Postupujeme do Okresního přeboru

KERHARTICE 5 : 2 HELVÍKOVICE (2 : 1)

23. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU III. TŘÍDY 2021/2022

GÓLY: 8. FISCHER (MARTINEC), 9. MARTINEC (FISCHER), 47. ŠTUSÁK (KAPLAN), 56. FISCHER (KAPLAN), 64. FISCHER (penalta) – 30. PEŠEK, 68. CHRÁSTECKÝ

SESTAVA: POLÁČEK – PÁVEK (60. KOPEČEK), JANOTA (C), HANUS, NOVÁK (86. PIRKL) – MARTINEC, MOTL, KAPLAN (79. HAMOUZ), ROSSLER (90. TEPLÝ), ŠTUSÁK – FISCHER (83. MATOUŠEK)

Mise splněna! Kerhartskej dynamit proměnil hned první mečbol a kolo před koncem už nemůže přijít o druhé místo a postup o soutěž výše. Na Helvíkovice, které by v případě úspěchu na našem hřišti ještě rozhodně mohly promluvit do souboje o druhé místo zbyl jen souboj na dálku o místo třetí.

Ve 3. minutě to jako první vyzkoušel se svou střelou Fischer, ale teprve se zastřeloval. V 8. minutě už po vybojovaném míči presinkem od Kaplana a centru Martince měl náš kanonýr v malém vápně snadnou úlohu a dostal nás do vedení – 1:0. O minutu později si střílející a přihrávající hráči role vyměnili a tentokrát Martinec skóroval po přihrávce Fischera – 2:0. Lepší začátek utkání jsme si nemohli přát. Ve 13. minutě Fischer po kličce ve vápně vyprášil rukavice gólmana Hruši. Stejně se vedlo po průniku do pokutového území Kaplanovi. Ve 21. minutě se vyznamenal Poláček v naší brance, když po přesné přihrávce Ulvra vychytal velkou šanci Helvíkovic. Ve 22. minutě poslal Kaplan z první míč do prostoru pro Štusáka, který našel ve vápně Fischera, ale po kličce už nezbyl prostor k efektivnímu zakončení. Kaplan si přihrávku na Štusáka zopakoval i ve 24. minutě, ale tentokrát centr sražen na roh. Ve 26. minutě aktivní Ulvr nepřekvapil Poláčka na přední tyči a neujal se ani trestný kop hostujícího Čady, který branku minul. Jenže ve 30. minutě přihrál Musil Peškovi a ten snížil na rozdíl jedné branky – 2:1. Naše akce dál rozjížděl většinou ve středu hřiště Kaplan. Nejprve oslovil Pávka, který střílel ukvapeně a nepřesně. Pak připravil s Rosslerem dobrou pozici pro Nováka, jehož ostrá střela šla mimo tři tyče. Tak to zkusil ve 38. minutě průnikem sám, ale zastavil ho až poslední obránce před gólmanem špičkou kopačky. Pak Hruša vyrazil Pávkův centr a následně přišel žlutý faul Maťa na Štusáka. Pak to zkoušel dvakrát Ulvr, ale vždy jen do náruče připraveného Poláčka. Motlova hlavička v závěru poločasu po centru Fischera taky neměla šanci na úspěch. A tak se šlo do kabin za těsného vedení kerhartického mužstva.

Naštěstí jsme i do druhého dějství vstoupili, jak nejlépe jsme mohli. Kaplan opět poslal přihrávku na rozběhnutého Štusáka, který si skvěle poradil s obráncem a podél vyběhnutého brankáře poslal míč do sítě – 3:1. Do další šance vybídl Fischer obloučkem Rosslera, který trefil prostor gólmana Hruši. Ten chytil i Novákovu střelu, který zavíral zadní tyč po Rosslerově přihrávce. Pak si neporadil Ulvr z trestného kopu ani nadvakrát, když nejprve trefil zeď a pak Poláčka v brance. Další naši pěknou akci předvedl Fischer a střílející Kaplan, ale byl z toho pouze rohový kop. Klid na naše kopačky přinesla až 56. minuta. Motl uvolnil Kaplana a ten skvěle ještě viděl Fischera nabíhajícího před branku a předložil mu druhý gól v zápase – 4:1. Ten třetí si pak náš kanonýr připsal v 62. minutě. Motl posunul míč Štusákovi, který střílel nad branku i proto, že byl v pokutovém území faulován. Míč si tedy vzal Fischer a z penalty nedal Hrušovi šanci – 5:1. Připravené lahve sektu se tak už pomalu začínaly obávat o svůj osud. Zbývalo ovšem ještě dost času a bylo potřeba dohrát dobře rozehraný zápas. V 65. minutě zkusil pohodu v našem týmu narušit Ulvr ošklivým skluzem na Motlův kotník, ale kromě žluté karty a pár ostrých slov ze hřiště a slušně zaplněných ochozů se nedočkal. V 67. minutě kopl dobře roh Fischer na Motla, který míč posunul hlavou Štusákovi, ale ten střílel nad branku. V 68. minutě jsme my naopak neudrželi koncentraci a přišel snižující gól z rohu z kopačky Chrásteckého – 5:2. O rychlou odpověď se pokusil Motl, ale po skvělém průniku do vápna levačkou minul branku. Pak si zaútočil i obránce Novák. Vybídl přihrávkou Kopečka, ale ani jeho levačka neměla gólové parametry. Do třetice zakončení levou nohou, tentokrát Kaplana, ale ani on neuspěl. V 81. minutě chytil dobrou střelu Špačkovi Poláček. Náš gólman zvládl i dva nepříjemné centry po rohových kopech, které vytáhl ven konečky prstů z nebezpečného prostoru. V 89. minutě naopak po Kopečkově nákopu zvládl přehlavičkovat vyběhnutého gólmana Hrušu jeden z nejmenších hráčů na hřišti Rossler, ale míč v síti neskončil. Mrzet nás to nemuselo. Po závěrečném hvizdu totiž svítilo na tabuli skóre 5:2 pro domácí.

Povedlo se tedy to, o co nám šlo už třetí sezónu po sobě. Postoupit o soutěž výše a poměřit se s nejlepšími mužstvy v okrese. Nebýt dvou ´covid´ sezón mohlo to snad být i daleko dříve. Ale o to lepší pocit a radost byla v kerhartickém svatostánku cítit a slyšet ještě dlouho po konci utkání. Do konce soutěže zbývá sehrát poslední zápas. Na poslední chvíli se podařilo přeložit tento match na středu 13.6. od 18 hodin. V Žamberku, kde už nepůjde tolik o body do tabulky, ale o radost ze hry, dostanou jistě šanci hlavně všichni hráči širšího kádru. Do týmu neodmyslitelně patří a mají i oni velký podíl na úspěchu celého mužstva. Pojďme společně důstojně zakončit tento ročník a oslavit druhé místo a postup mezi okresní elitu.