Na favorita soutěže jsme bohužel nestačili

KERHARTICE 0 : 3 DOLNÍ DOBROUČ (0 : 3)

3. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU II. TŘÍDY 2022/2023

GÓLY: 15. Smíšek, 37. Falta M., 40. Vacek

SESTAVA: Poláček – Hanus (76. Pávek), Janota (C), Brodský, Matoušek (68. Staněk) – Flídr, Kaplan, Motl, Rössler, Kopeček – Karpíšek

Vítězná základní sestava z minulého zápasu v Sopotnici doznala značných změn. Hned čtveřice borců z ní vypadla vinou zdravotních problémů. V utkání s Dobroučí se ale projevila hlavně větší zkušenost s těžkými zápasy v okresním přeboru hostujícího mužstva. Herně to propadák určitě nebyl. Rozdíl byl v trestání chyb a tradičně v proměňování šancí, které si vytvoříme.

Se spalováním šancí jsme začali hned v úvodu utkání. Pro Kaplanovu kličkovanou ve vápně však obránci Dobrouče neměli pochopení a rázně ji ukončili. V 5. minutě se poprvé v zápase připomněl Marek Falta. Jeho střela do sítě dávno po odpískání nemohla znamenat nic jiného než žlutou kartu. O minutu později už velkou šanci Marek Falta zakončil správně, ale Poláček jeho ránu vytěsnil na roh. Z něj se Dobrouč dostala do dalšího zakončení, ale Poláček i tento moment zvládl. Stále nebezpečnějšího Marka Faltu pak ve vápně skvěle zablokoval Janota a nepustil ho do zakončení. Ve 14. minutě to po rohovém kopu zkoušel opět Marek Falta hlavou, ale branku netrefil. Následná rozehrávka od naší branky bohužel nevyšla Poláčkovi. Míče se zmocnil Smíšek a nádherným dalekonosným pokusem odsoudil jak našeho brankáře, tak i celý tým do role diváků – 0:1. Stejný hráč to zkoušel ve 22. minutě z vápna znovu. Tentokrát těsně vedle. Ve 24. minutě jsme si vytvořili šanci ke vstřelení gólu i my. Janotův nákop prodloužil hlavou Motl na Karpíška, který nedokázal prostřelit gólmana Skalického. Pak to zkusil z velké dálky Rössler, ale Skalický byl pozorný. Ve 32. minutě nám pláchl po naší levé straně opět Marek Falta. Jeho ostrý centr nedokázal Zastoupil umístit sám před Poláčkem do branky. Další střelecký pokus autora první branky Smíška skončil vedle. Do dvoubrankového vedení šla Dobrouč ve 37. minutě. Skvělý Smíšek uvolnil Marka Faltu a ten si ve vápně věděl rady, když přehodil vyběhnutého Poláčka – 0:2. Tento gól ještě více otupil naše útočné snahy a na hřišti od této chvíle zcela vládli hosté. Jejich další snažení vyústilo ve 40. minutě ve standardní situaci, kterou z velkého úhlu proměnil ve třetí gól Vacek – 0:3. V závěru poločasu to ještě zkoušel z další standardky na přední tyč Smíšek, ale branku netrefil. Až pak jsme se i my trochu nadechli a Flídr po dobré práci uvolnil Kaplana, který se však do koncovky nedostal. Krutý poločas pro naše mužstvo skončil jednoznačným vedením hostí z Dobrouče.

Po změně stran se nejprve na zadní tyči ukopl hostující Zastoupil. Ve 48. minutě Rössler po skvělé akci na středu hřiště vyslal do úniku po pravé straně Kopečka, který rozvlnil jen boční síť. Pak si vysloužil žlutou kartu Hanus za oplácení. Karpíškova střela ze standardní situace letěla jen nad branku. V 62. minutě dobře zakombinovali Kaplan s Flídrem, jehož centr na Motla vyboxoval gólman Skalický do bezpečí. V 67. minutě pak dobře zahraný roh Rösslera na zadní tyč posunul hlavou Flídr ke Karpíškovi, ale jeho hlavička už neměla potřebnou razanci. V 70. minutě si Kaplan vybojoval zpět ztracený míč a posunul ho k volnému Karpíškovi. Ten sám na hranici pokutového území bohužel přestřelil bránu. Kerhartické mužstvo i nadále pokračovalo v dobývání hostující obrany, která si poradila i s ostrým centrem Motla po Flídrově autovém vhazování. Mužstvo Dobrouče se ve druhé půli nikam nehnalo a bezpečně bránilo získaný náskok z prvního poločasu. K zakončení se dostali hosté až v 74. minutě. Smíšek střílel slabě. V závěru utkání se už projevila fyzická i psychická únava a jelikož i vzhledem k početné marodce nebylo možné oživit útočné snahy čerstvou krví, zápas se více méně dohrával. Za zmínku stojí bohužel jen nepříjemné zranění hostujícího hráče Petra Šníra. Jeho koleno nevydrželo jeden z rutinních obranných zákroků a hráč se bez cizího zavinění ocitl na trávníku v bolestech. Za celý kerhartický fotbal přejeme rychlou rekonvalescenci a brzký návrat na fotbalové trávníky. Po této delší pauze vyplněné ošetřováním už si ani jedno mužstvo nedokázalo vytvořit žádnou střeleckou příležitost. Zápas tak v poklidu dospěl ke svému konci.

Výsledkem je tedy prohra 0:3. Bohužel se nám ani ve druhém domácím zápase nepodařilo vstřelit branku. To je asi ta hlavní příčina, proč se nedaří bodovat před vlastními fanoušky. Herně mužstvo nezklamalo. Zkušenější a kvalitní soupeř dokázal tvrdě potrestat naše chyby v první půli a závěr zápasu si pohlídal. Vymlouvat se na velké množství zraněných hráčů nemá smysl. V kádru máme dostatek kvalitních borců, kteří musí ztrátu nahradit. Nezbývá než zatnout zuby a tvrdě bojovat v zápasech, které budou následovat. Těžká zkouška čeká naše mužstvo v sobotu 3.9.2022 v 16:00. Žichlínek, který minulou sezónu ještě hrál krajskou I.B. třídu, bodoval dosud ve všech třech zápasech naplno při skóre 8:1. Každá série však jednou končí a odjíždět na půdu favorita předem poraženi určitě nebudeme.