Překvapení kola! Venku porážíme nováčka z B. třídy

ŽICHLÍNEK 0 : 1 KERHARTICE (0 : 1)

4. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU II. TŘÍDY 2022/2023

GÓL: 58. KALOUSEK (Hanus)

SESTAVA: Poláček – Hanus (62. Pirkl), Janota (C), Brodský, Kalousek – Staněk (78. Teplý), Svoboda, Karpíšek, Flídr, Kopeček – Fischer (17. Pávek)

Druhý zápas venku, druhé čisté konto, druhý vstřelený gól, druhé vítězství. Skvostná bilance z venkovních hřišť našeho mužstva pokračuje a nezastavil ji ani do této chvíle vždy naplno bodující tým Žichlínku.

Dosavadní lídr soutěže vlétl do zápasu jako uragán hned od úvodních minut a naše mužstvo se bránilo nebezpečným akcím domácích. První šanci zmařil Dolečkovi skvělým vyběhnutím Poláček. Stejný hráč se dostal do koncovky i v 7. minutě, ale střílel slabě. O minutu později další náběh Dolečka za naši obranu ukončil rázným skluzem Janota. V 9. minutě viděl zbytečnou žlutou kartu za řeči Fischer. Pak střílel domácí Boščík na zadní tyči nad branku. V 11. minutě se Fischer pokusil po Flídrově standardce o nůžky, které se nepovedly. Ve 12. minutě zasáhl včas Poláček proti další střele Boščíka. V 15. minutě viděl žlutou kartu Kalousek, když hasil nebezpečný protiútok domácích, který ale vznikl po neodpískaném jasném faulu na Kopečka. V 17. minutě musel opustit hřiště pro zranění Fischer a už tak zraněními zdecimované mužstvo utrpělo další ránu do svých řad. V další šanci se ocitl po brejku a přihrávce od Hromka Faltus, ale trefil jen připraveného Poláčka. Ve 20. minutě si po faulu na Kopečka vysloužil žlutou kartu Šenkýř. Nadějná akce Kerhartic přišla po 24 minutách hry. Míč putoval od Karpíška přes Staňka k Pávkovi, který si míč příliš předkopl. Ve 26. minutě po naší ztrátě balónu na polovině hřiště se v tutové šanci ocitl domácí kanonýr Faltus. Jistý gól mu vzal neskutečným obranným zákrokem kapitán Janota. Ve 34. minutě uvolnil Flídr Staňka, který se vřítil do pokutového území Žichlínku, bohužel sám tváří v tvář domácímu brankáři zakončil nepřesně. Ve 36. minutě prošel domácí Hromek až před Poláčka, který však míč za svá záda nepustil. Náš gólman zmařil včasným vyběhnutím i další šanci Faltusovi. Ve 42. minutě vůbec první rohový kop Kerhartic v zápase rozehrál Flídr na hlavu Karpíškovi, který mířil mimo. Divoký poločas, který se odehrál za jasné převahy domácích jsme přestáli i s notnou dávkou štěstí.

Do druhé půle nastoupili domácí stejně jako do té první a pokračovali ve vytváření a spalování šancí. V 52. minutě propadl míč na zadní tyč k volnému Faltusovi, který nedostál své pověsti obávaného kanonýra a branku minul. Pak se pokusil překvapit Poláčka dalekonosným pokusem Vondráček a trefil břevno. Kerhartické mužstvo přestálo i úvodní tlak domácích ve druhém poločase a hra se začala pomalu vyrovnávat. Dobrá asi desetiminutová pasáž skončila přesným pasem levého beka Hanuse na pravého obránce Kalouska, který si v pokutovém území poradil skvěle a poslal nás nečekaně do vedení – 0:1. Za domácí se pokusil o odpověď Smola, ale našel jen náruč připraveného Poláčka. V 66. minutě si vysloužil žlutou kartu i střídající Pirkl. Pak si dlouhý odkop z pokutového území Žichlínka našel Jániš, ale pálil nad branku. Akci předcházel neodpískaný faul na Pávka, kterého přihrávkou našel Staněk. Své šance pak postupně spálili domácí Smola, Zahradník, Doleček i Miko. A tak se v 85. minutě naskytla skvělá možnost k navýšení náskoku pro naše mužstvo. Střídající veterán Teplý běžel z poloviny hřiště úplně sám směrem k brance Žichlínku. V pokutovém území ho však obránci stihli doběhnout a šanci tak zmařit. V 89. minutě kopal z dálky trestný kop Kopeček a trefil břevno, od kterého se míč odrazil k volnému Teplému, jehož hlavičku směřující do branky chytil gólman Hutira. Už v nastaveném čase vyvolal emoce sporně odmávaný ofsajd pomezním rozhodčím Koudelkou, na kterého se slítli jako vosy domácí hráči i realizační tým z lavičky. Hlavní rozhodčí Rufer rozdal ještě pár žlutých karet a do další šance už koncentrované mužstvo Kerhartic domácí nepustilo.

Výsledkem dřiny, běhání a po většinu času úporného bránění je nečekané vítězství na hřišti favorita a jednoho z nejlepších mužstev v soutěži. Nutno říct, že tentokrát nám paní štěstěna ukázala svou přívětivou tvář, kterou nám ale dlužila ze zápasů minulých. Doufejme, že zraněními drancované mužstvo se dokáže zmátořit a bodovat konečně i před svými fanoušky. Do Kerhartic přijede v sobotu 10. 9. mužstvo Verměřovic, které ve čtyřech odehraných kolech ještě nepoznalo radost z vítězství a s jedním bodem a skóre 2:7 se krčí na chvostu tabulky okresního přeboru. Naopak my jsme se šesti body na sedmé příčce. Sobotní utkání má výkop tradičně v 16:00. Přijďte nás podpořit!