Novou sezónu jsme začali těsnou porážkou

KERHARTICE 0 : 1 MISTROVICE (0 : 0)

1. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU II. TŘÍDY 2022/2023

GÓL: 46. PEŘINA

SESTAVA: POLÁČEK – HANUS, JANOTA (C), BRODSKÝ, MATOUŠEK (85. PIRKL) – MARTINEC (77. STANĚK), KAPLAN (69. PÁVEK), KARPÍŠEK, FLÍDR, BOHUNEK – FISCHER

Sezóna 2022/23 začala pro naše mužstvo domácím zápasem proti Mistrovicím. Na to, jak se budeme prezentovat v okresním přeboru se přišla podívat slušná divácká návštěva. V sestavě se objevila trojice posil a do utkání jsme šli s cílem porvat se o první body do tabulky. Naděje dávala i poměrně vydařená příprava nejen výsledkově, ale hlavně herně. Utkání samotné ukázalo, že okresní přebor je vyšší stupeň fotbalu, než na který bylo naše mužstvo zvyklé a je před námi spoustu tvrdé práce, abychom zvládali těžké zápasy.

Hned ve 2. minutě vybojoval balón Bohunek a Fischer šel sám na gólmana Václavka. Ten proti němu dobře vyběhl a šanci mu zmařil. Ve 4. minutě kopal po faulu na Bohunka trestný kop Flídr a Karpíšek hlavičkoval vedle. V 9. minutě po centru z pravé strany hlavičkoval nestárnoucí Matějka a Poláček musel na zem, kde vyškrábl střelu k tyči. Další hlavičku, tentokrát Stejskala odvrátila naše obrana do bezpečí. Aktivní Stejskal zlobil i nadále a jeho střela z úhlu prolétla těsně vedle zadní tyče Poláčkovi branky. S Tomkovým nebezpečným centrem zprava si náš gólman poradil ve spolupráci s Brodským. Karpíškova střela ve 22. minutě letěla hodně nad branku. Rána naopak sedla hostujícímu Krejčímu, ale Poláček zvládl jeho projektil vyrazit. Ve 25. minutě si naše mužstvo vypracovalo druhou tutovou šanci, ale Martinec po přihrávce Kaplana branku přestřelil. Pak výborně hrající mistrovický Krejčí poslal dobrý balón do našeho pokutového území ze standardky. Míč do nebezpečného prostoru si našel brankář Poláček. Ve 30. minutě vybídl přihrávkou do prostoru rychlého Martince Karpíšek, ale obrana Mistrovic ho zvládla odzbrojit. Odražený míč si ze vzduchu našel Bohunek a jeho pohotová střela minula spojnici o kousek. Ve 34. minutě jistý Poláček včas vyběhl proti aktivnímu Stejskalovi a zabránil mu zakončit. Na druhé straně na Karpíškův trestný kop nikdo nedosáhl. Na konci poločasu si už jen připsal žlutou kartu Hanus, který zatáhl za záchrannou brzdu na půlce hřiště a přerušil tak rodící se šanci Mistrovic. Těžký poločas, ve kterém bylo o něco lepší hostující mužstvo jsme přežili bez inkasovaného gólu. Dvě velmi dobré příležitosti ke vstřelení branky, které jsme si vytvořili, zůstaly bohužel nevyužité.

Důrazný proslov trenéra Dočkala v kabině byl hlavně o tom, že pokud chceme body z tohoto zápasu, je potřeba přidat na důrazu, bojovnosti a pohybu. V těchto aspektech bylo hostující mužstvo o kousek lepší. Přesto vstoupil do druhé půle lépe soupeř a hned z první střely na branku se podařilo skórovat Peřinovi – 0:1. V 51. minutě to po dlouhém autovém vhazování Bohunka vyzkoušel Flídr, ale trefil jen záda obránce. Na druhé straně po další střele Stejskala byl Poláček u tyče včas a chytil ji. Nad brankou skončila i další rána Karpíška a horší pasáž zápasu přinesla jen žluté karty pro Bohunka za řeči a po faulu na Martince i pro hostujícího Novotného. V 60. minutě kopal standardku Janota a Karpíšek hlavou míč netrefil dobře. Zaskočit vyběhnutého Poláčka se pak po brejku pokusil opět Stejskal, ale jeho dalekonosný pokus skončil hodně vedle. Hodně mimo tři tyče letěla i Martincova standardka z dobré vzdálenosti. V 67. minutě se uprostřed hřiště nešťastně srazil Kaplan s Janotou a Richter se díky tomu řítil sám proti Poláčkovi. Branku naštěstí netrefil. Krejčího rána z trestného kopu skončila ve zdi a odražený balón letěl nad branku. Tam pálil i Fischer po Flídrově přihrávce. Obrana Mistrovic si pak poradila i s nebezpečným centrem Fischera do vápna. Dobrý centr se povedl Flídrovi v 80. minutě. Fischer hlavičkoval dobře, ale bohužel těsně vedle. Další míč dostal Fischer od Staňka, ale v těžké situaci tísněn obráncem koncovku nezvládl. To bylo z naší strany bohužel vše. Od horšího výsledku nás pak zachránil včasným skluzem Janota, který zabránil zakončit Dvořáčkovi. I přes několik střídání a přerušení hry se mladý rozhodčí Machka rozhodl nenastavit ani minutu nad rámec devadesáti minut.

Z úvodního utkání sezóny tedy odcházíme bez bodu a bez vstřeleného gólu na domácím hřišti. Mužstvu nelze upřít snaha porvat se o dobrý výsledek, přesto nás čeká spousta tvrdé práce. Mistrovice ukázaly sílu a kvalitu se kterou se budeme v přeboru potkávat pravidelně. Přesto není důvod k panice a ukvapeným závěrům. Potenciál a svou kvalitu kádr určitě má. Až si vše sedne a jednotlivé střípky mozaiky do sebe zapadnou, mužstvo zůstane pohromadě a sehraje se, výsledky se dostaví. Další těžká zkouška nás čeká v neděli 21.8. v 16 hodin na horké půdě v Sopotnici.