hlavičce Kaplana, ale mával se sporný ofsajd. Neujala se ani hlavička Janoty po rohu Fischera. A tak se na gól čekalo až do 74. minuty. Nejprve oslovil skvělou přihrávkou Kaplan Kopečka. Ten si převzal míč a střelou na zadní tyč udělal všechno dobře. Překonal Dlabolu v brance, ale proti byla branková konstrukce. Míč se odrazil od tyče k Fischerovi, který přihrál Kaplanovi a ten nás dostal potřetí do vedení v zápase – 2:3. Do konce zápasu zbývalo ještě mnoho času. Domácí se nechtěli vzdát vidiny na dobrý výsledek. V 82. minutě po autovém vhazování dobře střílel Miko, ale těsně minul branku. Pak přerušil rodící se nebezpečný útok Žichlínku skvěle se vracející Štusák za cenu žluté karty. V 84. minutě volný Jániš na zadní tyči naštěstí míč netrefil. Branku minul o hodně i střílející Pánik. A když Poláček chytnul i poslední míč směřující do našeho pokutového území, mohly propuknout oslavy těsného a vydřeného vítězství.

Všem spadl obrovský kámen ze srdce. Důležité tři body jsou výsledkem tvrdé práce. Mužstvo si šlo tvrdě za svým. Druhý poločas zvládlo i přes komplikaci po vyrovnání a pomohlo i prostřídání a oživení čerstvými hráči z lavičky. Přečkali jsme i závěrečný tlak domácích a zvládli ubránit centrované míče do našeho pokutového území. Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Naše mužstvo má k tomu dva pokusy. Čtyřbodový náskok na třetí Tatenice nám dává klid na práci. Vše máme ve vlastních rukách. Ideální scénář závěru soutěže je porazit v sobotu 11.6. v 15 hodin Helvíkovice a jet do Žamberku s vědomím jistého postupu. Pojďme společně dokončit misi, která začala už v Srpnu 2019 a i díky covidové pandemii nám dva roky nebylo umožněno porvat se o tolik vysněný postup. Teď jsme skutečně blízko. Zbývá poslední krok …