Na třetí pokus jsme konečně vyhráli i doma

KERHARTICE 3 : 2 VERMĚŘOVICE (1 : 1)

5. KOLO OKRESNÍHO PŘEBORU II. TŘÍDY 2022/2023

GÓL: 19. FLÍDR (Bohunek),74. FISCHER (penalta), 91. MOTL (Kopeček) – 20. Nastoupil D., 59. Nastoupil M.

SESTAVA: Poláček – Matoušek (60. Staněk), Janota (C), Brodský, Kalousek – Bohunek (90. Hanus), Flídr (85. Pávek), Karpíšek (46. Kaplan), Svoboda (71. Fischer), Kopeček – Motl

Domácí zápas pravdy se soupeřem z dolních pater tabulky se odehrál v sobotu na kerhartickém stadionu. Po dvou domácích prohrách s týmy, které po čtyřech kolech vévodily okresnímu přeboru (Mistrovice, Dolní Dobrouč), přijely do Kerhartic Verměřovice.

Začátek utkání patřil určitě hostujícímu mužstvu. Do první šance se řítil Daniel Nastoupil, který byl v souboji dřív u míče než náš brankář Poláček. Míč stihl včas odkopnout Brodský. Následovala slabá střela hostujícího Hynka. My jsme vyslali první střelu směrem k brance Verměřovic v 6. minutě. Bohunek však vysoko přestřelil. V 9. minutě po akci na pravé straně poslal Svoboda centr do vápna, který letěl mimo dosah útočníka Motla. Na druhé straně musel předvést dva těžké zákroky brankář Poláček po akci Verměřovic. Náš brankář uhájil svou svatyni i ve 12. minutě po nebezpečné střele Hynka. Karpíškova rána ve 14. minutě letěla těsně vedle. V 15. minutě dostal dobrý balón do pohybu rychlík Bohunek. Nacentroval na Motla, jehož hlavičku chytil gólman Mikula. V 17. minutě po naší špatně rozehrané standardní situaci se řítili Verměřovice do brejku, který rázně ukončil skvělým obraným zákrokem Janota. V 19. minutě se k trestnému kopu postavil Bohunek. Jeho střelu gólman neudržel a dorážející Flídr měl snadnou úlohu – 1:0. Byla to vůbec první branka v sezóně na domácím hřišti. Z vedení jsme se neradovali ani minutu. O vyrovnání skóre se postaral taktéž dorážející Daniel Nastoupil – 1:1. Po této vyrovnávající brance hra upadla do průměru z obou stran. K vidění bylo velké množství faulů, které bránily plynulosti hry a rozhodčí rozdal několik žlutých karet na obou stranách. Za zmínku do konce poločasu stojí jen Flídrova střela ze 30. minuty těsně nad branku a ve 39. minutě po skvělé kombinaci Bohunka s Kalouskem mířil Svoboda přesně do šibenice, ale brankář Verměřovic Mikula předvedl skvělý zákrok a podržel svůj tým.

Ani začátek druhého poločasu nezastihl naše mužstvo v dobrém rozpoložení. Hned ve 46. minutě se sice ke střele dostal Motl, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. A tak se čím dál víc do hry dostávaly Verměřovice a jejich snažení vyústilo v 55. minutě odpískaným údajným faulem Motla v pokutovém území a tudíž penaltě. Tu však trestuhodně hostující mužstvo zahodilo, když střelec vůbec netrefil branku. Jenže ani tenhle moment nevytrhl naše mužstvo z letargie a v 59. minutě se po standardní situaci prosadil hlavou Milan Nastoupil a dostal hosty do vedení – 1:2. V 62. minutě byl aktivní Hynek v našem pokutovém území zastaven na poslední chvíli a pak se řítil sám na Poláčka Daniel Nastoupil, ale branku minul a svou druhou branku tak nepřidal. Až pak konečně přidalo i naše mužstvo a zatlačilo soupeře do defenzivy. V 65. minutě na Bohunkovu nabídku k přední tyči Kaplan nedosáhl. O minutu později po Flídrově trestném kopu hlavičkoval Motl vedle. V 72. minutě kopal Flídr rohový kop a Janota tísněn obráncem v souboji na malém vápně hlavičku neusměrnil mezi tři tyče. V 74. minutě byl ve vápně jasně faulován unikající Kopeček a penalta se pískala i na druhé straně. K ní se postavil kanonýr Fischer a proměnil ji – 2:2. Tlak Kerhartic sílil a stupňoval se. Kaplanovu přihrávku si ve vápně našel Motl a po otočce měl dost času zamířit a vystřelit, jenže branku o kousek netrefil. Neujala se ani nádherná dalekonosná rána z trestného kopu od Flídra. V 83. minutě předvedl svůj typický průnik do vápna Kaplan, ale střílející Motl branku přestřelil. V 85. minutě napřáhl z dálky Fischer, ale jeho krásnou střelu vytáhl gólman na roh. Už v minutě 89. trefil břevno z ojedinělé šance Verměřovic Hynek. Z protiútoku se do skvělé šance řítil Fischer. Místo přihrávky na volného Kaplana však volil střelu a trefil nohy brankáře Mikuly. Rozuzlení infarktového závěru utkání přišlo až v nastaveném čase. Kličkující Hanus byl zastaven jen za cenu faulu, po kterém Fischer trefil prostor branky, ale Mikula nohou střelu vyrazil. Pro odražený míč si však doběhl Kopeček a poslal ho před branku na Motla, který sice v záklonu, ale dokázal umístit hlavičku k tyči mimo dosah brankáře Mikuly – 3:2. Se závěrečným hvizdem rozhodčího Šindeláře tak mohly na plno propuknout oslavy vydřeného vítězství v samém závěru zápasu.

Verměřovice, které mají po pěti odehraných zápasech na svém kontě jediný bod a skóre 4:10 se v Kerharticích ukázaly v dobrém světle. Bez bodů odjíždějí hlavně díky zlepšenému výkonu Kerhartic v závěru utkání, kde se určitě projevila i lepší fyzická připravenost našeho mužstva. Zápas ukázal vyrovnanost celé soutěže, kdy i týmy z dolních pater tabulky mají svou kvalitu a žádný zápas nebude jednoduchý. V příštím kole zajíždíme do Albrechtic. Utkání má výkop v sobotu 17.9. v 15:30 hodin.