V poháru postupujeme do čtvrtfinále

RYBNÍK 2 : 2 KERHARTICE (1 : 1) na penalty 1 : 3

OSMIFINÁLE OKRESNÍHO POHÁRU 2022/2023

GÓLY: 12. JEŘÁBEK, 49. KLAZAR – 27. BOHUNEK (KARPÍŠEK), 46. FISCHER (KAPLAN)

PENALTY: KARPÍŠEK, FISCHER, ŠTUSÁK

SESTAVA: TŘEŠŇÁK (75. POLÁČEK) – KALOUSEK, JANOTA (C), BRODSKÝ, MATOUŠEK – PIRKL (65. HAMOUZ), KAPLAN, KARPÍŠEK, BOHUNEK, KOPEČEK (46. ŠTUSÁK) – FISCHER

Více než kvalitní generálka na novou sezónu v okresním přeboru se odehrála v sobotu v Rybníku. Jako účastník nejvyšší okresní soutěže máme povinnost přihlásit se do okresního poháru a los nám do cesty postavil právě Rybník, který v loňském ročníku okresního přeboru skončil na 11. místě se ziskem 31 bodů.

Od úvodních minut jsme zlobili Rybník hlavně po pravé straně, kde operoval tradičně Kopeček a zásoboval spoluhráče centry do vápna. Zakončit se však podařilo pouze Bohunkovi mimo. Rybník si vypracoval první příležitost, když Třešňák nezvládl zkrotit přízemní centr, ale Petran v zakončení selhal. Ve 12. minutě kopal Rybník roh. První příležitost jsme ještě stihli odvrátit, ale dorážející Jeřábek otevřel skóre zápasu – 1:0. Kerhartické mužstvo se však rychle oklepalo a od této chvíle soupeře jasně v poli přehrávalo a šance přicházely. Do jedné z nich dostal nákopem opět Kopeček Bohunka, ale ten střílel vedle. Ve 27. minutě viděl žlutou kartu domácí Petran za faul na pronikajícího Kaplana a Fischer trefil z trestného kopu břevno. Dorážka se nepovedla Kopečkovi. Ve 27. minutě se povedlo vyrovnat. Míč putoval po autovém vhazování od Matouška ke Kaplanovi, ten ho posunul Karpíškovi, který narýsoval přesnou přihrávku na rozběhnutého Bohunka, jehož perfektní střela na zadní tyč rozvlnila síť – 1:1. Tlak našeho mužstva pokračoval i nadále. Další standardku rozehrál dobře Karpíšek, ale Kaplan míč těsně minul. Pak sedla dobře střela Matouškovi, ale gólman Suk ji zvládl vyrazit. Kopali jsme opravdu neskutečné množství rohových kopů, které však domácí obrana zvládala odvracet. Proto to ve 40. minutě zkusil Fischer od rohového praporku přímo na branku, ale Suk se překvapit nenechal. Na konci první půle náš tlak ještě zesílil a domácí hráči se jistě těšili do kabiny, aby se vydýchali. Další akci začal jistým zákrokem a rychlou rozehrávkou Třešňák. Míč potáhl Kaplan, Bohunek ho přenesl nalevo ke Kalouskovi, který zpětnou přihrávkou našel volného Kaplana, jenž pálil nad branku. Neujala se ani další střela Bohunka. Již v nastaveném čase první půle vypracovali Kaplan s Bohunkem šanci pro Kopečka, ale jeho střela byla sražena.

Do druhé půle jsme šli zdravě sebevědomí po dobrém průběhu prvních 45 minut. Rozhodně bylo v našich silách vstřelit soupeři další branky a rozhodnout o vítězství v základní hrací době, a to i bez Romana Kopečka, kterého kvůli zranění vystřídal Denis Štusák. Ten se okamžitě zapojil do rozehraného zápasu a hned jeho první centr do pokutového území skončil gólem. Kaplan sám před gólmanem ještě neskóroval, ale míč dostal do sítě dorážející kanonýr Fischer – 1:2. Ze zaslouženého vedení jsme se bohužel neradovali dlouho. Na polovině hřiště nesklapla ofsajdová past. Klazar se řítil sám proti Třešňákovi a vyrovnal na 2:2. V 52. minutě skončil individuální průnik Fischera střelou těsně vedle. Nad branku pálil jak Bohunek, tak za domácí Chudý. V 64. minutě skvěle hrající Bohunek našel přihrávkou pod sebe Kalouska, od kterého se míč dostal k Fischerovi, který opět pálil jen nad branku. Další dobře rozehranou standardku Karpíška netrefil hlavou Kaplan. V 69. minutě zastavil rychlíka Bohunka domácí Dvořák jen za cenu žluté karty. Další žlutou kartu obdržel po souboji s gólmanem Třešňákem ve vápně Chudý. Bohužel tento souboj nevydržel levý kotník našeho gólmana, a i když se ještě snažil v zápase pokračovat, tak musel své místo mezi třemi tyčemi přepustit Poláčkovi, který se původně chystal do pole. Tento okamžik trochu otupil naše útočné manýry a do hry se naopak dostali domácí. Nejprve minul branku v šanci Horák a další pokus domácích zastavil Poláček před brankovou čarou s vypětím všech sil. Branku netrefil ani Viščák. Závěr zase patřil našemu mužstvu. Vedle střílel střídající mladík Hamouz po Kaplanově přihrávce. Když se neujala ani poslední standardka zahrávaná Karpíškem, přišly za nerozhodného stavu ke slovu penalty.

Za domácí se v nich prosadil pouze Horák. Ostatní střelci Rybníku selhali, když Jeřábek trefil břevno a Klazara a Chudého vychytal Poláček. Naopak všichni kerhartičtí střelci zachovali chladnou hlavu a své penalty bezpečně proměnili Karpíšek, Fischer i Štusák, který si tak připsal vítěznou a postupovou branku. Velmi pravděpodobně minimálně na nějaký čas poslední, protože je na odchodu z klubu a jde zkusit štěstí do Letohradu, kde by měl kopat krajskou I.A třídu. Za jeho služby a pomoc nejen v tomhle zápase děkujeme a přejeme mnoho štěstí v další kariéře. O soupeři v dalším kole okresního poháru rozhodne los. Samotný zápas ukázal, že pokud se bude naše mužstvo prezentovat podobným fotbalem jako v Rybníku, rozhodně by nemuselo hrát v okresním přeboru druhé housle, ba naopak. Navíc jsme rozhodně do Rybníku nepřijeli kompletní, když hned několik hráčů chybělo. Doufejme, že navážeme na dobré výkony z přípravy a v prvním kole proti Mistrovicím (sobota 13.8. v 16:00) připíšeme první body do tabulky okresního přeboru.